Čím vás dokáže vytočit jiná maminka?
Nedávno jsem mluvila s bezdětnou kamarádkou a začala mi vyjmenovávat co jí všechno rozčiluje na matkách a mateřské. 😒 Zajímá mě, čím nejčastěji dokáží vás vytočit jiné maminky? 😀
@magdalenax " Určitě je lepší mít dítě jako mladá než si jej pořizovat v pětačtyřiceti. To se honí kariéra, ale jak se potom dítko cítí, když s ním jdete na procházku a ostatní vás nazývají babičkou..... ." To mi nezní jen jako názor, že je lepšé být mladší mámou. 🙂 To mi prostě zní jako odsouzení žen, které honí kariéru a teprve pak si pořizují děti. Uvedla jsem, že ne každá honí kariéru, ale že jsou i jiné důvody. A nemyslete si, taky se bojím toho, že svému dítěti nebudu rozumět až bude třeba v pubertě. No ale pokud mi zůstane má praštěnost, tak by to snad i mohlo jít dobře 😀 😎
@katkacze Mě si máma adoptovala ve 34, sestru porodila ve 40, dnes je jí 55 a obě nás zvládla s grácií. Je to permanentní duševní mladice, taky trochu praštěná. 😀 Samozřejmě znám i staré "zapšklé rodiče", můj spolužák ze ZŠ takové měl a bylo mi ho líto. Ale to je prostě člověk od člověka, nikdo nemůže říct, že čtyřicetiletá prvorodička bude svému dítěti jednou pro ostudu a nezvládne ho, stejně jako nikdo nemůže říct, že dvacetiletá holka nezvládne zodpovědně vychovat dítě a určitě se rozejde s partnerem... 🙂
@blecha94
@magdalenax Holky, rozhodně je to tak, že starší věk není záruka, ale je ještě nekolik kategotí. Já současného přítele potkala ve 30, ve 33 jsme se rozhodli pro dítě, horko těžko za pomoci lékařů jsme to stihli ještě těsně v mých 35 a druhé se nedaří už 3 roky a už asi nikdy nepodaří. Také to nebylo o kariéře, ale o hledání Toho Pravého 🙂 a musím říci, že za skoro 10 let jsme se ještě nikdy nepohádali, ani na sebe nezvedli hlas.. není potřeba.
Ano, pokud je podpora rodiny a dítě - pokud otec selže - má i jiné vzory, tak je to v pohodě. Za jistých okolností je samozřejmě lepší, když se otec raději ani nevyskytuje .. Pokud dítě zůstává jen se matkou, je to většinou špatné.. Od roviny materiální po emoční. Matka se může starat jak chce, může si namlouvat, že jim nic nechybí, ale povětšinou je to jen její pohled.. Moje máme mi vždycky řekne - vždyť vám bylo dobře.. a já nemám tu sílu jí říct, že fakt nebylo, protože vím, že se snažila, ale zkratka někdo chybel..
Ano není to většinou o věku, znám pár holek, co jsou vážně dobré mámy, bohužel znám i míň mladých tátů, o kterých si můžu říct, že jsou dobří tátové..je vidět, že dozrávají o dost později 🙂
Sice mám jen občas dceru tety (3 roky) na hlídání a zatím ne své vlastní, ale když jsem s malou na pískovišti, tak mi celkem leze na nervy, když bez jakéhokoliv představení se se mnou do řeči dá úplně cizí maminka a její jediné konverzační téma je dítě. Prostě si přisedne a hned začne co už umí, a veškerá konverzace se točí jen kolem dítěte. Upřímně doufám, že až budu mít své vlastní, tak ve chvíli, kdy si bude dítě samo hrát a já budu mít čas sama na sebe, dokážu si povídat i o jiných věcech než kakaní, žvatlání atd., např. o sportu, své práci nebo třeba nějaké události, na které jsem byla a nijak s dětmi nesouvisí.
@katkacze Tak tahle jsem to rozhodně nemyslela a takhle to taky tak neber. Bohužel jsou ženy, které to takto vysloví samy.
J otázka jiná, když to z nějakých důvodů nejde....
@nataly007 tak to tipuji, že je to tím, že je cizí... Je to tak jediné, co vidí společné... Ještě se dá téma naťuknout třeba díky zvláštnímu oblečení, doplňku, ale pokud někoho vidíš poprvé, je to jiné než s kamarádkou.
