icon

Nekrkání po um. Může to být tím, že mimčo není dostatečně nasyceno?

tynulaa
10. dub 2021

Ahoj, prosím o Vaši zkušenost. Třítýdenní miminko po um nechce krkat. Může to být tím, že není dostatečně nasycena? Vypije mi 90ml a uz tohle je prej hodně. Po vypití je klidná, ale kdybych ji nabídla ještě tak pije dal. Dekuju za rady🙂

gracinka7
10. dub 2021

Moje děti nekrkaly. Laktační říkala, že je to dobrým přisátím. Že nenalokaly vzduch.

leniczka23
10. dub 2021

Ani jedno moje dítě taky nekrkalo. Zkusila jsem vždy 5 min a když nic tak jsme normálně fungovali dál.

cilkat
10. dub 2021

Moji kluci taky nikdy nekrkali a neměli žádné potíže s bříškem. U prsa obvykle usnuli a nějaké odříhávání je jen budilo a štvalo.

aselluska
10. dub 2021

Některé děti nekrkají.

klokanka31
10. dub 2021

@tynulaa Já teda kojila, ale i když pak malá přešla na UM, tak si neulevila... Vždycky jsem jí teda po jídle nechala asi 20 minut ve zvýšený poloze, a pak jí dala do postýlky.

jjasmina
10. dub 2021

Taky malá nekrkala, ani nemusí

jana_zofie
10. dub 2021

Mala problemy s briskem mela, ale nekrkala. Mohka jsem se snazit, jak jsem chtela. Casem jsem to vzdala a dostala klin do postylky...

janina228
10. dub 2021

@tynulaa Starší měla bolení bříška, při říhnutí většinou polovina venku.. mladší neříhala, nebolelo ji bříško.. taky jsem vždy čekala cca 5 minut a nic.. skoro to vypadá jako výhoda..? Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela..dobrý dotaz 👍

ondul
10. dub 2021

U mas se taky moc nekrkalo. Rozhodne jsem s nim nebehala pul hodiny, jen abych slysela krknuti. Kdyz potreboval, krknul si do peti minut, dyl uz ne

maaaadlaaaaa
10. dub 2021

@tynulaa Moje taky moc nekrká a doktorka řekla, že je to v pořádku, že je ještě malá. Laktační poradkyně mi řekla, že děti z lahviček se víc přejídají a nemaji dost. Je fajn těch 90 zrovna u tak malých miminek rozdělit třeba na dvakrát a mezi zkusit odkrknout nebo lahvičku přiložit na několikrát a ne na jedno přisati.

janinasm
10. dub 2021

@tynulaa krkat dítě nemusí. Mně všichni cpali,jak si musí dítě odříhnout pokaždý po kojení nebo UM,i když třeba pak hned to dítě usne. I tak prý: hlavně at si odkrkne. Takže i když mi usnula tak jsem ji zvedala a nosila třeba půl hodiny, hlavně aby byl krk. Malá akorát pak byla zpruzela a mela pak problémy s upínáním. Po třech měsících jsem se na to vybodla a byl klid. Malou jsem nevzbouzela a břicho ji bez krku fakt nebolelo.