Když bych musela dokrmit UM, naruší se miminku imunita?

sukynecka01
18. pro 2016

Holky ja se v tom moc nevyznam proto se ptám. Cetla jsem ze kdyz plne kojim mala. Nemuue byt nemocná nebo co...
Ale chci se zeptat kdybych třeba nekdy vecer nebo jak bych nekam.musela dokrmila UM narusi se to? Imunita uz nebude mit takový efekt když dam UM nebo jak to. Je🏤
A mleko neodsaju do odsavacky netece nic max 10.ml
Kdyby teda nekdo byl.tak hodny a vysvětlil mi o to dik

naste
18. pro 2016

To, že kojíš, neznamená, že dítě nemůže být nemocné. Každé dítě je jiné a někdy nekojené dítě je zdravější, než kojené. Že nic neodsaješ je normální, jsou maminky, co plně kojí a přitom nic neodsají. Nejlepší odsávačka je dítě.

sukynecka01
autor
18. pro 2016

@naste jo to vim mala vysaje a odsavacma ne
Ale prave me zajima znama prave rikala ze kdyz kojim vytváří si protilatky atd... A prave me zajima když zacnu nekds davat UM tak jestli neco narusim

wampzee
18. pro 2016

vždyť ti @naste odpověděla. To, že kojíš neznamená, že budeš mít zdravé dítě. Jsou kojené děti, které jsou neustále nemocné, jsou děti na umělém mléku a jsou zdravé jako řípy.

sukynecka01
autor
18. pro 2016

@wampzee
Jo uz to ctu pardon :D
Me prave rikala znama ze dokud kojim mala si vytvari protilátky tak jsem se v tom nevyznala

zmrzlinka
18. pro 2016

Z vlastní zkušenosti ...syn na UM od šestinedělí zacal marodit az kdyz mu bylo 9 mesicu a dcera je plne kojena...pristi tyden ji budou tři měsíce a první horečky ma za sebou.Takze moc tomu nevěřím ze kojene deti jsou zdravější.

billi
18. pro 2016

@sukynecka01 mám 2 děti. První syn byl sice kojený, ale dokrmovala jsem od narození UM, výhradně kojený nebyl snad nikdy. Prvně nemocný byl kolem 2 let.
Druhého syna jsem plně kojila do půl roku, to onemocněl (poměrně těžce), má imunologické problémy a je o hodně víc nemocný než jeho brácha. (Za 2 roky měl 11x atb).
Takže v kojení to není. KOjení je sice důležité, ale není samospásné.

naste
18. pro 2016

Z vlastní zkušenosti ... Můj syn byl téměř nekojený, už v porodnici víc příkrmu, než kojení a poprvé byl nemocný až ve školce. Jsem přesvědčená, že se to s tou imunitou kojených dětí přehání.

medulinek
18. pro 2016

podle mě je tohle blbost,samozřejmě nějaký vliv MM asi má,ale základem je imunita s jakou se mimčo narodí. Ja malou prikrmovala,od prsa se odtrhla v pul roce ikdyz mliko jeste bylo,ano prvni rok ve skolce marodila víc,ale to každý dítě,ale druhý má max občas rýmu,zase holky kolem mě kojí ještě ve dvou letech a děti jsou nahromadě furt

mysicka_lb
18. pro 2016

Ahojky, podle mě nemá vliv, jestli kojíš plně nebo dokrmuješ, ale to kojení jako takové (jedno v jakém množství) skutečně imunitu dítěte zlepšuje. Z MM dítě dostává protilátky proti bacilům, které jsou aktuálně v těle matky (i když se nemusí vůbec projevit, matku třeba jen jeden den škrábe v krku a cítí se fit). Takže ne že by to zaručovalo stoprocentní imunitu proti všemu, to určitě ne, ale že by to nemělo vliv, to taky ne.

U nás to bylo tak, že syn byl kojený do 27m. Nikdy ne plně, vždy jsem dokrmovala UM a později pak už jedl klasické příkrmy. Během té doby měl jednou rýmičku s velmi lehkým průběhem a jednou šestou nemoc (také s velmi lehkým průběhem). Jinak nemocný vůbec nebyl, a to ani když jsme lehli oba s manželem (a spíme v jedné posteli). Kojit jsem přestala v červenci a od toho července do října byl marod asi pětkrát. Vždycky dvě hodinky v dětském kolektivu a dva týdny marod (předtím do dětského kolektivu také chodil). Teď už je zase nějakou dobu zdravý, tak se to snad zlomilo.

lv
18. pro 2016

Ano, předáváš jí protilátky, tvoří se ji imunita (která samozřejmě neznamená, že nemocná být nemůže). Když večer dáš um, předávání protilátek nijak neporušíš. Jen cim víc um, tim míň vytváření tvého mléka.

sukynecka01
autor
18. pro 2016

No ja bych um dala fakt jen jak by bylo potreba... Zatim kojim a chci kojit
Takze cim vic kojim tim vic se tvori mleko jeste porad i 16 dni po porode?
Me se totiž nenalevaji vubec prsa ibcas zaboli ale to je vse

astyna
18. pro 2016

Podívej, já jsem synovi dávala od 2.měsíce už jen umělé mléko a je jediné zdravé dítě v kolektivu maminek, které se setkáváme. Naopak ty kojené jsou víc nemocné. Syn má 14m a měl jen jednou rýmu. Já si spíš myslím, že je to dané genetikou.

