Bydlení v horách 🙂

janii
27. led 2012

Ahojte maminky, na jaře bychom se měli stěhovat na naši chalupu, do hor. Strašně se na to těším, protože život v paneláku nesnáším, ale hodně lidí mě od toho odrazuje... Co tam se dvěma děckama hlavně v zimě atd.. Je tady nějaká maminka, která žije podobně?

neu.sona
29. led 2012

@janii A kam se budete stěhovat? My bydlíme sice asi 80 km za Prahou, ale ve vesničce, kde dávají lišky dobrou noc, je tu 44 obyvatel a to hlavně důchodců. Je sice fakt, že školku a školu máme asi 6 km, ale bydlíme hrozně vysoko a třeba teď tu máme kupu sněhu a ledu. O pár km dál nic.
Je to asi o zvyku a přizpůsobení se. Co se týče dětí, tak si myslím v pohodě. Náš malý zbožňuje, že může lítat celý den venku a chodíme na procházky se psama. Já to naopak nesnáším u našich ve městě. Pořád musím dávat pozor, aby na něco nechytal, aby nešlápl do hovna, na auta a tak....
Takže si myslím, že pokud to oba s manželem chcete, tak to zvládnete v pohodě 🙂. Jen budete dělat některý věci prostě jinak 🙂.

lucifereeek
29. led 2012

@janii tak na horách to může být pro děti fajn, hlavně dokud jsou tak malé, ale na druhou stranu, pokud máte chalupu někde kde se jen těžko pak dostaneš k lékaři když nasněží, nebo budeš dojíždět do práce 30km, a děti do školy taky takovou dálku, tak nevím nevím 🙂 každé má své pro a proti.

eficenka
29. led 2012

@janii ahoj, tak my taky bydlíme na horách, sjezdovku máme asi tak 5 min od vchodu 😉
O mimi se zatím jenom snažíme, ale když tu mám u sebe neteř, tak je to prima. Na vysočině nemají skoro žádný sníh a tady stavíme vše možné ze sněhu, trošku začíná lyžovat, chodíme krmit zvířátka do lesa.... Je tedy pravda, že jsme si museli koupit dražší auto - s pohonem 4-4, jinak bychom se k nám nedostali z města.... Ale je to fajn!!!

marketa97
29. led 2012

ahoj ja bydlím v Krušných horách ve vesnici na hranicích s Německem. Do Litvínova nebo do Mostu to je aši 25km, bližší město není. Do svých sedmnácti jsem s rodiči bydlela v Litvínově a pak jsme se právě přestěhovali na hory. Ze začátku jsem z toho moc nadšená nebyla, ale to jsem hodně rychle překonala a dneska už by mě odtud nikdo nedostal ani párem volů. Denní dojíždění mi vůbec nevadilo, ani to auto s pohonem na čtyři neni potřeba, zatím jsem vždy dojela... na nákupy si dojedu do města, dětská doktorka sem jezdí dvakrát týdně. Život tady se mi strašně líbí a užívám si procházky s kočárkem v přírodě, neměnila bych.

pet.s
30. led 2012

holky jak já vám to bydlení mimo město závidím...

janii
autor
31. led 2012

@neu.sona
@lucifereeek
@eficenka
@marketa97
@pet.s
Ahojte holky. Já bydlím v Rožnově pod Radhoštěm (řekla bych že na druhé straně republiky od Vás všech, ne? 🙂) Chalupu máme ve Valašské Bystřici. Je to asi 8km od Rožnova, takže práce a obchody nejsou daleko. Ale jak píše @neu.sona jssme taky dost v kopci (cca 700metrů nad mořem), škola a "centrum" Bystřic asi 4km od nás. V létě to tam miluju, a těším se na bydlení tam, al,e teď momentálně denno denně v sobě bojuju s tím zimním ježděním. Asi před 14tidny jsme koupili auto - imprezu 4x4 takže vyjedeme. Teda manžel vyjede, já se toho bojím, protože v těch vyjetých kolejích je to mazec, auto sebou háže atd. Asi do toho budu muset jít po hlavě a až mi nic jiného nezbyde stejně budu muset jet 😀

neu.sona
31. led 2012

@janii Ahojky, to bydlíš na druhé straně než já 🙂. Ale pocházím z Prostějova a hodně jsme jezdili a naši stále jezdí na hory do Beskyd.
Je tam nádherně 😀 .
Takže to budeš mít podobné, jako my tady. Taky máme 4 km vesničku, kde je školka a škola. Myslím, že se tam budete mít dobře. Já tedy spokojená jsem, co se týče klidu a pohody. Ale byla jsem holka z města a tak jsem si musela zvyknout na ten klid. Na to, že občas dělá kuna čurbes na půdě a občas tady taky chytneme myš 🙂 .
Náš Máťa je tu spokojenej a druhej prcek bude doufám též.
A to ani nemáme 4x4. Jen velkého citroena C8 a favorita. Ale manžel by čtyřkolu chtěl, tak snad si nějakou časem pořídíme.

pebi
2. únor 2012

Ahoj 🙂
no, my bydlíme přesně 700m nad mořem 😉, auta a kolejí bych se nebála, tam, kde bydlí lidé s trvalým bydlištěm, musí obec proorávat cestu, fakt je, že někdy přijede až kolem jedenácté, takže odjezd do práce je dobrodružný, ale zase je tu čistý vzduch, žádný smog, děti mám zdravé, jsme zvyklí na srnky, zajíce, veverky... k doktorce musím autem, ale to mi nevadí, školka tu je.