Jaká je Vaše nejúčinnější zbraň v boji s podzimním nachlazení u dětí?

iva_babyclub
29. zář 2015

Moji věrní každoroční pomocníci jsou: rakytníkový čaj, lesní med, echinaceové kapky…a dlouhé procházky na čerstvém vzduchu. Co zabírá Vám?

tria002
29. zář 2015

Dlouhodobe kojeni, prochazky a nepretapime domacnost.
Dcera vzdy marodila minimalne. Snad to tak bude i u mladsiho.

bajunka
29. zář 2015

každý den vymačkávat čerstvou šťávu z grepu a pomerančů 🙂

mississka11
29. zář 2015

Otužování (v rozumné míře), čerstvý vzduch a zdravá strava

kalkulantka
29. zář 2015

Manžel dceru otužuje se sprše a jinak klasika od všeho jídla něco (ovoce, zelenina, ryby atd. 😉 ) Zatím dcera skoro nemarodila (ťuk, ťuk, ťuk 😀 )

no_title
29. zář 2015

čisté aloe od Forever living a kloktání horké slané vody. To děti asi nebudou schopné, ale můžou to u vás dělat třeba dospěláci, aby aspoň nedovlekli nachlazení domů. Slaná voda funguje 100% 🙂 ale je to fakt hnusné.

konidana
29. zář 2015

Nepřetápíme- v paneláku máme topení vypnuté skoro pořád a je tu krásných 20 st. A jsme s dětmi co nejvíce venku. Pokud to aspoň trochu jde, tak vždy celý víkend - 48 h nonstop :D A jinak zabírá pokud nechodí do školky, ale to je nereálné, takže v kolektivu vždy něco chytí☹ teď už jen ten mladší. Takže potom česnečka a domácí cibulová šťáva , spíš tedy sirup.

monunkaaa
29. zář 2015

Zatim kojení,nepretopena místnost a maminka pije čaj s medem a citronem,rakytnik a zázvor..

yvonneullmann
29. zář 2015

Dobry den. Ja uz na jare pocitala s podzimnim pocasim a proto jsem udelala pampeliskovy medik a sirup stejne tak jak med z mladeho smrkoveho jehličí a to ted denne bastime

iva_babyclub
autor
29. zář 2015

@kalkulantka Máte odvážného manžela i dcerku, to já se k otužování nutím každý rok, ale né a né se překonat :D

iva_babyclub
autor
29. zář 2015

@no_title Slanou vodu také občas praktikuji...Jednoduchá a rychlá pomoc🙂

iva_babyclub
autor
29. zář 2015

@konidana My jsme též se suchým panelákovým vzduchem bojovali zvlhčovačem, zvlášt pro průduškáře je to hrozná úleva🙂.
Jako prevence pro děti do školky jsou vhodné i dětské laktobacily, zkoušeli jste?

iva_babyclub
autor
29. zář 2015

@yvonneullmann Do pampeliškového medu se občas taky pustím..ale med z mladého smrkového jehličí slyším poprvé, máte nějaký osvědčený recept?

konidana
29. zář 2015

@iva_babyclub jako prevence pro děti do školky nefunguje nic☹ Leda tam děti nedávat:D

iva_babyclub
autor
29. zář 2015

@konidana :D To je také pravda, ale zase někde imunitu do života získat musí :D trochu bych poupravila název knihy od Fulghuma Vše co jsem potřeboval znát a chytit, jsem získal v mateřské školce🙂

zabzulka
29. zář 2015

Staršímu synovi preventivně kapu Vironal kapky a dávám rakytníkový sirup. Když je nachlazený, zvlhčuji místnost, mažu tymiánovou mastí, do nosu Vincentku a stříkám do vzduchu Eucasol sprej. Mladšího kojím a hodně chodíme na procházky na čerstvém vzduchu..

lennus
29. zář 2015

Náš malý bude mít dva roky a krom zimního nachlazení - rýma a kašel a 2x jednodenní horečky a průjmu ze zubů je zdravý jako řípa. Snažím se vařit zdravě, v zimě užíváme rakytníkový sirup od Weledy, má hodně vit. C, pak Déčko. Saunujeme se (založila jsem tady na MK skupinu o saunování, klidně mrkněte), malého pomalu zkoušíme od roku taky.

@bajunka Na citrusy jsou různé názory, třeba že ochlazují organismus, proto nejsou tak vhodné v zimě, dává to smysl, rostou v zemích, kde jsou tropy a tam lidi potřebují ochladit. Je spousta jiných zdrojů vit. C, např. šípek, rakytník, aronie.

smallinka
30. zář 2015

Tak u nás s manželem jako relax vítězí saunování. Moc si u toho odpočineme na těle i duchu..... Celoročně sportuji, což myslím, že je úplně nejlepší na dobrou fyzičku, ale sport mi také zlepšuji psychiku. Když si jdu po práci zaběhat a vyplaví se endorfiny, tak mám více energie než kdybych si dala kávu 😎 Power jóga mě udržuje také fit, je to pro mě velký zážitek si jógu zacvičit. No a když přijde nějaké to nachlazení, vítězí u nás zázvorový čaj s čerstvého zázvoru dochucený medem a citrónem 😉 Všem přeji pevné zdraví jak na těle tak na duchu 🙂

bajunka
30. zář 2015

@lennus no je to jen zkušenost, loni jsme dávali celou zimu a kromě neštovic byly naprosto zdravé 🙂

iva_babyclub
autor
30. zář 2015

@smallinka Saunování jsem sice nikdy nepropadla, ale za to joga , to je moje srdeční záležitost, je skvělé jak skrze ní člověk začne naslouchat tělu a občas si i dovolí dát odpočinek a né se jen přepínat, dokud tělo už opravdu začne naříkat🙂
@lennus Na stránku o saunování juknu, příležitost se zahřát v zimě je vždycky spásná :D právě mě láká vyzkoušet hot jógu, to je taky taková sauna🙂