10měsíční dcera mi nechce UM. Jak ji zasytit?

jewen
2. srp 2019

Dobrý den holky. Prosím o radu. Mám 10 mesicni holčičku a potřebuji odjet na víkend pryč. Bohužel tolik mléka už neodstrikam, tak jsem zkoušela dávat UM. Ale to mi nechce. Poraďte mi prosím jak ji zasytit hlavně na noc a nebo k ránu. To mleko vyžaduje. Děkuji moc

alassel
2. srp 2019

Zkus zmenit znacku mleka. Daji se koupit vzorky-male baleni napr v dm.. a v 10ti mesicich uz prece prikrmujes ne? Dej ji kasi, presnidavku, polevku, apod..

vzkazyzuniverza
2. srp 2019

Ahoj, tak kdyz nevezme um, tak ho do ni nasilim nedostanes, mas malo moznosti, bud ji nechat na vikend bez mlika a normalne ji krmit jidlem, na ktere je uz zvykla a nebo nikam nejet, kdyz to nejde odstrikat, aby mela mlicko na cely vikend.

mourovatakocka
2. srp 2019

A nešlo by odjet jen na jeden den? Třeba nechce um, protože chce mámu.

lastovenka
2. srp 2019

@mourovatakocka V tomhle věku dítě bez mámy vydrží dva dny
v klidu a pokud o něj bude hezky postaráno tak z toho mít trauma určitě nebude (to spíš ta máma že není s ním😀) a zvládne to i bez maminky, třeba jen s tatínkem😁 kdyby to bylo tím že chce mámu tak nejí nic mimo mlíka. Což by bylo v 10měsících trochu divný...... To už se dávno dávají příkrmy.

lastovenka
2. srp 2019

@jewen kup jinou značku mléka

jewen
autor
2. srp 2019

Děkuju za rady. Možná je to mnou a mou psychickou že ji nechávám doma. Příkrmy a jídlo ji normálně. Jen ji dávám mlíko před usínáním. Nejvíc mám strach z té noci. Párkrát v noci se probudí ale že by vysloveně pila se říct nedá. Spíš jen hledá,,živý dudlik,, 😁 ale spíš nevím co ji dát k ránu když se vzbudí v těch 6 tak to už mleko pije. A bohužel to umělé nechce. Jinak různé druhy už jsem zkoušela. A nic

jironymou
2. srp 2019

tak treba uz vubec nechce mleko a chce uz treba jen cajicek?Nebo cokoliv?Moje mala to tak mela...my uz jsme byli od 9. mesicu bez um a na "normalnim jidle".A ja z toho mela nervy, proc nechce pit..a odpoved byla od poradkyne jednoducha... tak treba to zkusit?

lastovenka
2. srp 2019

@jewen Hele a jak u vás funguje tatínek? Pokud je na něj zvyklá, tak se jí neboj s ním nechat doma a v klidu odjed kam potřebuješ.... A co jí dál ráno k jídlu . to nevím, to ti musí poradit někdo kdo má starší dítě a má s dokrmy zkušenosti.... to já zatim nemam......

mku
2. srp 2019

Muj syn v 10ti m uz jedl prikrmy a zadne mliko nepil. Tak nebylo by to treba reseni?

pathan
2. srp 2019

Dcera třeba v tomto věku příkrmy odmítala, stejně jako UM nebo odstříkané mlíko z flašky. Když jsem byla poprvé na 7 hodin pryč, tak byla celou dobu bez jídla i pití. Musela jsem přestat v 15 měsících kojit, aby začala vúbec něco jíst.

puhelin
2. srp 2019

Moje dcera byla v 10 mesicich plne kojena, jidlo mela na ochutnani, nezasytilo by ji. Bud citi, ze ji chces opustit, nebo ji nechutna. Na tak dlouho bych takhle male miminko jeste neopoustela, v tomhle veku byvaji tezke separacni uzkosti, uz to dost vnimaji.

puhelin
2. srp 2019

Urcite bych si kojeni nekazila umelym mlekem.

verinikki
2. srp 2019

Užij si víkend a jeď.
Pokud je to s jídlem jak říkáš, tak jak tam nebude prso, vezme zavděk i UM, případně bude pít dva dny čajík či vodu🙂
Chlap to bude mít trochu těžší, pokud je ráno zvyklá na prso, asi se vzbudí, ale možná vezme tu flaštičku a zase usne. Nedělej si z toho hlavu, pokud je v dobré péči taťky, tak z toho mít trauma rozhodně nebude, užijou si to🙂

jewen
autor
2. srp 2019

Zkoušela jsem ji dávat cajik ale nechtěla otevřít ani pusu a plakala dokud jsem ji nedala prso.

jewen
autor
2. srp 2019

@verinikki děkuju moc za podporu. Já si myslím že já na tom budu hůř jak malá 😁

vladienka
2. srp 2019

@lastovenka vela deti je v 10 mesiacoch na 95% len kojenych..

puhelin
2. srp 2019

@jewen Jeste neni pripravena byt bez maminky. Jeste bude spousta prilezitosti mit vikend sama pro sebe.

kittyy17
2. srp 2019

@jewen jeď, ona to přežije, mnohem líp než si myslíš. Děti se bez maminky chovají jako vyměněné