Sušíte v létě prádlo venku nebo v sušičce?
Když je venku hezky, přijde mi škoda nepověsit prádlo na zahradu.
Přiznám se, že mám raději prádlo usušené v sušičce :-/
Sušíte v létě venku, nebo zapínáte sušičku i během teplých měsíců?
Susicku mam, ale pouzivam ji jen kdyz vyprane pradlo potrebuju brzo suche. Jinak vzdycky venku nebo uvnitr na susaku.
Určitě venku, sušička je věc u které naprosto jistě vím, že si ji nikdy pořizovat nebudu a nepotřebuju ji.
V zimě jsem za sušičku ráda,od jara do podzimu vše venku.Miluju,jak to voní🙃. V létě jen,když prší, tak to dám do sušičky. Momentálně mi po 8 letech odešla,opraváře volat už nechci, vypadá to na něco v motoru. Mám slíbenou novou na zimu🙃.
V sušičce. Ani mě nehne, lítat s věcma po venku na sušák. Na to fakt nemám čas. Jednou jedinkrát to zkoušel tchán komentovat, že bych měla sušit venku, tak jsem mu řekla, že jestli za mě bude po večerech žehlit prádlo, tak klidně budu sušit venku na sluníčku. Od té doby je klid.👌
@cherie24 ja susicky,nesnasim,tudiz nemam a fakt nezehlim. Tvuj tchan ma pravdu. Susicka je akorat rozezranost🤣 a jeste to nici obleceni
Sušička celoročně, dříve jsem měla tendence sušit venku, právě abych ušetřila a že je to z venku "vyvoněné", ale jako alergik už tam nedávám prádlo vůbec a je mi o dost líp😁 takže pro mě je asi hlavní ten pyl a všechno co to nachytá se na oblečení venku🙂
@cherie24 ja susicky,nesnasim,tudiz nemam a fakt nezehlim. Tvuj tchan ma pravdu. Susicka je akorat rozezranost🤣 a jeste to nici obleceni
@hanka_12345 i kdyby to rozežranost byla, tak já si cením každého spotřebiče, které urychlí a udělá za mě práci, protože si svého času vážím natolik, abych si s klidným svědomím ulehčila, kdekoliv to jde. Za mě tyhle práce nikdo neudělá a já si radši zajdu s dětma na hřiště nebo do stáje, než bych trávila všechen svůj volný čas domácností.
@hanka_12345 i kdyby to rozežranost byla, tak já si cením každého spotřebiče, které urychlí a udělá za mě práci, protože si svého času vážím natolik, abych si s klidným svědomím ulehčila, kdekoliv to jde. Za mě tyhle práce nikdo neudělá a já si radši zajdu s dětma na hřiště nebo do stáje, než bych trávila všechen svůj volný čas domácností.
@cherie24 Pro me je tam prave nepomer mezi tim, ze je to velka masina spotrebovavajici proud na to, aby mi usetrila 5 minut prumerne jednou za dva dny. Treba mycka na nadobi jo, tam je ten rozdil jasny, ale susicka mi fakt nezajisti cas jit do staje :D
+ osobne tam u me ale hraje roli i to, ze to s ni uplne neumim, pradlo je casto po konci cyklu jeste nerovnomerne navlhle nebo naopak zmuchlane. Takhle to vezmu ze susaku vysusene dorovna, provonene vetrem a sluncem a hlavne na me susak nepipa :D
@skarol já nežehlím, když to člověk hned složí, tak to není třeba
@lis6 díky sušičce nám stačí méně oblečení, takže na tu ne/ekologii je fajn dívat se v širším kontextu 😉
Žiju v bytě, takže sušička celoročně, sušák není kam dát, na balkon se vejde prádlo z jedné vyprané pračky, bere mi čas to věšet a sesbírat, nachytá se na to hned prach a pyl a navíc se to nijak neodchlupí narozdíl od sušičky.
