1. těhotenství skončilo potratem a teď se snažíme znovu
Holky je tady nějaká, která o 1. mimi přišla a teď už se snaží znovu? Ráda bych si povídla s ženami, které mají stejný problém. Děkuji moc za napsání..
@cusun Děkuji moc, já tobě a dětem taky 😉
@makousek007 Ježiš, tak to moc gratuluju 😉 hlavně ať jste všichni zdraví 😉
@cusun Děkujiii 🙂
@prostejina Jsem na to tedy podobně, teď jsem zvědavá jestli 3. přijde nebo ne..
@sedlackovak Právě,dost záleží jak se cítíš fyzicky..já jsem moc ráda, že jsem teď doma v klidu a snažíme se v pohodičče 🙂 v práci jsem měla hrozné psychické napětí..
@tkacveronika děkuji a neboj, určitě se zadaři 🤰
@makousek007 Věřím 🙂
Ahoj, přidávám se k vám. Svoje těhotenství jsem zjistila 17.září na mamky narozeniny. Bohužel na revizi dělohy jsem byla 10.října 2016. Už bylo vidět i srdíčko a o to to pro mě bylo horší. Už od druhé MS se snažíme. Zatím se ještě nezadařilo. Všechno má svůj důvod a všechno přijde v ten správný čas. A přesně jak jsem tu četla, ti co o tom u mě vědí, moc jich není, tak říkají nemysli na to. Ale ono to nejde.
taky jsem měla zt v 8. týdnu, revizi jsem podstoupila na Štědrý den :( tenhle měsíc jsme se poprvé snažili po revizi a nevyšlo to tak snad příští měsíc 🙂
Ahoj v lednu sem taky podstoupila revizi. Úplně na začátku těhotenství sem byla marod a brala antibiotika a do toho samej stres v práci a asi to udělalo svoje. Snažit sme se začali hned po první ms, ale v březnu potvrzeno biochem. těhu. Tak se snažíme znovu. A když vidím kolik z vás tohle prožilo a pak porodilo vytoužené mimi tak věřím, že to vyjde i nám. Držím všem palce❤
Ahojte, já jsem více jak před týdnem spontálně potratila. Byla jsem asi v 5tt, u doktora jsem si to potvrdit nestihla, ale test jsem měla pozitivní a příznaky byly více než jasné. Vím, že se to stává docela běžně, akorát se o tom moc nemluví, a asi bych si z toho neměla dělat hlavu, ale dělám. Jasné těhotenské příznaky jsem měla totiž už loni v září, ale to jsem začala krvácet asi 2 dny před očekávánou menstruací. V té době jsem si myslela, že jsem prostě nebyla těhotná, že to byly jiné příznaky. Teď se mi to ale stalo znovu, tak jsem z toho lehce zoufalá. Ani jedno těhotenství nebylo plánované. Přítel se do dítěte ještě úplně nehrne, a já tomu rozumím, napřed se chce usadit, ale já bych na tom nejradši začala hned dělat, protože to asi zabere dost času ☹
Vám všem přeji, aby se vám co nejdříve zadařilo !!!
@kaculik007 to je mi líto, ale jak říkáš, všechno zlé je pro něco dobré. Asi by bylo miminko nemocné, tak to příroda zařídila sama. Teď už budeš mít zdravé miminko, uvidíš.
@mimi1619 budeme držet palce 😉
@pajuska17 Prosím, co znamená biochemické těhotenství? Jsem neznalek. Uvidíš, že už brzy to přijde.
@janka2468 si s ním zkus popovídat a uvidíš jak to cítí. Ale asi tlačit ho do něčeho nemá smysl. Tobě rozumím. Já když sem musela na revizi tak tím víc teď toužím po miminku aby to tu bolest přebilo. Budu držet pesticky ať všechno dobře dopadne.
@tkacveronika Moc díky 🙂 Nejhorší na tom, je, že vím, že na to teď není ten správný čas, možná za pár měsíců. Máme v plánu se stěhovat a měnit práci, takže všechno od znovu. Ale tady jde rozum bohužel naprosto stranou. Prostě moje mateřské pudy se mnou mlátí, až hamba😀 A ty potraty tomu moc nepřidaly.
