Umělé mléko a zvracení. Máte zkušenost?

kellynka17
2. lis 2023

Krásný den, jdu sem s dotazem.
Malé jsou 2 týdny. Po týdnu zvracení po mém mléku mi doktorka řekla ať jdu na umělé, že moje prostě nepřijímá. Tak jsem koupila Kendamil a všechno v pořádku. Ale dneska mi už po 7 zvracela. Ale to byli proudy, žádný ublinknutí.
Hledám už příčinu všude. Nemáte stejnou zkušenost? Chci jet teď v noci na pohotovost ale přítel že to bude v pořádku atd...
Ani nevím jestli mléko připravují správně.
Převařím si kojeneckou vodu a naleju do lahviček. Když má hlad tak přidám Kendamil a dám do ohřívače a pak podávám. Dělám to správně?
Děkuji mockrát

pilzzee
2. lis 2023

@kellynka17 Nase mala (taky 2 tydny) taky dost zvracela, doktorka nam na to poradila gastrotuss a ten pomohl opravdu hodne. Urcite neradila prejit na UM, to je dost zvlastni postup.

klokanka31
2. lis 2023

@kellynka17 Být tebou tak bych asi na pohotovost jela. Aby nebyla dehydrovaná.

kubesovaadelka
2. lis 2023

@kellynka17 na pohotovost pokud máš sílu a možnost, tak bych jela kvůli dehydrataci, ale co děláš po tom co dáš malé mlíko? Já vím, že mnohdy to situace neumožňuje a možná to není tvůj případ, ale mojí malé fakt dlouho trvalo než si odříhne a taky blinkala. Na pohotovosti s jiným problémem jsem se v meziřeči zmínila, ale u nás to bylo nepravidelné a doktorka mi řekla, že pokud přibírá a pliny má mokré tak vydržet a neměnit, tělo včetně trávicího systému se dal vyvíjí a měnit furt mléka, jak je tedkom hit nadělá ještě větší paseku. Takže já po mlíko jsem malou cca půl hodiny nosila položenou hlavu na rameni a chodila s ní po místnosti a houpala se v kolenou, když už nebyla síla tak si ji položila a Hladíka po zádech odspodu nahoru a tím si odrihla a ještě po odrihnuti jsem ji měla položenou na sobě pokud to šlo. Jinak ať mě maminky klidně ukamenuji, ale pokud jsem si nemohla dovolit ji mít takhle na sobě položenou, tak jsem ji položila na velký péřový polštář kde také měla hlavičku výš, poloha jakoby byla ve vajíčku v sedačce ale byla na měkkým, žádná rovná tvrda postýlka 😁. Každopádně to byl náš případ, ty se jdi raději někde poradit. Může jít o jiný problém, dej vědět jak jste dopadli

miryp
2. lis 2023

Nepochopím, proč doktorka místo přechodu na UM nenavrhla eliminační dietu. Nejčastěji mimčům vadí mléčná bílkovina, takže matka přechází na striktní bezmléčnou dietu a čeká se, co to udělá. Na to ti přechod na běžné UM nepomůže.

teenyel
3. lis 2023

Take nam maly dost zvracel a byly to savle (je na UM). Zprvu treba 2-3x denne opravdu hodne. Nechavala jsem dele odrihnout a take alespon na pul hodiny polohovala podlozenim, nebo ze jsem si sedla, kolena jsem dala do potrebneho uhlu a polozila si ho naproti sobe. To delam dodnes, malemu je 7 tydnu. Uz nehaze savle, jen nekdy si ublinkne, ale je to mnohem lepsi. Jinak v postylce i kocarku mame pod matracemi takove ty kliny na zvyseni sklonu pro deti s refluxem.

zmrzlinka
3. lis 2023

Zvrací obloukem?Jestli nemá reflux....chtělo by to ,aby ji někdo vyšetril...