Zavedení příkrmu na noc kojenému mimču. Co myslíte?
Ahoj holky, jdu si pro poslechnout vás názor, zkušenost s přikrmováním zatím čistě kojeného měsíčního miminka? Doma mi radí, ať zkusím malou na noc přikrmovat, že by mohla lépe spát... Mě osobně se to moc nezdá míchat jí v bříšku mm s um. Co myslíte? 🤔
No já osobně bych do toho nešla. Proč narušovat kojení, pokud to jinak funguje dobře. A měsíční miminko si zatím buduje nějaký "režim", je normální pokud v noci zatím moc nespí..
Podle me zbytecne, pokud pribira....nespat muze i z prdu atd.
Od mesicniho mimca clovek nemuze cekat, ze bude spat celou noc. Je to prokazany mytus, ze deti spi lepe po UM. Obecne receno, je dulezite dostat kalorie do mimca pres den, aby se pak mene budilo hlady pres noc. Jenze tak maly prcek ma maly zaludek a proste nevydrzi nejist celou noc.
@mariegroth nikdo od ní nečeká, že bude spát celou noc. To mi nespí bohužel ani syn v 15 měsících.
Pokud se vzbudi v noci na jidlo, cpz je u mesicniho normalni, tak ji proste dej mliko svoje pokud mas. A vyresino. Me se dite hlady budilo presne po 4h samo do 2,5 mesice. Proste v noci 2x a nejak mi to nevadilo, pocitala jsem s tim, ze neda 12h spanku hned.
Jinak pro tvuj lepsi pocit nebo abys mela vic spanku, tak ji to UM v noci dej, nic se nestane.
https://www.babysleepsite.com/sleep-training/br... Tady je o tom dobry clanek
Řekni svému okolí, že nepotřebuješ radu, ale pomoc a podporu. Míato rady (navíc opravdu bohnužel škodlivé rady) by bylo fajn občas se o miminko postarat, aby sis mohla přispat, nebo ti pomoct s domácností, abys mohla strávit víc času na gauči s miminkem v náručí. anebo totéž dělej i bez pomoci okolí. Prostě buď s dětmi, koj, odpočívej, nabírej sílu. A nenech si radit, ani dobře míněné rady. Nikdo nezná tvoje děti tak dobře jako ty, ty sama víš, co je nejlepší.
Vstávám k dvouměsíční dvakrát až třikrát za noc, prostě s tím musím počítat, příkrm bude velmi pravděpodobně mít vliv na kojení. Takže já do půl roku o žádném příkrmu rozhodně neuvažuju.
Děti na um mohou (ale nemusí) vydržet spát dlouho, ale proto, že um se hůř stravuje. To samo o sobě mi říká, že to není u tak malého miminka dobrá cesta,pokud kojíš.
Misto takovych hloupych rad by mohli cas od casu vzit starsiho na vylet, pomohli ti uklidit, uvarit. Miminko si vezmi do postele na celou noc a budte vsichni v klidu.
Obe moje deti spaly dobre prvni tri mesice, vubec se nebudily a pak to zacalo. Dam prso a spime dal. Vecer jsem kojila co nejdele to slo, klidne i dve hodiny bez prestani a nasyceni pak spaly bez probouzeni. Umele dcera ve 2,5 letech nikdy neochutnala, syn ma necelych 5 mesicu.
@zuzan88 Spite spolu? Mne se budi 16m dcerka v noci 2-3x (kojena). Spi s nami v posteli, strcim prso a chrnime dal. Dokonce jsem musela zacit chodit spat pozdeji, protoze jsem byla prespala a v noci kolikrat cumakovala hodku, hodku a pul a nemohla zabrat 😂 UM bych nedala, nehlede na to, ze znam i deti na UM, co se v noci budi. V tom clanku v odkaze vyse je to hezky napsano
@zuzan88 jestli se ti to nezda, tak to nedelej. Ty ses mama, nikdo jinej nemuze vedet, co je pro tvoje dite nejlepsi.
Já míchala UM a MM asi do 6 měsíců - až když jsme začali s příkrmy, tak už mu MM stačí (a to mu UM míchám do kaší a podobně, protože mlíka stejně mám málo). A musím říct, že v noci se kojí a kojil pořád, nejdelší doba, co mi kdy spal, bylo asi 7 hodin a to fakt jen výjimečně. Bez ohledu na UM nebo MM. A to MM je mnohem, mnohem pohodlnější - nemusíš nic vyvařovat, sterilizovat, kupovat kojeneckou vodu, nutrilon, flaštičky, tahat je s sebou, když někam jedeš, prostě vytáhneš prso a je tu jídlo. Tak pokud máš mlíka dost, koj. Pokud je ho méně, tak mně velmi dobře funguje melta/caro s mlíkem (jako pro mě - cítím, že pak je mlíka znatelně víc).
Za mě je řešení společné spaní, klidně i se starším, ne UM. Držím palce, musí to být masakr děti takhle krátce po sobě 🙂
necpala bych mu dokrm
@zuzan88 zkusila jsem u syna v 3,5 měsících,protože se budil na kojení co 2 hodiny, a efekt zadnej,stejně byl za 2 h vzhůru a pil ode me. Tak jsem to po tydnu vzdala a zas jen kojim...
@merope já mám na UM vše po synovi, takže to je to nejmenší (on je v noci 1x-2x pořád na mlíku). Jen si myslím, že musí mít pak bolení, když se to takhle míchá 🤷Mléka si myslím, že zrovna 2x moc nemám, stejně jako u prvního. Já nečekám, že mi bude takhle malé dítě spát celou noc, jak tady některé píší... Navíc má celkem přetočený režim, takže už to je celkem masakr.Cca do půlnoci ještě celkem dobrý, usne u prsa a dá se odložit do postýlky, po půlnoci už je neodložitelná a když už se to povede, tak jen na chvíli... Spí jen na mě u prsa a dělá si z něj dudlík.... Přijde 5 h a dáma vstává.
Asi bych do toho nešla. Spíš ať příbuzní pomůžou hlídat staršího, uvaří, uklidí.
Dcera byla kojena, nekdy se budila i co hodinu. Přijde mi zbytečné do toho míchat um. 🤔 Říká se, že kojené děti se budí víc, nevím. Ale podle mě to um asi jen tak nespasi.
@zuzan88 Tak jako já flaštičky taky měla, ale mladý se naučil už v porodnici na flaštičku, co jsem pak stejně kupovala a jiná mu moc "nejede". A kus času jsem jela UM+MM+odstříkané ohřívané MM a musím říct, že rozdíl je fakt obří. A mně teda doktorka říkala, že nemíchat - ale už v porodnici (neonatologie) bylo standardní, že jsem nakojila (těch pár mililitrů, co vypil) a zbytek byl buď moje odstříkané nebo dárcovské nebo nutrilon (nějak to střídali část nutrilon a část MM). Takže prostě pokud se nakojil, tak se to míchalo a zvládl to.

@zuzan88 a to sa nejak vela budi? Alebo preco prikrmovat, nerozumiem