Bazárek na Modrém koníkovi, jste už v "plus"?
Tak tu asi končím s prodejem. ☹
Je to dva dny (cca) co mi na obrazovce naskočila "nabídka" at si na bazárku předplatím službu PLUS.
Moje inzeráty prý budou upřednostňované.
Aha.
A dnes ráno koukám a na bazaru tu naskakují jen samé inzeráty s "plus". 😠
Já zatím nic nezaplatila.
Jak tak koukám kdoví jestli ještě někdy něco prodám.
Co na to vy, všechny? Všechny co nemáme plus? Asi si bud sáhneme do kapsy nebo máme s prodejem věciček po dětech tady utrum.
Jaký je Váš názor?
Hezký den všem 🙂 😵
Já mám přes 300 inzerátů po mých dvou dětech a není všem dnům konec,mají tolik věcí,že to ani neunosí,ale když já tak ráda nakupuji a pořád se mi něco nového líbí. Jen nemám ted tolik času přidávat inzeráty. Sice si myslím,že nad 1000 inzerátů se nedostanu nikdy,ale pokud někdo prodává i kamarádkám nebo rozšířené rodině,tak určitě možné je.
@tajemna30 A já ani neřekla, že prodávám po jednom dítěti. Ale i po jednom si to dokážu představit, když někdo schovává oblečení doma. Vím, co mám ve svém okolí za lidi, hodně z nich různé věci schovává, přece co kdyby se to jednou mohlo hodit. Naopak jsem jedna z mála, která se věcí zbavuje.
@gepe Jak říkám, nevím, jak to má konkrétně tato paní, mluvila jsem obecně. 🙂
@hanula11 ja bych na tvem miste nekoncila. Zkusila bych dat i na jine servry, ale za mne - zatim hledam a vzdy to beru pres filtr, takze mi naskoci to, co potrebuji, a to bez rozdilu, zda je s nebo bez PLUS. Myslim, ze kdo hleda, ten najde. Na druhou stranu - z neceho admini i stranka placena byt musi...
Ráda bych se k této diskuzi vyjádřila i já. Výhody služby PLUS jsou samozřejmě ku prospěchu maminek, které prodávají mnoho věcí. Cena odpovídá službě, která se bude rozšiřovat. Tedy nebude pouze pro uživatelky, které prodávají aktivně na bazaru, ale zároveň se odkryjí i další možnosti, jak zlepšeně používat vlastní blog apod. Bazar je už dost velký a naše vize je: udržovat bazar, který je bezpečný, věryhodný a kvalitní. Proto inzeráty kontrolujeme a udělujeme tipy. Což je rada, nikoliv výzva, že něco musíte udělat (což je rozdíl vůči předešlému zastavování inzerátů). Také se věnujeme maminkám, které nahlašují problém ohledně nákupu a prodeji. Tím, že na bazar více dbáme jsme dokázali odhalit podvodné chování určitých prodejců a tím jsme předem nakupujícím ušetřli nemalé peníze. To jsou jen příklady toho, že se o bazar staráme.
Modrý koník se snaží, aby byl pro vás maminky, doposud jste měly veškeré možnosti zdarma, což je paráda, kéž by to bylo i nadále. Ale přemýšlely jste, že právě přes službu PLUS máte k dispozici Koníka podpořit? Zrychlit a zlepšit jeho vývoj a prostředí?
holky tady je docela šikovný článek o prodeji oblečení po dětech 😉
http://www.odmaminky.cz/cz/pr-clanky/hromadi-se...
Rada pro ty, kteří nechtějí Službu PLUS:
1. vyhledávejte přes filtr, zadávejte klíčová slova, je to rychlé a tím ušetříte čas. I když projíždíte inzeráty a čekáte, že vám něco brnkne do oka, tak můžete filtr používat.
2. Používejte řazení inzerátů, které lze nastavit dle času aktulizace, přidání inzerátu nebo dle ceny. Vřele doporučuji dle ceny, jelikož ta častokrát hraje důležitou roli při koupi.
3. Naučte se tvořit poutavé inzeráty. Zadejte jasný popis inzerátu a popis sepiště tak, aby obsahoval jasnou definici zboží a použijte klíčová slova, máte větší šanci, že vás filtr snadněji najde. A jedna z nejdůležitějších věcí je, vytvořte pekné obrázky. Fotografie lákají a proto si dopřejte čas a zboží pěkně naaranžujte a vyhrajte si i se snímky. Fotky jsou výloha vašeho obchodu.
4. V bazaru se chovejte slušně, přátelsky a solidně. Jak jako nakupující tak i prodávající. Je to vaše vizitka, jaké máte hodnocení a jak se o vás mluví i ve skupinách, které komentují bazarové obchody nebo i problémy a podvody.
@isoldaeva to je zajímavý postřeh, ještě buďme rády, že do toho tolik maminek jde a vlastně tím dotují služby a funkce, které jsme zvyklé využívat zdarma. Nic není zadarmo, i když by se nám to líbilo a stačí tu krátký výpadek nebo chyba a vzniká všeobecná panika🙂
Jinak k těm prodejkyním, které tu pouze prodávají a na 99% to je byznys, ne zbavování se věcí po dětech. Poznat to samozřejmě jde, debata na to téma je až úsměvně zbytečná a komu to není sympatické (třeba mně ne, chci vylepšit rozpočet někomu, kdo se jen zbavuje nepotřebné věci, na ostatní nákupy využívám e-shopy, kde je úplně jiná úroveň krytí mého nákupu dle obchodního zákoníku, vrácení apod.), tak inzerát prostě přeskočím a jedu dál. To je třeba fajn, že bez rozkliknutí inzerátu vidím, kolik kdo prodává věcí a nezdržuju se. Zas by bylo nefér někomu křivdit a pokud mají tito prodejci své kupce, tak ať to tu je, přeskočit se to dá vždycky🙂
@isoldaeva Urcite budu za svuj nazor v nemilosti. Ale predpokladam, ze modrykonik je komercni projekt vytvarejici zisk. Nemam rada hru na city a praci s pocitem sounalezitosti s komunitou. Prispevkem typu PLUS pouze zvysujeme zisk majitelum. Jiste, ze cast zisku jde zpet jako investice. Pokud fungujete jako prispevkova organizace, tak se omlouvam.
