icon

Sušíte v létě prádlo venku nebo v sušičce?

17. čer 2026

Když je venku hezky, přijde mi škoda nepověsit prádlo na zahradu.
Přiznám se, že mám raději prádlo usušené v sušičce :-/
Sušíte v létě venku, nebo zapínáte sušičku i během teplých měsíců?

Strana
z3
veronicka89
22. čer 2026

Susim venku pres nic hlavne jen sport kdyz peru dresy apod veci … jinak susicka - nesnasim veseni pradla

lukaaaa
22. čer 2026

Jednou jsem ususila venku a nikdo v tom nechtel chodit. Ja tedy vzdycky suska.

ninive211
Včera v 05:53
@pipi_puncocha

Tým sušička celoročně. Nežehlím, ze sušičky je vše měkké a není to potřeba. Buď to venku neumím pověsit, nebo máme špatné slunce a vítr (😃), ale z venku je vše tvrdé a potřebovalo by vyžehlit a to já nejsem ochotna dělat. 🤷🏻‍♀️

@pipi_puncocha Taky mám zkušenost, že při sušení na sluníčku je prádlo tvrdé. Já když nesuším v sušičce, tak suším na sušáku v obýváku, maximálně někdy hodím něco na chvilku na balkon na proschnutí. Ale nevím, tchyně tvrdí, že když jsem vedra jako třeba teď, že dá věci na balkon a uza půl hodiny to má suchý...asi že má otevřenější balkón nebo to dává viset ven z balkonu, nevím,. ale já pokud pověsím na balkon do úrovně pod rantl balkonu (tedy nevisí to ve vzduchu, ale v úrovni pasu, kde mám pár šňůr), tak rozhodně za půl hodiny věci suché nemám...ani za hodinu. Možná nějaké tričko z polyesteru či umělotiny, bavlna nee

jajulin
Včera v 06:24
@ninive211

@pipi_puncocha Taky mám zkušenost, že při sušení na sluníčku je prádlo tvrdé. Já když nesuším v sušičce, tak suším na sušáku v obýváku, maximálně někdy hodím něco na chvilku na balkon na proschnutí. Ale nevím, tchyně tvrdí, že když jsem vedra jako třeba teď, že dá věci na balkon a uza půl hodiny to má suchý...asi že má otevřenější balkón nebo to dává viset ven z balkonu, nevím,. ale já pokud pověsím na balkon do úrovně pod rantl balkonu (tedy nevisí to ve vzduchu, ale v úrovni pasu, kde mám pár šňůr), tak rozhodně za půl hodiny věci suché nemám...ani za hodinu. Možná nějaké tričko z polyesteru či umělotiny, bavlna nee

@ninive211 za půl hodiny je to suché, když na to přímo svítí sluníčko. Nebo možná za hodinu, nikdy jsem to nestopovala 🙂. Sušák mám taky jen takový ten přenosný na rozložení, takže od pasu dolů.

fatal_error
Včera v 07:16

Pouzivame susicku jen v zime a koncem podzimu, protoze pradlo pak venku neschne a kdyz je vlhko, tak pak divne smrdi. Nikdo jiny to doma neciti, ja ano. 🙂 Mame pracku se susickou a obleceni nici.

j.a.n.i
Včera v 09:30
@fatal_error

Pouzivame susicku jen v zime a koncem podzimu, protoze pradlo pak venku neschne a kdyz je vlhko, tak pak divne smrdi. Nikdo jiny to doma neciti, ja ano. 🙂 Mame pracku se susickou a obleceni nici.

@fatal_error Tak faktem je, ze ja mam taky pracku se sušičkou a pak samostatnou starou odvetravaci susicku a ten rozdil je neskutečný. Stará samostatná susicka je geniální a pradlo z ni je super a jako uz jsem psala krom jednoho kulicha nich nesrazila, ani nemam.pocit, ze by nejak nicila oblečení a to ji mam 15 let a krom pogumovanych prosteradel do ni leti vsechno a nektere moje oblečení je starší nez ta susicka a stale v pohodě. Oproti tomu sušení v te kombinaci stoji za prd a defacto ji nepouzivam, ale tenkrát ten desetilovy model s parnim pranim meli pouze ve verzi se susickou. Takže chapu, ze kdo ma jen kombinaci, neni casto spokojen.

suzanna123
Včera v 19:38

V létě by mě vůbec nenapadlo používat sušičku, když můžu sušit na zahradě. Za chvilku je to suché a úžasně to voní. Fakt bych si přišla jako blázen, sušit to v sušičce (a než tu schytám hejty - ne, neříkám, že ten, kdo používá sušičku, je blázen, ale že já bych si tak připadala 🙂)

j.a.n.i
Včera v 20:15
@suzanna123

V létě by mě vůbec nenapadlo používat sušičku, když můžu sušit na zahradě. Za chvilku je to suché a úžasně to voní. Fakt bych si přišla jako blázen, sušit to v sušičce (a než tu schytám hejty - ne, neříkám, že ten, kdo používá sušičku, je blázen, ale že já bych si tak připadala 🙂)

@suzanna123 Vidis a ja bych si zas pripada jak blazen se s tim veset venku, resit bud neustale popadane pradlo nebo otlaky od kolíčků a jako bonus pak znova prat to posrane od ptáků...

kacka1994
Dnes ve 04:45

V susicce na zmekceni chvili a pak na susak ktery dam na balkon - susicka uz ma sve roky a nedosusuje, takze musim i v zime :D

ninive211
Dnes v 05:44
@j.a.n.i

@suzanna123 Vidis a ja bych si zas pripada jak blazen se s tim veset venku, resit bud neustale popadane pradlo nebo otlaky od kolíčků a jako bonus pak znova prat to posrane od ptáků...

@j.a.n.i Otlaky kolíčků mi vadí nejvíc. Na některých věcech to nevadí, někdě mě to irituje (a ne, ve 30 stupních fakt nebudu žehlit, aby prádlo bylo bez záhybů od šňůry a otlaků od kolíčků...teda ne že bych poslední roky nějak často žehlila 🙂 ). Na vnitřním sušáku to přehodím jen tak bez zakolíčkování.
Pračku se sušičkou mám taky (samostatnou sušičku prostě nemám do bytu kam dát, fakt ne). A nepřijde mi, že by prádlo ničila, akorát pokud se tam nedá pomalu jen pár kousků, tak je to oblečení zmačkané jak od krávy z tlamy. Prostě asi není tak dostatečně velký buben (a to je to pračka na 7kg s tím, že jako sušička na 5 kg). Takže tam suším hlavně ručníky a podobně. Ručníky z sušičky se s ručníkama vysušenýma na sluníčku nedají vůbec srovnat (v kladném slova smyslu, však to byl vlastně důvod, proč když nám prdla pračka, tak jsem chtěla aspoń tu kombinaci, kvůli ručníkům...jo a taky to odchlupí a zbaví prachu, což pračka samotá prostě neumí).

Strana
z3