Apropó, jak jste na tom holky s bydlením a prací atd. Prostě jste dostatečně zhnízděné nebo to neřešíte? Tak jako teď já 😉
@janka2468 Já chtěla mimi už delší dobu,ale přítel pořád říkal, že je nato ještě čas, že až tak za dva roky a já to brala, nechtěla sem ho do ničeho nutit. Jelikož jsme zrovna kupovali domeček já měnila zaměstnání tak semto tak nějak vypustila z hlavy a věnovala jsem se domečku a práci. Hned po nastěhování jsme zjistili, že je to to nejlepší co jsme udělali a najednou přítel po pár měsícíh přišel s tím, že by už klidně chtěl miminko a tak jsme se do toho pustili.Netrvalo to ani dva měsíce a už jsem byla těhotná, ale bohužel, nemoc a stres z práce asi pomohlo tomu, že to dopadlo jak to dopadlo a dost to s náma zamávalo. Ale přítel mi byl velkou oporou a pořád mě utvrzuje v tom, že budu hned jak to půjde zase těhotná. No tak už jen čekáme jestli další menstruace přijde nebo ne.Pořád říká, že to asi tak mělo být, protže mi teď udělá dvojčátka 😀
@tkacveronika To znamená, že vajíčko je oplodněno, ale neuhnízdilo se tak jak by mělo a odejde s menstruací. Většina žen si toho ani nevšimne, ale já to na sobě poznala, měla pozitivní test a spoždění 4 dny. Pak přišlo krvácení a doktor mi řekl že sem prodělala biochem. těhu a mám to brát jako spožděnou ms a nedělat si s tím hlavu.
@pajuska17 Aha, jo o tom sem slyšela, že se to stává normálně, bohužel. Je to ale lepší v tom,že se člověk může o mimi začít snažt hned a ne čekat jako po revzi.
@tkacveronika Po revizi sme se snažili hned po první ms. Doktor řekl, že není na co čekat. Ale stejně to pro mě byla dlouhá doba těch 6 týdnů než přišla. Teď už sem hlavně víc v klidu a nebláznim s testováním 😀 prostě počkám jestli ms dorazí nebo ne
@pajuska17 Mě asi čtyři doktoři řekli, že mám počkat nejméně až po druhé menstuaci. Každému to říkají jinak.. teď už se musíme jen modlit aby to vyšlo 🙂
ahoj holky, měla jsem potrat koncem února v 6tt. My se začali snažit po první menstruaci. Minulý týden jsem zjistila, že jsme pozitivní, zadařilo se tedy hned! Tak snad to dobře dopadne. Hodně štěstíčka všem 🍀
@kokoska321 OPravdu? tak to je skvělá zpráva, moc ratuluji, My jsme teď taky měli první měsíc snažení tak se jen modlím ať to vyjde 😉 ať jste s prckem zdraví 😉
@tkacveronika Ahoj, chci tě podpořit, nejsi v tom sama. I my jsme přišli o naše první miminko na začátku 10 tt. Aktuálně si tím procházím a je mi dost mizerně a to prázdno strašně bolí. Naštěstí mám tolik práce, že není problém hlavu zaměstnat a tak to snad rychle přejde. Já jsem začala v pondělí večer špinit, v úterý jsem volala doktorovi (dovolala jsem se napotřetí, automat mi předtím milostivě sdělil, že nemám připlacenu nadstandardní péči, tak se mnou po telefonu nikdo mluvit nebude, fakt super), který se tvářil tak, že ho odpověď po telefonu strašně obtěžuje a asi ze mě měl trochu hysterku. K večeru jsem začala trochu krvácet. V noci bylo jasné, že došlo na nejhorší a jeli jsme na pohotovost. Situace byla o to víc vyhrocenější, že jsem byla u rodičů, 200 km daleko a ti nic nevěděli - schválně jsme nikomu nic neřekli, plánovali jsme to až na 2. trimestr. Rodiče byli samozřejmě vyjukaní - dobrá i strašná zpráva zároveň. Manžel se mnou nebyl. Na pohotovosti mi paní doktorka opravdu potvrdila, že miminku přestalo bít srdíčko a že je konec. Včera mě manžel vzal do nemocnice, kde ale pravá nevěděla, co dělá levá a tak jsme z jednoho oddělení lítali na druhé, pak jsme čekali asi hodinu na ambulanci a až po cca 2,5 hodinách, obklopená šťastnými maminkami a těhotnými ve vysokém stupni těhotenství se se mnou začalo konečně něco řešit. Na zákrok jdu zítra brzy ráno, ale v noci jsem doma prodělala spontánní potrat. Je to strašně těžké, s manželem jsme se už smířili, poplakali a těšíme se na novou šanci. Nejhorší je, že snad každá má kamarádka, sestřenice, švagrová, prostě všechny jsou těhotné a já jsem dopadla takto. Je to strašně těžké i když moc dobře vím, že to takto dopadlo nejlíp, jak mohlo. Jen to ta hlava musí trošku pobrat, na miminko jsme se už moc těšili a situace je o to horší, že to přišlo na manželovo narozeniny. Jsem ráda, že jsme to nezveřejnili dřív a teď nemusíme nikomu nic vysvětlovat.
