Čím vás dokáže vytočit jiná maminka?
Nedávno jsem mluvila s bezdětnou kamarádkou a začala mi vyjmenovávat co jí všechno rozčiluje na matkách a mateřské. 😒 Zajímá mě, čím nejčastěji dokáží vás vytočit jiné maminky? 😀
Když se jich zeptám, co je na jméně Anežka špatně, že by pak holka byla chudák, tak ani neumí odpovědět. Jméno je zdrobnělé už původem a tak si myslím, že naráží na tohle. Nic jiného mě nenapadá.
@bartovka83 víš co mě strašně mrzí? Že jak jsem byla při prvnim děcku mladá a blbá, tak jsem sebou nechala cloumat a "radit si" a neposlouchala jsem sebe, děcko a svuj instinkt. To nadělalo úplně nejvíc zla. Mně - protože jsem byla v depresích, že nejsem dobrá matka, děcku, který muselo bejt neurotický pže nedostalo co potřebovalo. Přesně všechny ty debilní rady tipu "nebuďte otroky", "děti potřebujou hranice" atd. Což je sice pravda, ale ty hranice musí najít matka vzhledem k osobnosti svojí i dítěte,a určitě ne kamarádka a URČITĚ ne tchyně. jejda. ale to je do jinýho vlákna. 😉
@nihasa Taky js si to zažila s tchyni,kojila jsem mnohem dele, od určitého věku už jen doma a v soukromí,přesto se našli lide (tchyně),kterým i jen ta myšlenka hrozne vadila a stále me přesvědčovali, přestože my jsme tak s dcerou byly spokojene. Je zvláštní,ze lide nerespektují rozhodnuti,které se jich naprosto nijak netýká🙂
@nihasa Ja bych taky byla šťastná, kdybych kojila, ale bohužel jsme dali jen dva měsíce a nakonec kvůli mé urputné snaze kojení zachranit jsme skončili na dva dny v nemocnici, kde mi úžasná a hodná doktorka řekla, ze tudy prostě cesta nevede a dala mu flašku. Přiznávám, ze jsem to hodně obrecela, (obzvalst kdyz prvni mesic kojeni slapalo bez problemu) ale když jsem pak viděla ty změny, tak jsem ji byla vděčná. Do té doby jsme byli jen dva uzlicky nervů. Ale kdybych náhodou nekdy měla mít další, tak bych ho určitě chtěla kojit, na druhou stranu zase uz vím hranici, tak rozhodně ne za každou cenu. Jen nevím, proč má někdo pocit, ze mě za to může soudit.
@lamia Myslím, že nejvíc kafrají ti lidé, kteří jsou ve svém životě nespokojení. Protože si nedokážu představit, že by mi do něčeho kecala například jedna moje známá, dáma v letech, která je zcela vytížená svými zálibami a žije naplněný život. Myslím, že spokojený člověk nemá potřebu kohokoli poučovat, protože si uvědomuje, že tvůj život a tvoje postupy jsou jen tvoje a jeho se nijak netýkají.
@bartovka83 u nás v rodině nekojil absolutně nikdo,já kojena nejsem moje máma ani táta taky ne....nikdo nekojil. Jen já a tak jsem za exota stejně 😀 tchyně právě kojila akorát půl roku a říkala že by skončila klidně dřív.... Dobrý, ale moje kojení, moje věc 😀
@bartovka83 Možná že jste s tím kojením jen nenašli správnou cestu. Třeba by nějaká laktační poradkyně pomohla. Jenže najít tu skutečně dobrou s bohatými zkušenostmi, to je dneska těžké. Ale rozhodně si myslím, že je rozumnější přestat kojit, pokud se obě strany trápí a nedaří se jim problém vyřešit. Vždycky je to hlavně o pohodě těch dvou (třech, čtyřech...), neexistuje pouze jedna správná cesta.
@martiniquest Přesně tak, někdy si říkám, co si lide nevyžádanou kritikou a radami vlastně řeší🙂. Já jsem třeba kojila moc rada, dlouho,ale připadalo by mi hloupé kritizovat někoho,ze nekoji/nekojil a přesně to zase očekávám od ostatních, ze když odejdu diskrétně nakojit roční dite, tak nedostanu přednášku na téma proč to dělám. Když ono je mnohem jednodušší rypat a radit v okolí, než si dat do pořádku vlastni zivot.
@nihasa jméno pro psa :-O Mě spíš vadí, že psům dávají jména lidská. To pak jdu po ulici a slyším Lindoooo a běží pes. To by mě šlak trefil 😀 Jméne jsme vybírali s manželem a jmenuje se podle manželovo babičky. Já jsem snad hodnější a hustější babičku nezažila. Nejen že umí naprosto bezkonkurenčně vařit a péct, ale navíc je vtipná a humorná. Rozumí srandě a ráda srandu vytváří. Hlavně na Apríla si na ní musíme dávat pozor 😀 A to jí je 80 let.
@martiniquest Přesně tak. Pro nás to opravdu byla úleva. Bohužel se nám tam sešlo víc věcí, které nám to všechno zkomplikovaly. Synovi se nelepsila novoroz. zloutenka, ja nervy na pochodu, protože nás v té době opoustel manžel. Možná to i mělo vliv na to MM, nevím. Každopádně jsem po tom byla alespoň v tomto směru fakt šťastná, protože bylo spokojene moje dítě a tím pádem jsme vše zvladali mnohem lépe. Ale ať už to je jakkoliv, myslím si, ze nikdo nemá právo toto soudit.