K tomu veku, co se tu ted tak resi...mému muži je 28, takže ještě mladý kluk a abych to řekla úplně upřímně, tak má můj veliký obdiv. Je to pro mou holčičku ten nejlepší táta jakeho může mít. Jsme mladí, vzali jsme se v mých 21, postavili barák ve 22, malá se narodila planovane v mých 23, teď je mi 24. S mužem se někdy nepohodneme, ale to beru jako zcela normální, když to nejsou nějaké extrémy.
Ale co tím chci říct - z mého pohledu je úplně jedno, kolik rodičům je, nehraje to žádnou roli. Pro každého přijde vhodná doba jindy, pro někoho ve 20, pro někoho ve 40...
Přijde mi, že dost často mladé maminky soudí starší a zase naopak....nechápu to, vždyť tohle je tak strašně individuální....
A co se týče rozvodu...myslím, že na tom taky nesehraje takovou roli, zda se žena v dá ve 20, 30, 40 a po roce, 2, 5, 10, 20 letech vztahu....vždy se něco může pokazit a naopak, vždy to může být krásné na pořád 😊
Ale o tomhle tahle diskuze už asi úplně není, to už je dost odbočení.
@magdalenax To se omlouvám, špatně jsem tě pochopila 🙂.
@kaciobst Hele, když Ti někdo řekne, že jsi si zkazila život, řekni mu třeba, že ne, že nemáš třeba černý kabát jako ona, nebo vlasy na blond. 😀 Neobhajuj se, nevysvětluj, kašli na ni. Třeba nemá ráda děti.Poznala jsem pár ženských, které samy neměly děti, i když je chtěly, dokázaly mi ztrpčovat život. Je to už dávno. První dítě jsem měla v 25, poslední ve 42- nelituju ani jednoho, mám jich pět.Přeju, ať se Tobě i jemu daří. 🙂 🙂 🙂
@kika_21
@kaciobst Děvčata, přečtěte si, jak tohle krásně zní...
Že jsem si zkazila život? A to dávali v jakém kině, smím-li se zeptat..., Dám dítko spinkat, podívám se na televizi, přičemž se mi dusí zeleninka na zítřejší obídek, jen ji zarexuji do skleničky a druhý den před obídkem prohřeji a rozmixuji., pak nakrmím, dítko opět hajá, chůvičku si vezmu do koupelny a vím, že se můžu klidně koupat, v posteli si otevřu knížku, nebo časopis, přečtu co chci a pak spím i já, protože mám na krmení dobré tři hodiny času. Dítko spinká, je hodné (i kdyby nebylo) a budí se až na jídlo. Ráno opět nakrmím, přebalím, převleču a pak mám volno se sledováním chůvičky. Stihnu pověsit vyprané prádlo, vypít si čaj či kafe a do devíti nemám co řešit. Pak krátká procházka, obídek a pořád dokola.... .
@magdalenax Přesně tak, žádný život zkažený. Jen začíná nový a jiný. Krásný s miminkem. Zeptala bych se těch, co jí to říkají, kde to vzali. Říct někomu, že si zkazil život tím, že čeká mimi v mladém věku, je více než hloupý názor. Každopádně jste to vykreslila úplně luxusně 🙂
@katkacze Děkuji. Bylo to tak trochu i z mého mateřství
@veverun znamená to, Ze na ten kyblik se dite posazuje?
@magdalenax hezky napsané, na druhou stranu víme je to nekdy slušná fuska
@terezapetrova Při BKM se dítě na kyblík neposazuje. Kyblík se drží mezi koleny a dítě je nad kyblíkem ve vajíčku, což je zcela přirozená poloha i a pro vyměšování velmi vhodná.
@olga_ díky..
@klaraslavickova aha, no tak to se mě netýká, já klidně odložím dítě i na zem 🙂 to jsou dobrý zhovadilosti, co dneska lidi vymyslí za modní trendy, něco se praktikuje a už to má svou terminologii. syn si rád hraje s hrnci ale neřikám, že by vyrůstal montessori pedagogikou a neměl komerční hračky. haha

Holky mne nejvíc vytáčí, když slyším jak je to a to dítě neuvěřitelně hyperaktivní 😀 jako vážně? nejdřív jsem to přecházela mlčením ale teď říkám: A víš vůbec co to slovo znamená? Zřejmě ne, protože pokud by jsi věděla, tak by jsi o svém zdravém ač možná malinko živějším dítěti nikdy neřekla že je hyperaktivní... 😔