11 let rozdíl (holka 15, kluk 26). Je to normální?

mariahustv4
19. kvě 2023

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli je normální když holka má 15 let a její přítel má 26

j.a.n.i
19. kvě 2023

@mariahustv4 Ne, není to normální. A to nejen ve smyslu běžné...

bara88
19. kvě 2023

Mě nepřijde normální se na tohle ptát

teryem
19. kvě 2023

@mariahustv4 nooo... normální a běžný úplně ne, nechtěla bych, aby mi jednou dcera přišla s o tolik starším chlapem, ale taky bych nechtěla, aby mi přišla s 15 letym teletem nezvedenym a pubertálním... takže tady záleží na tom, co je to zač...pokud by to měl být slušný zodpovědný, k dceři pozorný a hodný chlap, tak lepší, než mladej dement... Když si vzpomenu na mojí střední, tak z osmi holek u nás ve třídě mělo pět v 15 a 16 chlapy 32+... Pro mě v tu dobu to byli dědci 😄..ale holky dnes už v 15 dávno nevypadají jako děti (bohužel) , ani se tak už od 13 nechovají... blbý většinou jsou, akorát zabalený v tělech 20 letych mamin 😃 ( neberte to všeobecně, kolem mě je jich prostě většina)... takže znovu zopakuji, že záleží co je to zač, jestli je holka už vyspělá a jakž takž zodpovědná a chlap jí nebudete tahat ze školy na mateřskou..🙏🤗

uzivatelkapetra
19. kvě 2023

Kdyby byly obě čísla +5 nebo +10, tak no problem. Ale takto asi nee.

ada22
19. kvě 2023

Asi je to už v tomhle věku dost. Ale hodně záleží na té holce. Ale i tak v 15 i když vypadají starší, tak jsou furt trošku telata. Mám kolem sebe pár slečen kolem 15 let.

izz76
19. kvě 2023

Je divné,ze nějaký 26kery kluk chce chodit s 15letou holkou.

orchidis
19. kvě 2023

Mám takhle známou, resp. dvě. Obě od patnácti s třicátníkem. Teď v pětatřiceti s pupkatým dědkem jen pro prachy. Mládí v hajzlu, dítě ve dvaceti (pětatřicátník už se cejtil), VŠ nedostudovaný, nic si neužily, od devatenácti v zlatý kleci a honí milence, utrácí na hovadiny a skupujou vibrátory. Za mě je to špatně ze dvou úhlů.
a) dnes jsou holky v patnácti ještě děti... je úchylný, že to ten dospělý muž nevidí
b) můžou spolu zůstat a osobně bych tenhle scénář (viz výše) pro svý dcery teda nechtěla

Ano, může to být i jinak, já vím a nezpochybňuji to. Píšu jen o tom, co mám ve svým okolí.

dandaa
19. kvě 2023

Moje spolužačka měla takto od prváku přítele, mají tři děti a jsou spolu už 18 let. Mám to tenkrát přišlo divné a on ani nebyl nějaký krasavec. Mně přišlo skoda, že si nic neužila ,ale její věc . Je šťastná a o tom to celé je .

exbordelar
19. kvě 2023

Kdyz se maji radi, tak proc ne? Hlavne se to neda pausalizovat, vzdyt je to hrozne individualni. A ptas se z pohledu te 15 lete holky, nebo z pohledu toho 26 leteho borce, nebo z pohledu rodice jednoho z ucastnenych, nebo kamosky nekoho z nich?
Citis z toho vztahu nejaky problem? Proc se na to ptas?

gruyerre
19. kvě 2023

Já v tom nějaký zásadní problém nevidím, nezáleží až tak na věku, ale na povaze. Vůbec nerozumím tomu, proč by si "nic neměla užít", užívat se přece dá, i když má přítele. Lepší šestadvacetiletej slušnej kluk, než patnáctiletej debílek.

emillyhk
19. kvě 2023

Mám v blízkém okolí holčinu, co je na základce a už pár měsíců chodí s klukem, co je na vysoké. 🤷‍♀️ Rodiče byli proti, ale co nadělají... Osobně moc nechápu, co jeho táhlo k ní, mě v té době přišla opravdu taková hodně nevyzrálá. Ale myslím si, že ji ten vztah hodně posunul, víc se snaží přemýšlet o studiu, budoucnosti a tak. O fyzické stránce věci se rozepisovat nechci, nepřijde mi to úplně ok, ale on nebyl první, s kým spala, takže ho nechci soudit, že ji k sexu tlačil, apod.

