Krmení dvojčátek - jaký máte systém?

athena7
18. srp 2014

Ahoj holky,
Mam doma 4 mesicni dvojcatka, ktere jsou plne krmena umelym mlekem. Stale zkousim vymyslet co nejefektivnejsi zpusob, jak jich nakrmit a nechat odrihnout, kdyz jsem na ne sama. Jak to delate Vy? Krmite oba najednou nebo jednoho za druhym? Pripravujete si mlecko predem? A jak je davate odrihnout? Dekuji za vsechny tipy a triky!

veruska007
18. srp 2014

@athena7 Viděla jsem paní v tramvaji, každému prckovi podepřela láhev složenou plenkou a v klidu smskovala 🙂. Pak sesbírala prázdné lahve, děti odříhnout nenechávala (já taky ne, našim dětem to nešlo). Doma to prý dělá stejně tak. Já když dokrmovala, tak ohřívala kojeneckou převařenou vodu v mikrovlnce (20s) a nasypala prášek. Sestra teď má studenou UM v lednici a ohřívá v ohřívačce. Na cestování jsem při dokrmování vozila teplou vodu v termosce a UM v dávkovači. Cestovali jsme hodně a bylo to super.

hanyzka11
19. srp 2014

@athena7 ahoj, tak já zkoušela různé způsoby, ale nejvíce se mi osvědčilo oba položit na záda a držet lahvičky a plenku pod bradu, protože mlíko občas uteče koutky. dětem pití v leže nevadilo a dodnes nevadí. i teď na večeři takto dávám mléko z lahvičky. zkoušela jsem autosedačky a tam třeba podepřít plenkou, abych jako šetřila čas a měla volné ruce, ale většinou jim lahvička po chvíli vypadla. asi je to taky, jak si člověk děti naučí. pokud jim držíš lahvičky třeba v autosedačkách, můžou tam i odříhnout. u nás jeden prcek říhal, druhý jak kdy, tak jsem chvilku podržela na střídačku.a buď to vyšlo nebo ne🙂

jarkalada
19. srp 2014

@athena7 Byla jsem většinou sama. Dávala jsem si je na kojící polštář. Oba naráz, každého na jednu stranu. Flašky jsem jim tedy držela v každé ruce jednu. Pak dala postupně odkrknout.
Měla jsem převařenou vodu v konvici a jen přihřála pak v mikrovlnce, kde jsem už měla vychytáno, na kolik vteřin je to třeba. Budili se/měli hlad, většinou na minutu stejně, ve stejný čas, takže jsem si mlíko připravila o pár minut dřív, abych předešla zbytečnému řevu 😎
Hodně štěstí 🙂

athena7
autor
22. srp 2014

Děkuji všem za komentář 😉 🙂

majka07
25. srp 2014

@athena7 Krmila jsem obě zaráz, položila před sebe na polštář ( zvýšená poloha) a krmila, pak jsem vzala jednu a pak druhou na brknutí, dokud se daly, tak jsem holky brala obě zaráz do náruče, ikdyž jsem byla sama s nima doma, dá se to zvládnout. Později jsem krmila v lehátkách.

pavla_1983
12. pro 2014

Holky, právě jsem porodila a zatím neúspěšně bojujeme s kojením. Vypadá to, že nebudu mít dost mlíčka. Chtěla bych pro dětičky tu nejzdravější variantu, ale... Kdy jste se pustily do krmení umělým mlékem?

kristyeli
22. srp 2022

Dobrý den,měla bych dotaz.Stalo se některe mamince u dvojcatek,že jedno krmila před flašku a druhé přes prso? Děkuji