Tuhou bobkovitou stolici nevytlačí jinak než s pomocí

miseeel
7. únor 2017

Holky, jako "prvomáma" jsem byla ze začátku vyplašená snad ze všeho, ale tohle nás trápí dlouhodobě.
Malému byly včera 3 měsíce, dost trpěl od cca 6 týdnů na prdíky, poté koliky (teploty 39,2)
Byl kojen + dokrmován Hipp bio combiotik od narozeni. Koit jsem však v jeho 2,5 měsíci přestala (zhubla jsem ještě 10 kg pod svou předporodní váhu a nebylo mléko)
Poslední měsíc však jeho stolice dostává nazelenalý až zeleno-žlutý nádech a je bobkovitá. Poté třeba vyjde třeba jen trochu "zlutych michanych vajicek" ale jak říkám spíše (z 80%) zelená.
Baští mi stále po třech hodinách (i v noci) 100 ml/ 8x denne (vzdy mu delam 120 ml ale nechava tam zbytek.
S čím se ale vážně trápím je způsob vykadění se - nevytlačí sám vůbec nic ☹ musím zakročit až já s kolinkama, kt.silou tlačím k bříšku) máte některá stejný problém? Pořídila jsem i spec.Nuutrilon na zácpu, ale bez uspechu. Davam i fenyklovy caj - zadne zmeny ☹

lv
7. únor 2017

Probiotika dáváš?
(moc nerozumím té teplotě u koliky, nepatří to k tomu).

caseopea
7. únor 2017

Ta barva je docela normální u dětí na umělém mléku, dělá to železo co je v něm obsaženo. Zkusila bych nasadit probiotika každý den jednu kapsli vysypat do mléka, také jsme to tak měli a to nám pomohlo, do teď ji dámám do mlíčka. Zvýšit tekutiny, ať se stolice více naředí a já jsem pomáhala rourkou.

messias
7. únor 2017

@lv prosim te, mala ke plne kojena, ma skoro 4 mesice, ale stolici tak 1x za tyden, nekdy ani to ne. Stolice je hneda a hodne tuha. Dr rikala ze je to v poradku a doporucila mi koupit jakysi projimadlo do zadečku. Nejaka rada cim ji pomoct, krome rourky a toho projimadla ? Jak stolici naredit ? Mam davat fen.caj nebo vodu ?

lv
7. únor 2017

@messias kojené dítě nemusí mít stolici i 14dní, pokud má však takto tuhou, asi je problém ji vykakat, přidala bych probiotika jí i tobě.

messias
7. únor 2017

@lv Male budu kupovat biogaia, ale nevim jake pro me, nejake doporuceni ?

lv
7. únor 2017

@messias bio gaia má význam 2-3m (jsem tu četla, spíš na koliky), Lactobacilky Swiss mám vyzkoušené, ale jdou i Biopron, pro tebe Hylak forte.

messias
7. únor 2017

@lv dobre, vyzkousim a uvidime.. snad to zabere