Jaké elektronické pomocníky používáte při přípravě UM?
Jaké elektronické pomocníky používáte při přípravě UM? Cena nerozhoduje, spíše funkčnost a kvalita.
Případně zkušenost s lahvičkama-savičkama MAM, LOVI, AVENT.
Chci zkombinovat kojení a večer dokrmit.
Předem tě upozorňuju, že se sem sletí místní laktační liga a bude tě přesvědčovat, ať nepřikrmuješ nebo používáš suplementor 🙂 Ale k otázce: Taky používám jen mikrovlnku. Žádné speciální ohřívače nejsou potřeba. Nakonec jsem pořídila parní sterilizátor do mikrovlnky, sice není bezpodmínečně nutný, ale poté, co jsem několikrát po sobě zapomněla, že na sporáku vařím lahvičky, jsem si ho koupila 😉 Lahvičku si pořiď jakoukoli, která se ti líbí, a když bude malé vyhovovat, drž se jedné značky kvůli kompatibilitě pokračovacích dudlíků.
@belleelle
My nic speciálního nepoužíváme, jen vodu ohřátou v mikrovlnce, zásobník na nutrilon a nádobku s vodou a sterilovací tabletou milton🙂
Co se týče té přesné teploty, tak to děláme odhadem. Už máme vytipovaný čas na mikrovlnce. Když se nám zdá voda teplá, tak odlejeme a dolejeme studenou. Nic složitého🙂
Od porodnice jsme výhradně na UM a taky sem zpočátku bojovala jak na to- mikrovlnku nemáme a tak pro mě nejlepší- uvařit vodu ať už v hrnci nebo rychlovarce, teplou nalít to termosky, co se nevleze nechat vystydnout a nalít do prázdné lahve od koj. vody. Příslušný počet odměrek UM mám nachystané v dávkovači. To vše mi stojí na kuch. lince a když je hlad jen smíchám vody a nasypu. Správnou teplotu zkouším na zápěstí- zpočátku jsem si to párkrát změřila teploměrem, pak kápla na zápěstí a naučila se to odhadnout. Mám to tak doma i na výletech či každé procházce. A lahvičku, savičky a dudlíky vyvařuji v hrnci. Tohle mi poradila i LP, a že z toho nemám dělat vědu. Veškeré ohřívačky, sterilizátory, dezinfekční roztoky jsou jen tahače peněz z vystrašených mamimek
Někomu není souzeno plně kojit, něco o tom vím... můžu se stavět na hlavu, ale víc než 100 ml nikdy nemám = musím prostě dokrmovat. K tvé otázce: nepoužívám nic speciálního, vodu ohřeju v konvici, lahvičky vyvařím v hrnci. Pohoda a nemyslím, že bych měla víc práce, než kdybych měla sterilizátor, ohřívačku a já nevím, co všechno .)
Ahoj, vodu jsem používala kojeneckou a převařovala ji ve větším množství 5 minut. Pak jsem ji horkou uchovávala v termosce. Vždy jsem nalila do lahvičky horkou vodu, dala ji zchladit ve vodní lázni, po čase přidala UM (nesmí se dávat do horké vody) a smíchala. Lahvičky a savičky jsem dávala do sterilizátoru.
ahoj,ja pouzivam lahvicku aventku na mlicko a na caj tomy tipe..vodu ohrivame taky jen v mikrovlnce teda pokud nam prevar.voda vychladne...mam to uz vyzkouseny ze vychladla prevarena voda staci ohrat na 35vterin nasypat mlicko a muzu podavat:D
@belleelle
Kombinuji kojení a lahvičku už u druhého dítěte a kojení to nezkazilo. Ta hysterie okolo nedávání do pusy ničeho než prsa je asi trochu přehnaná 🙂 Po lahvičce je démonizován dudlík, za chvíli se budou přivazovat ručičky aby je miminka nesály - jistě totiž sají jinou technikou než prsa 🙂
Jinak k otázce - používala jsem mikrovlnku na ohřev vody, pokud jsem potřebovala chystat venku, tak termosku s horkou vodou. A pokud jsem chtěla mít nachystáno lehce dopředu, tak jsem nachystala mléko teplejší nebo horké, a ono mi vychladlo. Savičky se mi osvědčily ty nejobyčejnější z lékárny, na klasickou skleněnou láhev. Ale musely být latexový (takový ty žlutý). Silikon moc nechtěly, ani silikonový dudlík, latex je měkčí. Ale to má asi každé dítě jinak
Já také musela přestat kojit,malá mi moc po mém mléku nepřibírala,ale doktor chtěl kojit co nejdéle....Ale pak už to nešlo,jen kojení,tak jsem dokrmovala,flaštičku a savičku mam,ty se podobají prý bradavce,hlavně mít co nejmenší dírku at se miminko namáhá, pří kojení musí také.....A kombinovala jsem kojení ze sunarem a to pak krásně prospívala.....Já jsem si vodu převařila a pak dávala do termosky,tam byla voda dlouho pěkně vlažná.
Náš pomocník byl ze začátku hrnec s vodou a v něm ohřívaná lahvička, žádný zázrak a bez velkých investic. Později taky myslím mikrovlnka, ale už si dobře nevybavuji. Lahvička i savička Avent, ale bohužel tekla občas. Takže celkem nervák. Ty Aventky nejsou zlé, ale asi záleží kus od kusu. Bohužel na kvalitu u všech vyprodukovaných a vyexpedovaných kusů bych nesázela.

Mikrovlnku, v které ohreju vodu.