Uchovávání připraveného mlíčka - jak na to?

partyzanka91
10. kvě 2015

ahoj maminky,
ještě před měsícem jsem byla kojící takže s UM moc zkušeností nemám. Dceři bude rok a teď jsme zakoupili Sunar 3, konečně jí UM zachutnalo a jsme moc rádi. Chci jí ho dávat hlavně přes noc (dřív byla v noci kojená a když jsem přestala tak měla vodu se šťávou - UM nám totiž uplně odmítala asi 3 týdny). Když se vzbudí tak už ho chci mít připravený aby se příliš neprobrala a hned mohla cucat a opětovně usnout. Nejvíc jí vyhovuje pokojová teplota na kterou je zvyklá když pije vodu se šťávou, teplé mlíčko nechce. Myslíte si že když mlíko přichystám v 10 večer a ona se vzbudí ve 2 ráno, stane se něco když lahvičku nechám na nočním stolku? - když je mlíčko teplé tak do lednice stejně nemůže a než vychladne tak to potrvá. Jenže se trochu bojím jestli se za ty hodiny nezkazí a nebude jí to pak škodit. Nebo máte nějakou spolehlivou metodu na rychlou noční přípravu? Díky za rady

lv
11. kvě 2015

Udělané ti vydrží v lednici, na nočním stolku ne, začne menit chuť, zkazi se..

anggely
12. kvě 2015

Já si připravuju teplou vodu do termosky tu zředím se studenou, přisypu Nutrilon a je to.. Za minutku máš hotovo.. 😉

mecoun
12. kvě 2015

Já jsem to zase vyřešila tak, že mám u ruky malou cestovní samovarnou konvici, než jdu spát, tak si do ní přichystám vodu, vedle si dám do dávkovače už odměřené UM, lahvičku na pití a lžičku a pak když je potřeba mám čerstvé mlíčko.

partyzanka91
autor
12. kvě 2015

@iv @anggely @mecoun děkuju holky. U nás je však ten problém že Míša mlíko odmítá pokud je sebemíň teplé, musí mít pokojovou teplotu a ne víc. V noci jsem to vyřešila tak že jsem dala flaštičku do lednice a když se vzbudila tak jsem jí na 5 vteřin šoupla do mikrovlnky jen aby nebyla úplně studená.
Fajn by pro mě bylo kdybych sunar mohla zalít při přípravě právě vodou která má pokojovou teplotu (tj. voda co už je převařená, ale vychladla). Jenže nevím jestli by se takhle za studena ten prášek rozpustil.

zanri
12. kvě 2015

@partyzanka91 na stolku mám: termosku s horkou vodou, lahvičku se studenou převařenou vodou, dávkovač na UM, lahvičku na mléko. Momentálně dělám 200ml mléka - takže do výšky asi 50ml naleji horkou vodu, zbytek do výšky 180ml doleju studenou (a mám ideální teplotu), přidám připravených 6 odměrek z dávkovače, zavřu láhev, zaštěrchám, odšroubuji, dám savičku, krmím - zabere to ani ne minutu 🙂

gepe
12. kvě 2015

V kuchyni nachystana kojenecka voda, davkovac, lahvicka. Naplnit vodou lahev, mikrovlnka (pocet sec. na danou davku vychytat za dne 🙂 ), ohrat, vysypat um a zavrit lahev. Sejkrovat, podat krmeni 🙂 cca 50 vterin u nas i s cestou do kuchyne a zpet.
Meli jsme i ohrivacku. Termosky pouze na cestovani. Umele mliko vzdy cerstve.

gepe
12. kvě 2015

Jinak pokud uz ma nejake zoubky, je lepsi naucit nocni piti neslazeny caj, vodu. Nase mlada ma 20 mesicu, bebu vzdy rano a vdcer, nekdy si vyzada i behem dne. V noci je uz zvykla na vodu - jine vyjma beby z lahve nepije.