Bydlel z Vás někdo u rodičů pri VŠ? A Vaše VŠ studující děti bydlí s Vámi?
Nemam na mysli, ze se vraci na vikendy z koleje a podobne, ale opravdu trvale bydleni pri studiu... Moc dekuju❤
@kaja2016 Bydlela jsem celých 5 let a k tomu ještě s bratrem v pokoji 😁
Behem balalare jsem bydlela u rodicu a do skoly dojizdela.
No já jsem byla na koleji kvůli vzdálenosti, ale domů jsem jezdila, co to šlo. Kdybych nemusela, jsem raději jistojistě doma a ráda!
Ne, ale co jsem znala, bylo to mezi studenty tak půl na půl. Proč?
jo,jo,celou vysokou - škola byla ve městě
já bydlela rok u babičky (bydliště v blízkosti VŠ), pak jsem se sestěhovala s přítelem (ted už manželem). A drtivá většina lidí, co znám a bydleli v dojezdové vzdálenosti VŠ, tak bydleli během studia u rodičů. Z finančního hlediska mi připadá nesmysl platit si během studia byt.
Bydlela jsem doma celou vs a asi jeste rok po. Pak jsem sla do podnajmu/spolubydleni
manžel taky bydlel u rodičů u první VŠ, očekávám, že naše děti budou taky bydlet doma, pokud tedy neodjedou studovat do zahraničí, což se u nejstarší jeví jako reálný předpoklad😖😀 ale i kdyby všichni tři v průběhu VŠ (pokud na ně půjdou) bydleli doma, tak budu ráda.
Rok na koleji, pak spolubydlení na bytě. Manžel první rok u prarodičů, pak taky spolubydlení. Pokud naše dcera půjde za nějakých 18 (😀) let na vysokou, předpokládáme, že bude taky spolubydlet. Oba to bereme jako cennou zkušenost (pravda, já bych kvůli vzdálenosti doma bydlet ani nemohla, ale i kdyby, mimo je to lepší).
Vzhledem k tomu, že VŠ je v místě mého bydliště, jsem bydlela normálně doma, s našima, jako téměř všichni místní. Brigády mi zajistily koníčky, zábavu, ošacení, něco málo jsem si šetřila, ale na samostatné bydlení by to fakt nestačilo. A aby mi naši platili pokoj o pár ulic dál, když jsem mohla být doma, to by smysl moc nedávalo a hlavně by to nikdy neudělali, už tak jsem ráda, že mě vůbec tak dlouho aspoň živili. Kdyby náhodou některé z našich dětí studovalo VŠ, tak bude mít také možnost bydlet s námi doma. Pokud si bude chtít vybrat jinou cestu, může, ale platit mu pokoj "jen tak" jinde taky nebudu.
Ano, studium v Praze, takže doma s rodiči v Praze. Stěhovala jsem se až 3 roky po promoci do našeho nového bytu, který jsme s tehdy ještě přítelem koupili na hypo.
Taky jsem bydlela doma.
Také jsem bydlela doma, odstěhovala jsem se až v posledním roce k příteli (teď už manžel).
Ano a dojížděla jsem.
Ja jsem bydlela celou VS v podnajmu, ale k nasim jsem jezdila na vikendy a bydlela tam pres prazdniny (tj cca 3 mesice). Muj bratr a manzel ale bydleli celou VS u rodicu a dojizdeli.
Ano, bydlela jsem při VS u rodičů, ze začátku jsem strašně chtěla na kolej, ale nakonec jsem byla ráda, že jsem pořád doma... 😉 Asi ve třeťáku jsme s přítelem (teď už s manželem) koupili byt a pak už jsme bydleli spolu
Já jsem bydlela doma po celou dobu VŠ studia. A i potom s manželem,až do narození prvního dítka. Vdávala jsem se po 4 ročníku a do školy chodila celkem 6 let ( poslední rok už jen občas). Dojížděla jsem vlakem nebo autobusem skoro denně zhruba hodinu. Koleje by mi nedali a pronájmy byly drahé.
Ja i manzel jsme bydleli oba doma. Ja teda prispivala na domacnost. Dalsi kamadari okolo me bydleli taky doma. Na koleji jsem znala pouze ty, co to meli z domu opravdu daleko jinak vsichni doma.
Ja pri VS byla na koleji, byvaly pritel byl celou dobu VS u rodicu, stejne jako po VS, po nastupu do zamestnani, a mam pocit, ze tam i zustal.
Celou VS jsem bydlela u našich
@kaja2016 celou vš jsem bydlela u rodičů, protože jsem studovala ve stejném městě, kde i bydlela. Můj přítel (teď manžel) taky a vzhledem k tomu, že jsme oba hodně pracovali a dost našetřili, tak jsme po vš neměli problém se zajištěním bydlení. 👍
Studovala jsem v místě bydliště, rodiče mi odmítali platit ubytování někde extra, takže celé studia jsem bydlela u nich. A když jsem v poslednim rocniku otěhotněla, tak pak jsme těm bydleli ještě s partnerem a miminkem 🙂)
Ano, u rodičů. Kde jinde by dítě mělo bydlet ? ☺️
@prejeta_zaba Tak nejak rozvazuju bydleni do budoucna. Ja prave nepamatuju, ze by nekdo na vejsce byl u rodicu, ale treba si to blbe pamatuju. Tak me zajima, jestli o to je zajem nebo ne.
@petrasipkova1 No my jsme vsichni meli brogosku a byly na private nebo na koleji.
@jana_zofie Ja prave take pocitala s tim, ze pokud deti v 18ti ( pokud by nemeli nejake potize) budou doma uz jen obcas, ale kolem sebe vidim, ze deti casto ziji s rodici cele studium a asi o to i stoji.

Bydlela jsem normálně doma ve svém pokoji do konce 2. ročníku bakaláře. Ve 3. ročníku jsem se přestěhovala k příteli.