Já asi budu měnit gynekologa, ne, že by situaci mohl změnit, ale na té jediné prohlídce mi nevzal krev, nezměřil tlak, nechtěl moč, nezajímal ho můj zdravotní problém se štítnou žlázou, prostě nic. I když byla čekárna prázdná, za 10 min jsem byla po první těhotenské prohlídce venku v čekárně, až mi to samotné přišlo nějak divné, rychlé a tak trochu nezájem. Ne, že bych byla centrem vesmíru, ale čekala jsem nějaké otázky, nesla moč... no nevím. Ale tím neříkám, že by to pan doktor mohl změnit. Jen by se třeba něco mohlo najít už v té krvi... vlastně mi ani neřekl jak staré miminko je, nic nevysvětlil...prostě takové divné to bylo. A samozřejmě to, co vás zajímá vás napadne až doma. No tak u nás je teď taková smutná nálada, byli jsme s manželem už hodně natěšení a dopadlo to takhle. Ale věřím, že bude líp a zadaří se znovu! ❤
@journals to mi je moc líto 😢 uvidíš, že brzy bude lépe, chce to opravdu jen čas. Prý už je od začátku určeno, jestli se těhotenství udrží nebo ne. V prvním trimestru jsou většinou potraty kvůli genetické zátěži, nekvalitní vajíčko, apod. když úplnou pravdu - jak to bylo -se žádná z nás nikdy nedozví. My jsme se o početí snažili přes rok a dopadlo to potratem. Po něm se jako zázrakem podařilo hned. Snad se tělo opravdu potřebovalo nabudit a připravit na těhotenství.
Já jsem doktora změnila také, ale z důvodu, protože měl chtěl nechat tohle těhotenství doma do 5. měsíce 🙂 - kvůli předešlému potratu.
Pokud není důvod k nemocenské, chci chodit do práce, na výlety a radovat se z jara a z těhotenství. Možná to zní sobecky, ale já si opravdu nemyslím, že nohy nahoře a prášky miminko udrží. Pokud to má dopadnout, tak to dopadne... Bohužel, někdy cesta k miminku není někdy jednoduchá.
@journals Ahoj, to mě opravdu moc mrzí. Ale aspoň to bylo spontální a můžete seasi začít snažit hned ne? a myslím, že se zadaří hned 😉 když mě gynekolog poslal do nemocnice a domluvil mi to tam ten den, co mi řekl že jde o zamlmklé těhu tak mi potom v nemocnici dělali potíže a já čekala jako na smrt v čekárně s plno maminkama s bříškama. Po zákroku jsem ležela na pokoji kde bylo slyšet hodně plačících miminek což bylo ještě horší..A pokud nejsi sto pro spokojená se svým gynekologem tak jdi jinam, myslím že se musíš na gyndě cítít dobře a spokojeně. Budu ti držet pěstičky ať se brzy zadaří. Ona ta bolest za chvilinku bude menší...chce to všechno čas 😉
@kokoska321 a @tkacveronika Holky, děkuju. Máte pravdu obě dvě, bude líp. Kdo si tím neprošel, nepochopí, ale bude další šance. Jestli se můžeme hned začít snažit netuším, doktorovi jsem nevolala - mají tam strašně narváno a pokud mě nic (teď už) fyzicky nebolí, myslím, že to do zítřka vydržím a uvidím, co mi tam zítra řeknou. Třeba už nebude žádný chirurgický zákrok potřeba. Uvidíme. Kupodivu myslím docela pozitivně. Mám velkou oporu - manžela, bez něj bych to snad nedala. Je úžasnej.
@tkacveronika Přesně tak. Doktor mi říkal, že každý na to má jiný názor a že on nevidí důvod čekat když sem naprosto v pořádku. Ono to jednou musí vyjít 🙂 a všichni budeme mít u sebe to vytoužené mimi 👶
@journals To je moc dobře, taky mi je přítel velkou oporou. Buď ráda, že máš tak skvělého muže, užívej si života a jak to půjde tak skotačte 🙂

@jade85 jakou presne? My meli Patau, nejak jsem si myslela, ze se srovnam lip, uz 19.4.byl potrat v 19tt :(