Jak často mají miminka stolici po umělém mlíčku?
Prosím poraďte, malý není kojený máme nutrilon 1 a od té doby co ho krmím plně tímhle mlíčkem kakal předevčírem 2x, včera už nic a dnes také nic ... 😒 ☹
@makuka88 No takhle malé miminko by mělo kakat několikrát denně. Co jsem tady vyčetla i slyšela od kamarádek, je tohle poměrně častý problém u miminek krmených zrovna nutrilonem. Takže by možná pomohlo zkusit pomalu přejít na jiné UM. Ale o tom se raději nejdřív poraď s doktorem, kterému bych stejně aspoň zavolala a na to (ne)kakání se raději zeptala.
ahoj.... naše Karolínka má 8 týdnů. V porodnici jsem se snažila kojit, ale protože toho bylo strašně málo, tak už tam jsem musela dávat příkrmy. Když jsme přijeli domů a já měla pořád mlíčka jenom do malé štamprle a malá měla hlad, tak jsem se rozhodla, že žádné kojení a hladovka nebudou a prostě budeme na UM. ( to, že jsem se tím zezačátku strašně trápila, ani nebudu psát), ale... malá je tedy na Nutrilonu, Ze začátku byla na Nutrilonu nenatal 0. Teď používáme Nutrilon nenatal 1 a až bude mít 5 kg, tak postupně přecházíme na Nutrilon 1HA. Od malička malá kaká co 2-3 dny.... doktorka mi říkala, že kojené děti kakají několikrát denně, ale děti na umělém mléku nemusí kakat i několik dnů. Malou ale nenechávám nevykakanou déle než 3 dny, aby ji nezatvrdlo bříško. Hodně cvičíme s nožičkama, masírujeme bříško a tak ji když už vím že by měla, tak ji trošičku mačkám nožičky k bříšku. Ze začátku to bylo moc "tuhé", tak jsem asi 2x pomáhala teploměrem namočeným v olejíčku, a vím, že malé pomáhá, když ji do mlíčka dávám kapičky Espumisanu, hodně prdí...ale vůbec ji nebolí bříško, to musím zaklepat. Chci to tak udržet aspoň do 3 měsíců...... u holčiček prý koliky tak moc nejsou, nevím.... vím, že chlapeček od sestřenky prý propláče celé večery...a to je kojený. Podle mě, maminky co kojí nemají vůbec představu kolik jim miminka vypijou a když pláčou, tak je ani nenapadne, že nemají dost mlíčka..... no ale o je jiná kapitola.... každopádně, se neboj. Musíš to miminko sledovat a ono to bude zase dobréééé......dej vědět. Jo a ještě nám pomáhá, když jí aspoň jednou za den dám fenyklový čajíček. Stačí malinko, ale pak to kakání jde taky lépe..... To by člověk neřekl, že jednou.... budu popisovat miminkovské kakání na tolik řádků 🙂 Hlavně, aby miminka byly v pořádku. Dej vědět, co vám pomáhá..... Eva
Maly mi kakal 1xdenne nebo 1x2 dny. Pak jsme presli na Hipp Bio Combiotik a po 3 dnech zacal kakat i 3x denne. Mel vystavni kojenecka michana vajicka. Takze i mimi na UM muze mit normalni stolici jako kojene mimca a nemusi se trapit. Staci najit spravne UM
@makuka88 naše malá je od narození na UM a i v porodnici a dětká dr naše mi říkali, že by dítě na UM mělo kakat každý den, na nejvíše obden a to už není úplně OK. UM je něco jináho než kojení, tak i týden a víc nevadí, když nekakaj. Od začátku je na HIPPU HA, cena v ČR šílená,a le s kakáním nebo prdíkama problém fakt není. bude jí 5 měsíců neznám nic takovýho. A to jsem chtěla mlíko měnit, ale kuli tomuhle klidu jsme u něj zůstali a jak sem tak studovala různý mlíka, tak ten Nutrilon tohle fakt čaasto dělá, tak já bych bejt to moje dítě zkusila mlíko, kde jsou nějaký probiotika
to je bud o typu um nebo o diteti, mne kadi 3-5krat denne. tak bych zase vymenila. nejdriv jsme měli nutrilon ha to jelo jak namydleny blesk, ted jsme presli beba ha a je to lepsi i se vic zasyti. pokud nemate ha atak mam ja osobne názor, ze to jsou desny testa. ta nestepena bílkovina a slozeni normálních um fakt zahustuje.
@lovelylion ja to měla stejně, snažila se ale nestačilo to ... Strašné problémy pri kojení a domu jsme jeli na nutrilonu ... Malý mel pri propouštění 2,5kg tak jsem chtěla aby mi rostl a ne hladověl ... Odpoledne uz udělal bobek !! Tak mam radost

Tak co 2-3dny, pokud nemá boleni, nevadí. Přidej probiotika. A jiné dítě zas třeba 2-3x denně.