Krmení stříkačkou-peklo. Poradíte, prosím?

7. kvě 2021

Ahoj jsme pár dnů doma z porodnice. Mliko se mi netvoří, takže jsem musela krmit UM. Samozřejmě jsem dala na rady všech a krmila po prstě strikackou, ale je to pro mě peklo. Nejde mi to. Malá věčně nemůže chytnout mliko, takže ji to tam musím jediné stříkat a to z duše nenavidim. Nenávidím že k tomu musím mít obě ruce volné a nemůžu ji držet místo toho treba. Píšu sem protože si připadám jak ztroskotanec a uvažuji o tom krmit z láhve. Mám z toho hrozný pocit😞

elara
7. kvě 2021

Měla jsem to s malou taky tak. Nakonec jsem se nas.ala a dala jsem malé lahvičku. Hned věděla co s ní, moje prsa dělaly, jako bych se nikdy kojit nepokoušela a všichni jsme byli spokojení.

autor
7. kvě 2021

@elara a jak byla stará když jsi dala, láhev? A šlo ji to sát v pohodě že savicky?

xxx3d
8. kvě 2021

Ahoj, rozkojit se ještě můžeš, takže jde o to, jestli chceš, a pak teda stříkačkou přes malíček, aby malá mohla sát a sála až se ti spustí mléko, nebo si pořiď kvalitní savičku na lahev a nejprve ji přikládej k prsu a teprve potom UM.
No a když se ti mléko nespustí, tak prostě budeš malou krmit UM jako mnoho jiných maminek.

michaelarousova
8. kvě 2021

Mela jsem to taky tak..14 dni jsem s tim bojovala v porodnici..nez jsem ro do neho narvala ro byl boj..doma jsem se na to vykaslala dala lahev a pohoda☺️

veritanas
8. kvě 2021

Stříkačkou to byl horor, u obou dětí. Prostě to neumím. Já teda do toho kojila ještě. Oběma jsem dala láhev na dokrm a ani jeden neměl problém. Bylo jim to fuk, flaška nebo prso. U dcery jsem potom přestala kojit že zdravotních důvodu, musela jsem brát nějaké léky. Takže tak...😉 Netrápila bych se...

rickym
8. kvě 2021

Já se takto trápila a bojovala 14dní. Pak jsem skončila se snahou kojit a malá dostala flašku a spokojenost na obou stranách. Nemá cenu se zbytečně stresovat✊🏻🍀

sylvusska
8. kvě 2021

Je otazka, zda se snazis rozkojit? Pokud ne, nema smysl davat UM strikackou. To bych dala z lahvicky uz. Treba Avent ma regulovatelny tok mlicka, netece tak rychle. Pokud bys rada kojila, vydrz. Kojeni bych podporovala odsavanim. Zkusit kojit z kazdeho prsa 10minut, pak dokrmit skrikackou UM, odsat. Pokud neco odsajes, tak v pristim casu kojeni zas zkusit kojit, dat strikackou odsate materske, dokrmit UM. A postupne prejit jen na materske, pak jen se snazit to ukojit. Jeste to jde zkusit.

Malou jsem ted po porodu mela hned na JIP, mela jen 5 dni UM strikackou. Postupne jsem pak zacala prikladat, odsavat. Delalo se vic MM. Pak dokrmy strikackou jsme nahradili UM za MM. Postupne jsem se snazila jen kojit. Zvladli jsme to, ikdyz tech 10 dni bylo na jip krusnych.
Taky me sestricky ucily ten malicek. Poloz ho na horni patro polstarkem. Dava se pry vic jak 1 clanek prstu. Parkrat s nim jemne pomel, ditko by melo reflexne zacit sat samo. Ikdyz treba spi. Dej si klidne i do strikacky min UM. At se ti to dobre stlacuje - treba jen 10 ml. Jakmile bude sat mimco, v tom rytmu nasati trochu zmackni a porad dokola. Vzdy cca 1-2 milimetry na strikacce. Bude to takove trhany ale plynuly stlacovani.