Ahoj, mě nejvíc vytáčí benevolentní výchova některých rodičů. Podotýkám, že děti netluču, nenadávám jim, nevydírám je, myslím, že i nekřičím, nebo úplně minimálně. Ale máme od malička pravidla a dodržuju je. Děti jsou spokojené, vysmáté a snad zatím 😄 Dobře vychované. Stále častěji jsem svědkem v obchodě, u lékaře apod. šílených scén, kdy dítě řve, nadává, mlátí matku, i třeba paní ve frontě k pokladně a maminka je v klidu. Obdivuju její nervy. Minulý týden jsem čekala asi 2h na potvrzení u doktorky a byla tam i maminka s 2 letým chlapečkem, který tam zlobil, bil děti, plival na zem, lezl mi do kabelky a tahal z ní můj telefon. Když jsem mu ho sebrala a mamince řekla, ať mi nehrabe v tašce, tak se na mě podívala takovým přiblblým sluníčkovým pohledem a říká: "pojď Filípku za mnou, paní je nějaká podrážděná, asi nemá děti"..... Musím říct, že dlouho mě tak nikdo nevytočil
@nihasa Přesně tak. Mě teda bylo trochu nepříjemné, když třeba moje kamarádka přede mnou vytahovala prso a nabízela ho ctyrletemu synovi. Myslím si, ze to jde dělat diskrétně nebo v soukromí. Ale jinak je mi to sumak, jestli ho bude kojit třeba do deseti ☺ Pokud jim to vyhovuje 😉
@miiskaa No do prd*** to je masakr. Ještě teď zbírám bradu snad až ze sklepa. To snad ani není možné. Uff. Teď jste mě fakt rozsekala. Bych té matce asi od plic něco řekla a potažmo pak nervama její dítě nazvala nejspíš malým zlodějem. Nechci si ani představit, co z toho kluka jednou bude. Každopádně jsem si vzpoměla na jedno video, kdy dítě najíždělo vozíkem na pána ve frontě. Matka dítěte nereagovala ani po upozornění pána. Dítě pořád vozíkem drcalo a tak to pán vyřešil po svém. Z jejich vozíku vzal nějaké mléko nebo něco podobného, otevřel ho a tomu dítěti to vylil na hlavu. Dál to video nepokračovalo,ale já se zasmála.
@bartovka83 trochu doufám, že kojit budu ještě pár měsíců, ale mezi nama nevím jak dlouho či co...zase 4lety mi přijde fakt dost😀
@katkacze mám to...
https://www.youtube.com/watch?v=Er6aQJATIxo
mě přijde, že ta matka moc nereagovala ani když měl kluk mlíko na hlavě 😀
@miiskaa Tak to je dost otřesna zkusenost. Máme poblíž podobnou matku,jejíž chlapeček cíleně ubližuje dětem okolo na hřišti apod, pokaždé to umí nějak omluvit,například ze si hledá pozornost deti a podobně... Ale je to poučné, občas si říkám,jestli taky nejsem v některých oblastech podobně 'slepá' k tomu, co me deti dělají (pevně doufám,ze ne).
K tématu jmen...asi jsem v té menšině, které nevadí dát jméno po někom z rodiny, malý bude mít jméno po manželovi, ale začínají mě unavovat komentáře typu: to já bych nikdy neudělala, zavoláš a otočí se oba... 😖 nejčastější připomínka, no a co, možná to tak bude, ale existuje třeba mnohem víc plusů proč to jméno dát než argument otáčení a pošty 🙂
Ostatní reakce mě nechávají chladnými.... tisíc lidí, tisíc názorů na jméno... 🙂
Mě vytočilo, když se mě cizí ženská ptala, jestli kojím? A to je jako co? Je to moje soukromá věc a já sama se neptám cizích lidí na takové věci...
Známí mě vytočili, když jsem řekla, že půlročnímu synovi rozhodně nedám piva ani olíznout... Jejich malý upíjel tátovi ostošest, nekomentovala jsem to, ale když pobízeli našeho malého, tak jsem zakročila - ve finále jsem si připadala divná já...
Malý je povahou stydlín, mezi cizími je neprůbojný, takže často stál u mě a trvalo, než se otrkal.. to jsem si vyposlechla, jak s ním málo chodím mezi lidi... Přitom doma jsem ho nedržela, ale dodnes je takové povahy a ona maminka, která se mi chválila, jak její F. je všude jako doma, nebojí se, do všeho jde po hlavě, je na prášky, protože na jejího F. jsou všude stížnosti, že je divoký, neukázněný, nebere žádnou autoritu...
Já prostě naivně očekávám, že když neudílím nevyžádané rady, tak nebudou udíleny mě...
@zuuzy Naprosto souhlasím. Kdyby to byl kluk, tak by se jmenoval po manželovi a je mi jedno, že stejné jméno má i tchán a celkem u nich v rodině je to jméno časté. A to až tak, že jsou tam 4 Jirkové, kteří mají i stejná příjmení. 😀 Ale jen máloksdy se sejdou všichni 4. Za těch 7 let, co jsme s manželem spolu se to povedlo jen jednou a tak rovnou vznikla i fotka 😀 Jnak mě taky reakce ostatních nechávají chladnou, jen dokud neřeknou, že bude holka chudák. To mi hodně vadí i když před nima to najevo nedám.
@orchidis mi máme menší obchody typu: rossmann, takko, drogerie teta, pepco, apd

@gracinka7 no tak to teď uděláme. Řekneme, že pohlaví nevíme ikdyz budeme vědět a jména taky neřekneme....😀