sanyy22
19. kvě 2023

@mariahustv4 spolužačka měla 15 on 30 , teď má 25 on 40, a furt ale furt se hádají protože ona mladá sedí doma na prdeli s dvěma dětma, on jezdí domů 2 dny v týdnu, furt je v prdeli. Mají totálně rozdílné názory.

aneta15
19. kvě 2023

@mariahustv4 já v 16 chodila se 26 letym, vydrželo nam to sedm let. Nemam pocit, že by mi něco uteklo nebo bych si neuzivala. Naopak on už pracoval měl slušný příjem, dost jsme cestovali. Naši ho měli rádi. Postavili jsme spolu o dům a pak mě podvedl. Tak jsem odešla. Ale mám ho pořád moc ráda a pořád se pratelime

nagojka
19. kvě 2023

Mám přítele staršího o 13let...momentálně spolu sme 9 let je mi 31 a jemu bude letos 44...máme spolu skoro dvouletého syna...Jsou věci ve kterých je to trochu na palici např.chod domácnosti ale jinak si to spolu užíváme syna milujeme,žijeme přítomnosti a nic neresime.Samozrejme to může být věkem horší a horší oba si to uvědomujeme ale...milujeme se jsme spolu šťastný takže není co řešit🤷záleží na spoustě věcech no...🤔předtím jsem měla přítele který byl starší o 6 let..mě bylo 14 když sme spolu začali chodit a jemu 20...rozešli jsme po 7 letech z důvodu že já dospívala,dozrávala a začala jsem si uvědomovat co od života chci a co je ve vztahu opravdu důležité...

nagojka
19. kvě 2023

Tím chci říct že nezáleží na tom jestli ne holce 15 ale na tom,jak vyzralej má mozek atd...

goovana
19. kvě 2023

@mariahustv4 jo je to normální
Sice nejsem o 11 let mladší ale o osm...jsme spolu od mých 16 teď je mi 26 manzelovi 34 a neměnila bych

95newmommy2020
19. kvě 2023

Časem se to smaže. My máme 12 let rozdíl. V 15 jsem měla kluka, co mu bylo 25. Bylo to fajn. Ve 20 jsem si našla manžela, je mu bylo 32. Teď mu je 40 a mě 28 a řekla bych, že se začínáme srovnávat.
Dokážu pochopit, když 15 neberou vrstevníci.

lencaa11
20. kvě 2023

@mariahustv4 úplně ok to není ale v dnešní době to není nic neobvyklého

1pomnenka
20. kvě 2023

Věkový rozdíl bych neřešila, vždyť se ještě neberou. Randí, poznávají se a teprve čas ukáže, zda je rozdílný věk překážkou.

gdpr
20. kvě 2023

Nie je ako 11 rokov rozdiel nie je vela ale napriklad pri aspon 19/20 a 30/31 nie 15 a 26. A to z velmi jednodycheho dovodu dospely muz ocakava kusok iny vztah ako 15 rocne dieta.

ai30
20. kvě 2023

Ne, neni to normalni, aby dospely muz chodil s pubertalnim ditetem. 🤦‍♀️

llluckaaa
20. kvě 2023

No, já kolem sebe měla případy, kdy si takto chlapi nabrnkli mladou, aby si zvýšili ego, měli se čím chlubit kamarádům ve smyslu, jak .ukaji patnáctku a co je všechno necha dělat 🙄 Takze ja jsem v tomto skeptická a nějaká nevěřím, ze by šlo o nějaký harmonicky vztah s budoucnosti. Ale je mi jasný, ze je to kus od kusu a ne všichni to tak mají.

kamino
20. kvě 2023

No, když vidím "dospělé" muže ve 26 letech ještě studující v mamahotelech, jediný problém mají, aby nespadlo připojení při CS 🙂 tak 15 let holka, pokud je v pohodě je na stejné mentální úrovni, kolikrát vyšší 🙂 Dneska holky v 15 na 20 vypadají běžně, sama jsem měla u deváťaček problém neudělat trapas a nesplést si je s mladou učitelkou.. Já jsem v 15 chodila s klukem 23 a bylo to naprosto v klidu, vzpomínám a to ráda - hodně mě toho naučil, asi jsem díky němu rychleji dospěla, ale v životě se mi to hodně vyplatilo. Takže za mě není problém - také není psáno, že spolu budou pořád. Neznáme ani jednoho, nevíme, jaké mají nastavení, zda párty styl, game, nebo to berou vážněji..

