Hami kaše se mi zdá příliš řídká, má to tak být?

partyzanka91
12. říj 2014

ahojky už asi 3 den dávám dceři k 1. večeři (pak má ještě druhou MM) kašičku Hamé 1. kaše je kukuřično-rýžová. Připravuju podle návodu ale zdá se mi až příliš řídká, skoro jako konzistence řídkého těsta nežli kaše i manžel mi řekl že je to jak mlíčko. Má to opravdu takhle být? Je to tím že necelých 5 měsíců staré dítě ještě nemůže mít příliš hustý pokrm a nebo přidáváta více kaše nežli je těch doporučených 5 lžic (na 140 ml vody)?

lv
12. říj 2014

já se u kaší řídila vždy tím, jak hustou jsem ji potřebovala, ne návodem..ono 5lžic - jestli rovných, nebo plnějších, či vrchovatých..

ellar
12. říj 2014

Podle návodu je to fakt hodně řídké. Já dávám míň vody 🙂 Na 50g asi 130 ml.

lenicka07
12. říj 2014

No asi takto (ale je to jen můj názor 🙂 Pokud opravdu nemáte potřebu (je dostatek MM) tak bych kaši ani nedávala. Já u dcery s MM k večeru nevystačila, tak jsem kaši dávala, synovi MM stačilo, tak jsem to považovala naprosto za zbytečné. U takhle malého dítěte bych jí dělala dle návodu (nebo klidně i řidší). U starších jsem si to už zahustila dle potřeby. Záleželo taky na výrobci či druhu kaše nebo i na tom která krabice to zrovna byla 🙂 Např. jsem kupovala stejnou a jednou připravená podle návodu byla totálně řídká a jindy normálně hustá (z jiné krabice).

misar91
13. říj 2014

ahojky.oni tyhle kaše jsou spíš do flašky.já jsem mu jí udělala vždy hustší aby se udržela na lžičce.myslím že je to i v návodu že si pak naředíš nebo zahustíš dle potřeby.at chutná 😉

mafeska
13. říj 2014

množství prášku dávám od oka, podle návodu je to strašně řidké snad od všech firem 🙂