icon

Adriana, Veronika nebo Aneta?

jx
31. říj 2016

Ahoj holky,
jaké by jste daly jméno holčičce?
Pokud máte doma, jak ji říkáte?
Vyhrává u nás Adrianka...
Děkuji za názor

Strana
z2
mon_88017
1. lis 2016

Těžko radit, neznáme-li příjmení. Adriana Vopajšlíková asi nebude úplně top.... 😉

tahejhula
1. lis 2016

@mon_88017 A co by bylo top ke jmenu Vopajslikova? 😁 Nektera prijmeni nezachrani nic a detem by muselo misto krestniho jmena zustat Neurceno.

mon_88017
1. lis 2016

@tahejhula k Vopajšlíkové bych se asi nepouštěla do nějakých exotik a zalovila bych v českých vodách, taková Maruška nebo Libuška by se k tomu docela hodila 🙂

tahejhula
1. lis 2016

@mon_88017 Ne, k Vopajslikova neni dobra ani Libuse nebo Marie. 😁 Tam pak zase rodice doufaji v lepsi jmeno vyvdane... 😂 Beztak na dite nevolame jmenem a prijmenim naraz. To uz by se clovek musel opravdu zblaznit.

atinkaa
1. lis 2016

tak toto je bez debaty adriana 😉 😵

tahejhula
1. lis 2016

Jinak Adriana je normalne v nasem kalendari, takze bych to ani nebrala jako velkou exotiku.

mon_88017
1. lis 2016

@tahejhula když si slečnu Vopajšlíkovou namluví pan Kakáček.... tak to taky nebude žádnej šlágr 😀 Ale to už je mimo téma, ze jmen uvedených zakladatelkou se mi líbí Aneta 🙂

tahejhula
1. lis 2016

@mon_88017 Nj, ale to pak pan Kakacek muze zaujmout jakoukoli Adrianu. 😀😁

syrinxka
1. lis 2016

za mě Adriana.....Adrýsek, Áďa...🙂 Já bych se bála akorát toho, že dítě nebude umět říkat R ale to takhle dopředu nikdo asi nezjistí :D :D

makronka222
1. lis 2016

Adriana je super. Verunu ani Anetu nemusim.

mon_88017
1. lis 2016

@tahejhula to může, nevyzpytatelné jsou cesty páně 😀

babanci
1. lis 2016

Já vymyslela pro dceru zvláštní jméno, kdysi bylo zvláštní a ona se teď zamilovala a zasnoubila s Novákem. 😀

atinkaa
1. lis 2016

..tak som si to precitala cele a musim sa kus opakovat - nepoznam inu krajinu ako cesko kde su prezdivky brane doslova....ako tvrde nepekne skomoleniny mena...

vzdy ma v praci fascinovalo ked mal niekto pokus volat ma ado a Dostal odpoved ze to radeji prijmeni prosim 😅
a potom tie variacie na mena mojich kamaratok
mariana - u mna marianka a zde marus
monika - mona
barbora - baro
vrchol vsecho snad katerino....u nas Katarina, katka a zde kaco 😅 🙄
kamaratka svoju dcerku sofie - fino

tym som chcela povedat ze kreativite sa medze nekladu a je dobre potom naucit ditko meno nosit 😉
Doma som Adriana, adrianka, adrianecko, atka - adka, atinka, ati, madarsky adrika, ta lepsia prezdivka v CR Adri

a s adou sa da popasovat 😉 🙂

kamino
1. lis 2016

@petule284 Já jsem taky Petra 🙂 a jsem za to celkem ráda, akorát jsme byly ve třídě tři 🙂 Je to jméno tvrdší, ale dá se s ním pracovat ( Péťo, Peťule, Peťko... ) bratránek má třeba Jáchyma a s tím krom Jáchymka neuděláš nic... 🙂

anve77
1. lis 2016

Ahoj, já mám doma Veroniku, Andrejku a když jsem čekala třetí dcerku, chtěla jsem Adrianu, ale aby se mi to nepletlo, dala jsem jméno Diana a říkáme ji Dinka..Asi bych tak říkala i Adriance..Jsou to krásná jména 🙂 🙂

mon_88017
1. lis 2016

@kamino sousedka říká Jáchymovi "Chymek" a mně to hrozně připomíná výraz "chymus", tož znamená trávenina, takže Jáchyma radši nezdrobňovat 😀

kamino
1. lis 2016

@mon_88017 🙂

babanci
1. lis 2016

Mě se líbí Vincent. Ale vzhledem k tomu, že se u nás rodí jen dcery a vnučky, zatím nebyla příležitost. 😀

anve77
1. lis 2016

Původně jsem chtěla jedno univerzální jméno pro holčičku i pro chlapečka..RENÉ ale to mi taky neprošlo 😉

naomi6
1. lis 2016

@jx Aneta je nejhezčí

kaja2016
1. lis 2016

Taky zalezi jake bude mit prijmeni. Za me Veronika.

aiva01
1. lis 2016

@babanci zajimalo by me jake bylo kdysi zvlastni. Dekuji

dvamy
2. lis 2016

@veru17 😃 Adam by byla moje volba na kluka, kdyby jsme v blízké rodině neměli dva 😃

babanci
2. lis 2016

@aiva01 Je to už hodně let...jmenuje se Johanka. Takto psáno,dnes je už dávno dospělá. Musela jsem žádat úřady o schválení.

Strana
z2