No, jsme v paneláku , bez balkónu, tudíž jede sušička, v bytě se dělá dost plíseň. Takže opravdu jsem neekologicka. Nemíním řešit plíseň
@cherie24 Pro me je tam prave nepomer mezi tim, ze je to velka masina spotrebovavajici proud na to, aby mi usetrila 5 minut prumerne jednou za dva dny. Treba mycka na nadobi jo, tam je ten rozdil jasny, ale susicka mi fakt nezajisti cas jit do staje :D
+ osobne tam u me ale hraje roli i to, ze to s ni uplne neumim, pradlo je casto po konci cyklu jeste nerovnomerne navlhle nebo naopak zmuchlane. Takhle to vezmu ze susaku vysusene dorovna, provonene vetrem a sluncem a hlavne na me susak nepipa :D
@ai30 tak my máme solární panely, takže nás netrápí, jestli sušička jede celý den nebo vůbec. Ale tenhle názor má hodně lidí, že sušička moc žere, a proto ji nechtějí. U nás jedou fakt 2 pračky denně. Pračka na 9 kilo, je to fakt masakr. Ani si to neumím představit, kam bych všechno to prádlo pořád věšela. 🤦 Máme pratelné plínky a 3 děti/🐷. Bez sušicky bych si to na sušáku hodila u toho prádla i já.. 😆
Já nevím, mně právě vůbec nepřijde, že by prádlo z venku "vonělo"". Mám naopak zkušenost od sestry, která přes léto suší venku, že je všechno vyšisované do tuha, hrubé a zcela bez vůně, bez zápachu. Já jsem navíc alergik, takže většinu léta ani sušení venku na balkoně nehrozí, používám vnitřní sušák a na větší věci sušičku (mám pračku a sušičku 2v1, sušit v ní úplně všechno by se mi finančně dost prodražilo a navíc prádlo z toho vždy je požvejkané jak od krávy (a já nesnáším žehlení 🙂 )...suším v tom ručníky, osušky, prostěradla, deky, župany, případně teplátky a tak.
@ai30 tak my máme solární panely, takže nás netrápí, jestli sušička jede celý den nebo vůbec. Ale tenhle názor má hodně lidí, že sušička moc žere, a proto ji nechtějí. U nás jedou fakt 2 pračky denně. Pračka na 9 kilo, je to fakt masakr. Ani si to neumím představit, kam bych všechno to prádlo pořád věšela. 🤦 Máme pratelné plínky a 3 děti/🐷. Bez sušicky bych si to na sušáku hodila u toho prádla i já.. 😆
@cherie24 Dají se látkovat i dvojčata bez sušičky (když byly moje děti malé, sušička ještě nebyla tak běžná jako dnes). Plenky jsem prala obden a mezitím ostatní prádlo pro 5 lidí, měla jsem 2 sušáky.
Asi před 3 lety jsem si pořídila 2v1, ale sušila jsem jen párkrát (z mnoha důvodů), až odejde, koupím si zase jen klasickou pračku.
@cherie24 Dají se látkovat i dvojčata bez sušičky (když byly moje děti malé, sušička ještě nebyla tak běžná jako dnes). Plenky jsem prala obden a mezitím ostatní prádlo pro 5 lidí, měla jsem 2 sušáky.
Asi před 3 lety jsem si pořídila 2v1, ale sušila jsem jen párkrát (z mnoha důvodů), až odejde, koupím si zase jen klasickou pračku.
@herminka Já se přiznám, že jsem tu sišičku chtěla hlavně kvůli těm ručníkům. Prostě ta hebkost po vytažení, to je super, já vždy měla ručníky jak šmirgl, máme doma hodně tvrdou vodu, co máme pračkosušičku a aspoň občas tam ty ručníky usuším, tak jsou krásně měkkounké...a takový vypranný a vysušený župan...to je bájo! Ale denodenně ji nepoužívám a celkově jsem ji nejvíc používala hlavně ten první půlrok, když to pro mě bylo "nové" a byla jsem fak z toho, že je to měkké a hebké.
@herminka Jo, stejně jako se da mýt nádobí bez mycky, prat prádlo bez pracky a uklizet bez vysavače... Ale nevidim duvod proč.
@herminka Jo, stejně jako se da mýt nádobí bez mycky, prat prádlo bez pracky a uklizet bez vysavače... Ale nevidim duvod proč.
@j.a.n.i Dá, ale myčka uspoří násobně víc času než sušička a smeták nechá část prachu na podlaze. Mně navíc prádlo ze sušičky není příjemné na omak a vadí mi, že sušička sráží oblečení. Zrovna u plenek bych se bála, že z nich za chvíli budu mít kapseníky.

@svija neboj nejsi sama, sušička mi přijde jako nejvíc neekologická věc. Miluju prádlo voňavé z venku, suším venku co nejvíc i v zimě. Zvládla jsem sušit i v bytě a latkovala jsem (ale to už tedy vyžadovalo dost přemýšlení, protože jsem musela prát pleny obden a nemohla jsem prát zas moc praček, aby se nedělala plíseň)
@lis6 vyjde to podle mě podobně, protože bez sušičky jsem všechno prádlo musela žehlit, se sušičkou žehlím jen pár kousků v létě, jinak nic