Babičkovství. Jak to prožívají?
Jak vaše matky/tchýně prožívají babičkovství? Chladně, nebo jsou zase až moc přehnaně akční?
Tak proč si ho nevezmeš, když u ní pláče nebo vidíš, že není spokojené. Když se ti to zdá moc, musíš se ozvat, jsi dospělá.
Obě babičky i oba dedečci jsou skvělí, syn je miluje a jediné co mě mrzí, že se vidíme velmi málo. Dělí nás stovky kilometrů. Pro všechny zúčastněné by bylo hrozně fajn, kdybychom se mohli vidět třeba jednou týdně.
Moja stará mama mala v 70siatke 10pravnucat.😀😉
@jajulin Ja bych treba kazdy den opravdu nedala, a to mame vztahy dobre. Je potreba byt obcas jen spolu..
Moje mamka kdyby mohla, je tu pecena varena, ale to jsem razne zatrhla. Tchyne to same.
Naši bydlí daleko.Tchanovci 5 km od nás a vidime se 4- krát v roce.Takze nic...
U nás to je takové všelijaké. Máma bydlí cca 200km od nás a vnuka vidí ráda, ale nějak extra to neprožívá, má svůj život. Tchýně bydlí 100km a sice pořád vyšiluje, že ho málo vidí, že nevozi kočárek, že ho chce sama hlídat atd, ale pak když tam jsme, tak se nenabídne, že dojde s kočárkem. Pořád se k němu je hrne, že bude nosit a pak je uražená, že nechce a pláče (je na něj moc hrr). Ale když malý leží na decce, tak si k němu nesedne, aby si pohráli, ještě mi furt rádi, ať ho tam nechám samotného a nechám ho vybrecet. 🤷 Jediný kdo funguje tak nějak rozumně je moje babička. Tak se k němu chová normálně, když malý chce, tak si spolu hrají, dojde mi s kočárkem.. také je jediná s kým prcek vydrží i 20min sám 🙂 ale také bohužel je 100km daleko..
Obě babičky jsou u nás nadšené. Jen mi občas vadí, jak ta babička co má zdravotní problémy a nezvládne s dětmi kolik aktivit závidí té zdravé babičce, protože ta s nimi chodí na hřiště, na výlety, bobovat apod. I když by mohla ta zdravá babička hlídat častěji, tak jí nemůžeme naše děti dávat, protože ta druhá babička pak předvádí hrozně žárlivé scény a začneme se hádat. Chápu, že za to nemůže, že není úplně zdravá a mrzí jí, že nemůže s dětmi zažívat takové aktivity. S dětmi si hraje doma nebo na zahradě. Přijde mi nespravedlivé vůči dětem omezovat aktivity u jedné z babiček, aby ta druhá nezáviděla. U obou babiček jsou naše děti první vnoučata.
@jirovapa sice tu druhou babičku chápu, ale asi bych návštěvy děti u zdravé babičky neomezovala, pokud všichni zúčastnění chtějí. To mi přijde škoda. Možná bych zkusila vymýšlet nějaké fajn aktivity, co by mohly dečka dělat s druhou babičkou, aby si hlídání užila dosyta (i když to by asi spíš měla spíš vymýšlet ona namísto žárleni).
U nás takhle tchýně žárlí na mou babičku, že se jí malý nebojí a že tam jezdím na více dnů. Ale vlastně žárlí, ale sama se nějak nesnaží změnit svůj přístup. Takže já už na to prdím, jezdím si za babičkou jak chceme my, poradit jsem se snažila a žádné plody to nepřineslo 🤷

@loylii jj, je 8 bratrů. Ti všichni dokupy mají 14 dcer. Ani jednoho syna. Včetně naší dcery, nejmladšího přírustku. Nejstarší neteři je 22 a nejmladší z holek je naše, ta má 3 měsíce.