icon

Ušetří robotický vysavač opravdu čas?

9. čer 2026

Opravdu vám robotický vysavač ušetřil čas, nebo je to jen další věc do bytu?

cherie24
9. čer 2026

Čas to teda opravdu nešetří. Musím před ním všechno uklízet. Nedává židle do U, kusové koberce a rohožky, věšák na prádlo, tkaničky, kabely, dětské ponožky, kočičí hračky. Takže před každým vysáváním musím odklidit komplet stůl, abych na něj mohla zvednout židle, vyklepat a odklidit všechny koberečky a z tak 80 % přijedeme domů a vysavač někde stojí a hlásí, že někde něco namotal. 😀 A to nemáme žádný levný, ale naší domácnost těžce nezvládá. Ale když už se to náhodou povede, že opravdu uklidí dům, tak je to fajn věc. Takový dobrý pocit, byla jsem venku a ono se samo vysálo. 😂

jana21278
9. čer 2026

já mám jen obyč etu. už mám velkou holku tak se mi nikde nic moc neválí. teda kromě jejího pokoje tam ho nepouštíme. já jsem moc spokojená. jasně, musím trochu pošoupat křesla, nebo zvednout kabel, zvednout židle. ale když vysypávám nádobku na bordel tak čumím co toho tam je. pouštím ho jen, když jsem doma. kašlu na aplikaci.

petulkadodo
9. čer 2026

@anonym_autor Čas ani ne, pouštím ho jen když jsem doma, protože se obvykle někde zasekne a potřebuje vysvobodit. Ale práci jo. Kusové koberečky před ním neuklízím, normálně přes ně přejede a i je vyluxuje, židle jen odsunu od sebe, máme klasika čtyřnohé a mezi nimi projede. Nejvíc oceňuji, že vyluxuje pod postelí.

pilzzee
10. čer 2026

@anonym_autor Ja jsem ho nikdy nechtela, ale mam ho ted jako doplnek ke klasickymu vysavacu, a je to fajn, takovej domaci mazlicek 😀 Pokud si nekdo udrzuje doma na zemi poradek a ma vetsi byt, tak to urcite vyuzije. Ten nas i vytira, to me treba strasne nebavi, tak su rada, ze to udela aspon castecne za me.

prvomamka
10. čer 2026

jsou lidi, kteří jsou s ním spokojeni a používají ho nejvíc ze všech spotřebičů. Já jsem z něj byla zoufalá. protože úklid předtím, sypal se na přechodových lištách, narážel do zdí a když jsem ho čistila, tak jsem udělala daleko víc nepořádku, úklid potom. v té jeho jízdě jsem neviděla žádný systém, prostě činnost, která zbytečně moc trvá a věčně je vybitý nebo zasekly. za mě je výhra aku vysavač. Mám hotovo za 5 minut, nemusím ukládat věci nahoru, jen si je na okamžik posunu.

cuuza
10. čer 2026

Teda nic před nim neuklízím a úplně v pohodě si dá každé ráno kolečko po našem odchodu. Pod židlí projede, se sušákem si poradí, prahy taky přejede.

lovemusicsun
11. čer 2026

Jedna z nejlepších věcí v bytě! Jezdí každý den když nejsme doma, vždy přijedeme do čistého. Máme jednoduše zařízený byt, takže moc překážek nemá a ani kvůli němu nemusíme nic extra přesouvat. Vysává i vytírá, takže každý den uklidí takový ten běžný bordel na podlaze. Jednou za týden vyluxuju klasicky, ale jedu hlavně po okrajích a na místech kam ten robot nezajíždí. Máme Dreame s vysypávání stanicí, takže se tam i sám vyprázdní a vypustí vodu. Jsem za něj strašně ráda.

patypresdevaty
11. čer 2026

Dokud jsme bydleli v bytě, měli jsme jedno mimino a psa, tak to byl fajn pomocník. Před odchodem na dopolední procházku jsem to doma trochu přichystala, poklidila těch pár válejících se věcí, zvedla židle a když jsem přišla zvenku, měla jsem hotovo.
Teď jsme v domě, kde bych ho musela přenášet z patra do patra, nechávat všude dveře dokořán (což je nepraktické, kór v zimě, kdy netopíme ve všech pokojích stejně), zvedat mnohem více krámů (ptž. dvě děti a herna jak v pokoji, tak v části obýváku). A stejně bych musela mít tyčový vysavač na vysávání schodů, hůře dostupných míst atd... RObotický vysavač už mi tedy nedává smysl a raději jsem si pořídila pořádný tyčový (Dyson)

berynka
11. čer 2026

Mame ho uz řadu let a je to vyhoda. Systematicky zamete cely prostor.Pokazde žasnu,kolik toho nasbírá.
Nemame zas tolik nábytku,nahoru dávám jen židle.Zvlada i nižší koberec a prahy.
Jezdi v obyvaku a kuchyni kdyz nejsme doma a pak ho zavírám do místnosti,kde je potřeba.

kacka1994
Dnes v 16:30

Nedokazu si predstavit jak bych bez nej vysavala pod postelema (2x 160 a 1x 180cm siroke maji deti), vzdy z jedne strany u steny a tycovym vysavacem se tam tezko dostavam 🙂 V pokojickach ale nemaji hracky, ani nic jineho na zemi, takze tam jezdi vysavac bez asistence a problemu 🙂 v patre kde byvame pres den, jime, varime si a hrajeme si jsme ho moc nepouzivali.