Je nutné dávat klín pod hlavičku?

romanavitkova
18. led 2017

Ahojky maminky, chtěla jsem se zeptat zda je nutné dávat klín pod hlavičku, máme polštářek a peřinku. Je možné dát klín a na to polštářek? Děkuji za odpovědi 🙂

texetka
18. led 2017

@romanavitkova nedávala jsem . Dcera spí s námi v posteli na rovném bez polštáře. Jen má pod hlavičkou plínku kdyby si ublinknula.

romanavitkova
autor
18. led 2017

@texetka Děkuji my budeme mít právě monitor dechu tak by byl asi naprd kdybych měla i klín ... :(

texetka
18. led 2017

@romanavitkova monitor mám v postýlce, kam ji dávám přes den když potřebuji třeba do sprchy nebo přijde pošta, uklízím atd .. Klín nemáme .

ninive211
18. led 2017

Klín máme (měli jsme) a úžasná věc! Prvních pár měsíců se doporučuje dávat dítě do vyvýšené polohy (mnozí podkládají postýlku knížkama a apod., míst toho slouží právě ten klínek. Navíc je to úžasná věc i později např. v době nemoci, když je dítě zahleněné, špatně se mu v noci dýchá, kašle... samozřejmě není to věc "need-to-have" - prostě musíš mít, ale užitečná určitě ano. Já třeba se zase obešla bez monitoru dechu a jiné maminky bez něj neudělají ani ránu.

jitavrtule
18. led 2017

Klín jsme sice měli, ale dávala jsem akorát při rýmě. I tak byl celkem na nic, protože malá se z něj prostě skulila stranou, málokdy zůstala ležet na něm.
Dětem do roka se polštářek do postýlky vůbec nedoporučuje dávat, není to nijak zdravé na krční páteř a navíc u nich hrozí riziko přidušení (to je samozřejmě hodně hororový scénář, ale fakt že úplně malé dítě je schopné se zavrtat pod něj a už se pak nedokáže vyvrtat zas zpátky ven).
Pokud nemaj rýmu nebo nejsou hodně blinkací, tak mimina fakt polštář (a ani klín) nepotřebujou docela dlouho.

netopejr
18. led 2017

Nikdy jsme neměli. Deti spi na rovným bez problému. Pokud rýma nebo něco nebo i jen tak spi dobře, když je das třeba doprostřed perovyho polštáře, zůstane jim hlava trochu vic nahoře.

pandice
18. led 2017

Máme klín i monitor dechu, na obojí nedám dopustit.