Co vše máte ZDARMA i bez služby PLUS:
- neomezený počet inzerátů
- neomezené vkládání fotek ve vysoké kvalitě (HD)
- neomezený počet aktualizací inzerátů za den
- vyhledávání ve vlastních inzerátech
- možné zobrazení vašeho inzerátu na hlavní stránce
A mnoho dalšího. Píšu to, abyste nezapomínali i na klady, když tu rozebíráte to, co se vám nelíbí.
Jsem ráda, že si vyměňujete postřehy, nejen názory, ale i rady, jak bazar používat. Ať s příplatkem nebo bez příplatku. Bazar lze využívat obojím způsobem, a vy si můžete vybrat.
Plus nemám a ani si jej nehodlám zřizovat, leda bych obchodovala ve velkém...
Při koupi rozhoduje stav zboží versus cena a v poslední době i stejné bydliště kvůli zdražení poštovného, které by někdy vyšlo dráž než obleček.
Časem bude mít plus většina, takže výhoda nebude až tak výrazná.
Nejlepší jsou na nákup oblečků kamarádky s odrostlejšími dětmi což já bohužel kolem sebe nemám a maminky s menšími stejného pohlaví a jenom to přelifrovávat... 😉
@nov777 nie si hnusna, len niektore veci sa daju povedat rozne
su Firma - ako mnohe na nete predpokladam ze ziju z reklamy
ale je to kus ina Firma, stale sa tu komunikuje s maminami (zenami ak chces, nech to nevyznieva nejak drobulinko), stale sa konik snazi robit upravy myslim dla toho co chcu, co potrebuju - aj ked jo, vsetkym sa uplne stale lubit nebude a jo stale sa najdu osoby ktore nespokojne su....tak mozno preto Evka dala vetu o Tom, ze tieto platby za pro pomozu a urychlia, lebo jo ak mas firmu tak ides bud stylom :
- nic sa nepytas, navysis sadzby a nazdar bazar
- alebo respektujes, komunikujes a jo casto sa i tak stane ze nie si dost dobry pre vsetkych
..a ked mas firmu, tak iste vies ze to dokopy nie je par korun ale slusna suma, ved to zivi firmy ala mimibazar a jeho mimiaukcie a podobne, myslim ze ich je viac.
a nemyslim ze nejak extra tu o tie prachy zadonia...bolo to medzi zmenami uvedene a avizovane uz asi polrok dopredu...a teraz to jednoducho prislo, niekto oceni lebo platit chce, niekto neoceni
je to ako u lekara, tiez niekto ma rad poplatok ak ma moznost mat nadstandard a niekto by ho ohundral aj keby ho mal uplne zadarmo, je to aj o ludoch 😉
@atinkaa Ale ano, ja ten princip chapu. Pokud by nebyli zadarmo, nemaji uzivatele. Firma potrebuje zisk, jinak nefunguje. A ze si tu clovek zaplati reklamu, pr clanek, profi profil je taky zcela v poradku. Ale musi se mu to vyplatit, coz se radove matce na materske nevyplati. To je vse, co jsem se snazila rict.
@nov777 Víš, ale my bychom rádi, aby Koník šel dál. Protože my, kteří se o něho staráme, jak zaměstanci, tak i mnoho dalších maminek, které tu jsou rády a určitým způsobem pomáhají, máme rádi toto prostředí, dává to tu smysl. A cesta, která to zlepší, je i placená služba PLUS, je dobrovolná a tedy každá uživatelka si může vybrat.
@nov777 ja to chapem, preto som povedala ze nie si hnusna...ale ak chces byt prisna na jednej strane bud i na druhej
Vela krat maminy prave veci balikove alebo nechcem rovno na tvrdo napisat zde zdarma ziskane predavaju dalej...velakrat su to za noname znacky z bazarov z prahy vcelku velke sumy....velakrat tie veci su v stave kedy sa jednoducho uz nepredavaju, ci uz pro mas alebo nie...
a i prave preto si myslim, ze ak ta vec ma meno - Vertbaudet, Haba, neviem ake este tak ma i kupca....minule som zadala inzerat na trojicu odrazadlo, choditko a hopsadlo a bolo to prec hned ako som dopisala inzerat 😉

@nov777 Proč myslíte, že by se měli lidi chovat tak jako Vy, jednat jako Vy, aby to bylo správné? Proč myslíte, že jen jak Vy vnímáte svět, ho musí vnímat i ostatní, aby byl pravdivý? Tento přístup opravdu nepochopím. Ale ano, Vás přesvědčovat nemusím. Stačí, že jsem důkazní materiál poskytla adminům, který je více než průkazný a není o něm pochyb. Ale Vy to musíte mít asi v životě těžké a nemyslím to ve zlém. Ale brát realitu jen podle sebe prostě nefunguje...