Jeste bych tomu dala chvili cas, zda to nepujde. 🙂 pokud by to bylo jen trapeni, klidne dej lahev. Prvni dcera taky byla s dokrmem UM od porodnice. Po mesici jsem presla plne na UM s lahvi. Bylo to casove narocne to vse kombinovat.

emillyhk
8. kvě 2021

Měla jsem to stejně 😟 V porodnici jsme to zvládli jakžtakž, ale doma to prostě nešlo... Připadala jsem si jako ta nejneschopnější máma pod sluncem, malý řval hlady, takže nesál, no děs... Já to teda nevydržela a lahvičku vytáhla už v noci po návratu z porodnice. Zpětně si říkám, že jsem nás trápila zbytečně...

marti89
8. kvě 2021

Trvalo mi 4 dny, než se začalo tvořit víc mlíko. Zkus častěji přikládat, hlavně v noci, klidněi odstříkávat, když bude mimi spát. Čím je vyšší poptávka, tím se zvyšuje i nabídka. Tul se s malou, pracují hormony. Můžeš zkusit čaj na podporu kojení (Leros, Hipp), černé pivo, kopřivový čaj, silné vývary polívek.. Držím palce 🍀

cilkat
8. kvě 2021

V porodnici jsme dokrmovala syna stříkačkou po prstu a přikládala k prsu. Když jsme přijeli domů (čtvrtý den), pomalu se začínalo mléko tvořit, ale zdaleka nestačilo. Kupovat domů milion střikaček a chladnoucí mléko neustále ohřívat, mi přišlo extremě nepohodlné, takže doma prostě vyfasoval lahev. Den pil z lahve, druhé den se mi spustilo mléko, zároveň jsme odstříkávala (pro zvýšení laktace), takže když vypadal hladově, tak jsme ještě pátý a šestý den dokrmovala z lahve nejdřív UM, pak vlastním odstříkaným... Od zhruba týdne začal lahev odmítat. Další zhruba měsíc byl na prsu 24/7 (fakt jsem kojila 45 minut a pak po dalších deseti minutách na udělání čaje a donesení sušenek, znovu...). KOjila jsme bez potíží do víc jak dvou let.
Takže za nás lahev určitě nic nezkazila a pro mě to určitě bylo o hodně jednodužší (a myslím, že i pro dítě, které si mohlo spokojeně hovět u mě v náručí a sát podle své rychlosti, místo toho, abych ho držela na přebalováku a mléko do něj lila.) (Jo, lahvička byla Avent, savička 1, ketrá prý má ten regulovaný průtok... jak už tu někdo zmiňoval. Neříkám, že je to záruka, že neskazí kojení u jiného dítěte, ale moje zkušenost je zcela ok.)

marulu
8. kvě 2021

Krmení stříkačkou je peklo, o tom něco vím 😀. Já měla mlíka od počátku málo, ale i tak jsem nakonec kojila jednu dceru víc jak 2 roky a druhou rok a půl. Zkus lavičku Medela Calma, je sice drahá, ale skvělá. Má v sobě membranu a dítě pije podobně jako z prsu. Díky těmto lahvickam jsem mohla kojit a zároveň dokrmovat. Zároveň se nám lahvicka moc osvědčila i na vyletech nebo na cestách, kdy šlo pohodlně umichat mleko, které jsem měla v dávkovaci. Bohužel jsem na ní přišla až po 2 měsících, do té doby jsem byla doma v pláči a depresich se strikackama.

elara
8. kvě 2021

Týden

hojda
8. kvě 2021
keksik002
8. kvě 2021

Pokud nekojite nevidim duvod nedat lahev.. 🤷‍♀️

autor
8. kvě 2021

@keksik002 Kojím, ale nemám dostatek mléka. Nestačí mu to. Pořád doufám že se ještě víc rozkojit ale nevím nevim

keksik002
8. kvě 2021

Tak pokud se chces rozkojit tak jedine co muzu poradit je, prikladat dite skoro nonstop.. ALE vis co je dulezitejsi nez kojit? Byt v pohode.. ;)

autor
8. kvě 2021

@keksik002 nemůžu přikládat každou hodinu, musím se starat o další dvě děti.....

keksik002
8. kvě 2021

A nebylo by teda lepsi ukoncit trapeni sobe i male? Jako chapu ze chcete kojit, ale opravdu za kazdou cenu? Obzvlast kdyz mate jeste dalsi deti.. Pja bych dala lahev, zkousela odstrikat a dat ji i vase mleko. Uklidnite se, budete vedet ze se mala v klidu napije a treba se mleko spusti.