ai30
20. kvě 2023

Mne prijde uplne desive, ze tu zeny resi, ze patnactilete holky vypadaji na dvacet, tak je v pohode, ze je pigluje davno dospely chlap.
Je uplne jedno, jak ty holky vypadaji!! Jde o mentalni zralost a neni v poradku, aby patnactilete holky groomovali dospeli muzi. Proboha kde to jsme 😟😟

superkousky
20. kvě 2023

@lencaa11 V dnešní době? Já měla v 16ti třicátníka a to už je sakra nějaký ten pátek (přesněji 28let). Sice to nevyšlo, jako hodně prvních lásek, ale ráda na ty roky s ním vzpomínám.

janina92
20. kvě 2023

Bylo mi cca 16 a ja začala chodit s o 10 let starším klukem. Naši ho znali, v tom nebyl problém. Ja na svůj věk byla určitě vyspělejší. I tak se semnou po 3/4 rozešel právě kvůli věku. Tenkrát jsem to nechapala, byla jsem z toho nešťastná ( byla to opravdova láska 🙂 )..dneska už tomu rozumím, byl to fakt věkový rozdíl, kor 16 a 26..to není jako 30 a 40 🙂

exbordelar
20. kvě 2023

@ai30 a jak to chces resit? Plosne zakazovat patnactiletym chodit s protejskem starsim peti let? 😀 Rodice by meli zakazovat tento vztah? Bude mit tento zakaz ten kyzeny efekt nebo naopak si holka postavi hlavu a na just bude delat kraviny?
Podle me by se dite melo nejprve naucit duvery ve sve rodice. A rodice by pak meli duverovat svemu diteti. V patnacti uz prestava byt dite. Je to skoro dospely clovek, ktery potrebuje, aby jim bylo vereno. Ty hlavni pilire duvery se buduji prave do tech patnacti let. Pak uz se jen sklizi to, co jsme my, rodice, zaseli. Jedine, co muzeme delat, je to mirne korigovat, byt na blizku a pripraveni s otevrenou naruci foukat skoro dospele bebi. V patnacti uz zacinaji zit svuj zivot, za ktery se uci byt zodpovedny se vsim vsudy…🙂

ai30
20. kvě 2023

@exbordelar 🙄🙄 Jezis to je zase ode zdi ke zdi. Ano, chci to plosne zakazat, soudruzko, protoze jediny zpusob, jak neco zmenit, je vyhlasit plosny zakaz nebo povoleni.
A kdyz uz se mi to teda nepodari plosne zakazat, tak se nemusim tvarit, ze je to normalni. A ano, ucim sve deti od nizkeho veku, ze kamaradske a partnerske vztahy maji byt rovnocenne a prestoze mam syny, s*re me, ze maji vyrustat ve spolecnosti, kde je takhle urputne normalizovana sexualizace pubescentnich divek a Bohus Matus si muze na verejnosti libovat, jak je bajecne, ze jeho pritelkyne po plastice vypada na 10 let. Kdyby to byla 26leta zena a 15lety kluk, vyletite tu vsechny z kuze, jak je to 'nenormalni'. Ale kdyz je to naopak, je to ok a borec ma tu holku nerusene 'poznavat'. 🤮

kamino
20. kvě 2023

@ai30 Jde o to, že i díky sociálním sítím a dostupnosti úplně všeho jsou dnešní děti ve všem mnohem vyspělejší než my. A sama vidím, že kolikrát řeší takové problémy a baví se o věcech, které bych dětskými opravdu nenazývala. A co si budeme - absence mužských vzorů také dělá hodně. Ty holky většinou hledají i částečně někoho, kdo pro ně bude sice ne přímo táta, ale ta mužská autorita.. o kvalitě výběru nemluvím, to je jiná písnička, ale motivace mít starší chlapíky je často i tato.

exbordelar
20. kvě 2023

@ai30 ja ti rozumim. Kdyby ma dcera chodila v 15 s 26 letym borcem, mela bych se samozrejme na pozoru. Ale zrovna v mem pripade by to znelo dost smesne, protoze my mame s manzelem taky hodne velky vekovy rozdil. A jsme s tim uplne v pohode. Mnohdy mam pocit, ze ten mladsi je spis on 🙄😅
A 26 leta zena a 15lety kluk? No to vis, ze je to jeste divnejsi, ale proste se to stava 🤷‍♀️ pokud si ti dva fakt rozumi divnosti a pohorsenym recem okoli navzdory, tak at 🤷‍♀️ Treba takovej Macron a jeho manzelka, ti si museli urcite vyslechnou hejtu. Ti jsou prave spolu snad od jeho 15. Je to divne, mas pravdu, ale jake je spravne reseni?