muhehehe
18. pro 2016

Že občasným přikrmením narušíš imunitu apod. se bát nemusíš, ale pokud chceš nadále kojit, tak to s tím přikrmováním UM moc nepřeháněj- dítě pak od tebe bude méně pít, bude se tvořit méně mléka. Tak abyste pak nějak nuceně neodstavili dříve, než jsi chtěla.

msimankova
18. pro 2016

@sukynecka01 pokud budes moct kojit, je to samozrejme skvele. Ale kdyz ti to nepujde, nemusis se kvuli tomu hroutit, protoze si myslim, ze opravdu zalezi na genech a dalsich faktorech. A osobne jsem nastvana na dnesni kojici fanatismus - dokonce jsem pri vstupu na web vyrobce UM musela potvrdit, ze si uvedomuji financni a spolecensky dopad nekojeni! Ja si to nevybrala, ze to neslo, a kdybych na zacatku vedela, jak budu mit zdravy mimino, nebrecela bych ji do pyzamka, ze ji sidim 🙂

lv
18. pro 2016

@sukynecka01 prsa se nenalevaji tolik, jako úplně první dny, už se vic tvoří přímo když miminko saje, ne dopředu. Je to úplně správně, jak to děláš.

naste
18. pro 2016

@msimankova Ano, přesně řečeno - kojící fanatismus. Vyznívá to tak, že nekojené dítě je nemocné a hloupé a maminky, pokud se kojení nedaří, jsou zralé na Bohnice. Nakonec potom zjistí, že její nekojené dítě , je daleko zdravější a o nic hloupější, než kojené dítě kamarádky.

sukynecka01
autor
18. pro 2016

No holky me je pak.male.lito zkousik odsavat kojit a dokola. Dneska se budi casto co hodinu naji se usne a zase ted vstala po hodine napila se cva 5 min a usnula... Nevim jestli neni mleko slabe nebo prostě se nedoji nebo nevim. Ted jsem zkousela odsavat a 30ml ani ne...
Ale kdyby nekdo poradil UM aby nemela zácpu a asi HA protoze syna co mam s ex je alergik a pry musim. Mit takové mleko at vim co mam kdyz tak koupit.
Bojim se dnesni noci pokud vubec zaspi a jestli jsem nemela chlapa poslat pro nejake mleko aby tu nervala celou noc

soyevita
18. pro 2016

@sukynecka01 Slabé mléko?A není to spíš růstový spurt?Taky se mi stalo,že jsem kojila co hodinu a i v noci.Tak to prostě u kojení je.Nevím,jestli chceš kojit a nebo dávat UM.Pokud chceš kojit,tak koj tak často,jak si malá žádá.Pokud ne,tak kup UM.Plakat Ti může i u toho UM mléka.Děti pláčou z mnoha důvodů,nejen z hladu.
A co se týká Tvé první otázky:mateřské mléko nic nenahradí o tom žádná.Umělé mléko je náhražka,i když v dnešní velice kvalitní.A některé děti marodí víc a některé míň a je úplně jedno,jaké dostávaly mléko.Pokud máš syna alergika a je možnost,že by tím mohla trpět dcera,tak raději koj

sukynecka01
autor
19. pro 2016

@soyevita jo právě dr rikala pokid UM tsk hypoalergeni mam. Koupit

frndafrrr
19. pro 2016

Dokrmem určitě "nesmažeš" kojení. Neříkám že MM není nejlepší, ale mám doma 6leté dítě, které nikdy MM nemělo a mělo za 6let jedny antb, je to dáno spoustou jiných věcí.
UM po kterém nebude mít tvoje zácpu ti nikdo neporadí, každému sedne něco jiného.
Každopádně když opominem ty výhody a nevýhody kojení x um, tak HA mléko co jsem koukala oproti klasickému UM je celkem drahá sranda.

soyevita
19. pro 2016

@sukynecka01 Pokud je dítěti 16dní je normální,že chce být co hodinu na prsu ,není to vůbec nic divného.Spousta maminek to tak má.Miminko se teprve učí efektivně sát.Neřešila bych to,že pláče UM.

sukynecka01
autor
19. pro 2016

@frndafrrr
@frndafrrr prave a asi koupim obyc
Me dr rikala at koupik ha prptoze syn ma. Alergii na prach a pyl a astma a ze muze mit i ona. Syna mam s ex přítelem. Tak jsem. Dr rikala ze docela dráha záležitost a kdysi to nebylo vubec a ona kupte jednu krabici a pak kupujte obyc. Tsk nevim na co do ni nastrkam ha a pak obyc

sukynecka01
autor
19. pro 2016

@soyevita no stejne um bude nejake dny mit. Jak sem psala jedu na skoro ceky den na onkologii vysetreni a odsavat nejde ani kapka max 10-20. Ml a pak me ceka zákrok jdu pod narkozu takze nevim. Jak. Mi bude potom tak sebou beru odsavacku aspon a kdyz nebudu kojit zkusim odsat..

soyevita
19. pro 2016

@sukynecka01 Jasně to chápu.....,hlavně ať Ti vše dobře dopadne.Držím pěsti.
O tom dokrmu se asi poraď s dr.

hojda
19. pro 2016

Tak zase u mladšího sourozence je větší pravděpodobnost, že tu nemoc nebere od staršího. To je třeba brát taky v úvahu, když se porovnává nemocnost u dětí. Ty starší většinou přijdou do kolektivu dětí pozdějí. Mladší sourozenec všude doprovází staršího a může snadno něco chytnout.