icon

Dětská kolika - nezvládám to

motynka
17. črc 2018

Zdaravim zhanim maminku která měla miminko a prožívala s ním peklo zvané kolika. Mám pocit že už to nezvládám máme silnou koliku a celodenní pláč je tu některá která to tak měla?

Strana
z2
ivuse20
6. srp 2018

@petty07 proto to chce zkušeného člověka. Malý naštěstí po tom nic neměl. Akorát trošku otlačený což do chvilky zmizelo

rubesovak
6. srp 2018

@zelenaesmolda tejpy jsou úžasná věc, nechávám si ted zatejpovat mesic před porodem záda i bříško, a nosila jsem orit různých potížích na krční páteři nebo i na kolenou. Věřím že na bříško taky pomůžou. Dneska už myslím zatejpují cokoliv na každé rehabilitaci 😉

petty07
7. srp 2018

@ivuse20 Ano zkušeného člověka taky, ale hlavně dobrý tejp. Myslím, že jsem v té době měla tejp údajně hypoalergení, ale nebylo tomu tak. Teď mam od www.gemmedical.cz a jsou super 👍
A propos mají tam i "mřížkové tejpy". Neuvěřitelná záležitost 😀

eithelwing
7. srp 2018

Dcera taky rvala a rvala. Tejpy jsme nezkusili, máme je až teď na nohy, ale určitě dobrá věc! Jen to musí dělat odborník.
Ale u nás nakonec kolika byla jen symptomem jiného problémů - kiss-syndrom. Po odblokování krku všechny problémy rychle ustupovaly.

kittyy17
7. srp 2018

Mymu klukovi zabral jedine Infacol v dvojnásobné dávce do každé flašky, po lehkém zlepšení jsem dávala normální dávku a při zhoršení zase dvojitou, laktobacily Swiss baby, a vynechání Vigantolu, stejně se v případě UM nemá dávat. Před třetím měsícem z toho vyrostl.

dominikaromanova
7. srp 2018

@motynka, jestli ti dite trpí opravdu na koliky, mohu poradit jen BKM, zabírá to na 100 % a nic Te to nestojí.

kittyy17
7. srp 2018

A cvičit nožičkama, kopat, krčit, jezdit na kole. Nechat důkladně vybrkat po jídle, nosit na tygrika.
Já ho vlastně nosila tři měsíce jenom na tygrika, někdy i dvě hodiny než usnul. Dávala jsem spát na bok se skrčenýma nožičkama k bříšku, s polštářky okolo aby se neprekulil. Chce to vydržet.
Někdy pomohl teploměr v zadku, nebo i rektální rourka, ale s tou opatrně

katkatomaskova
28. srp 2018

@kittyy17 To mě zaujalo... Kdo vám řekl, že se v případě UM nemá dávat Vigantol??

kittyy17
28. srp 2018

@katkatomaskova je to napsané v příbalovem letáku

kacenka1111
28. srp 2018

U nás to taky dělal Vigantol. U druhého už jsem to věděla a nedala. Jen dvakrát, v podstatě jen na zkoušku a to bylo peklo. První na Vigantolu peklo, druhé bez V a ráj na zemi. Obě děti mají alergii na bkm. Jeli jsme u obou Nutrilon Allerý Digestivé Čare, ten obyč Nutrilon Allergy Care nestačil. Probiotika nám taky neseděla, měli jsme Swiss. Je tam nějaký kmen, co jim vadil. A espumisan u první, taky na prd.

lennus
28. srp 2018

Mně potvrdilo více kamarádek, že po vysazení Vigantolu se bříško zlepšilo, tak stojí za to zkusit.

nezvalova
28. srp 2018

Syn takhle brecel několik měsíců a vždy v stejnou dobu, od 9 - 11 h, nepomahali kapičky ani nahřívací polštářek ci tygrik...Davala jsem si pozor i nato co jím, takže jídlem to nebylo a UM u nás nebylo, ja kojila.Nejhorsi bylo, ze to moje doktorka vůbec neřešila, vždy to okomentovala, ze to je u chlapců běžné a ze to prejde a musím vydržet. Jaké také zlepšení obcas přineslo cvičení s nožkami a rektální rourka.A pak probiotika, ale účinkovat začali až po 14 dnech. Nakonec jsem je podavala až do 5 m, protože syn měl stále problémy s prdíky i když to již nebylo tak hrozný.
V půl roce nás pediatr poslal na rehabilitace, protože syn špatně pasol koníky a tam mi teprve rehabilitační vysvětlila, ze syn měl strašně slabý břišní lis a proto ty koliky. Po cvičení Vojtovky u něj došlo k obrovskému skoku ve vývoji a taky úplně vymizely koliky a problémy s prdíky.

iulia
28. srp 2018

Muj první syn měl, tak silnou koliku, že jsem prohlásila, že další dítě již nechci. Vidět drobečka jak trpí bylo psycho. I na sonu břicha jsme byli a tam řekli, že tam nic nevidí přes ty plyny🙂. Co nám pomohlo: při každém přebalení jsem masírovala břísko (přihlásila jsem se na kurz baby masáží), espumisan (když nás to chytlo venku nebo v noci), AROMATICA Bylinný čaj Pro kojící a spaní na maminčiném břiše. Probiotika nám pomohly až po měsíci. A také jsem pozorovala zlepšení, když jsem jedla vývary i s těmi mastnými oky (snadněji se nejspíš vyprazdňoval). Držím palce!

katkatomaskova
29. srp 2018

@kittyy17 https://pribalove-letaky.cz/vigantol
Můžete mi, prosím, říct, kde se to v příbaláku píše? 😉

kittyy17
29. srp 2018

@katkatomaskova zajímavé, přísahala bych, že jsem to tam v roce 2014 četla. Bylo tam napsané, že dětem plně krmenym UM se podávání nedoporučuje s ohledem k obsahu vitamínu D v umělém mléku. Konzultovala jsem to tehdy s doktorkou, a uznala, že v tom Nutrilonu a vzhledem k množství co vypije, má dost...

ladylass
29. srp 2018

vlastní zkušenost, pomohlo nám přestat kojit, ale vy už jste na um, když pak byl na um tak to bylo mnohem lepší ale dávala jsem babylove, dovezené z německa, vysazení vigantolu - stačilo 2 dny bez a bylo vidět jasné zlepšení, pak mazání pupík, a kapky infacol, tato kombinace u nás zaručená, a spaní na bříšku

Strana
z2