icon

Čím vás dokáže vytočit jiná maminka?

dzejdy
19. únor 2016

Nedávno jsem mluvila s bezdětnou kamarádkou a začala mi vyjmenovávat co jí všechno rozčiluje na matkách a mateřské. 😒 Zajímá mě, čím nejčastěji dokáží vás vytočit jiné maminky? 😀

alen_ka
19. únor 2016

@zuuzy
@barumat no a když si kupujete nový tak posloucháte řeči typu "proč si proboha kupuješ tak drahý kočárek??? by ti určitě stačil ten co mám já..." 😀 prostě pokud to neuděláte úplně stejně jako ten, kdo vám dává nevyžádanou radu, je to blbě 🙂

krejci1510
19. únor 2016

@zuuzy my jsme s manželem teda taky proti pojmenovat děti po nás, ale u ostatních ať si každý dělá co chce, vždyť přeci právo vybrat jméno pro své dítě mají jen rodiče. Já jsem proti tomu, protože u nás v rodině se mamka jmenovala po babičce a brácha se jmenuje po tátovi a rozlišují se na mladý a starý. A já jsem řekla, že odmítám, aby mi ve třiceti letech někdo říkal stará Zuzka 😀 Ale jako my měli problém shodnout se na jméně jen my s manželem, natož kdyby nám do toho měli kecat ještě ostatní.

lajla
19. únor 2016

@karlajasmine tak to fakt mýtus s tím dudlikem..
Akorát dobré na předávání si bakterií a zubních kazu....bleee

veronikav31
19. únor 2016

@pajula123 Ani nevíš co bych dala za to plně kojit. Kojila jsem plně asi 14 dní po porodu, pak na poradně se zjistilo,že malá zhubla 200g za týden a má hraniční váhu,tak i pediatrička doporučila UM, obrečela jsem to,ale nic jiného mi nezbylo,nechtěla jsem aby malá skončila v nemocnici na kapačkách,ale i tak jsem kojila+dokrmovala, teď už jen dávám UM, mléko skoro vůbec nemám,zkouším odstříkávat, říkám si, každá kapka dobrá.Já se spíš setkávám s reakcí okolí s tím, že každý kojí a já dávám UM a jsem za exota,že jsem ztratila mléko...

zuuzy
19. únor 2016

@katkacze je spousta jmen které se mi nelíbí, ale nenapadá mě jediné o kterém by se dalo říci, že jeho nositelka/nositel bude chudák....když tedy pominu extrémy typu Sandokan, Droběna apod. 🙂

alenaz88
19. únor 2016

@domca89 naprosto mi mluvíš z duše 🙂 zamilovala jsem se 😀

domca89
19. únor 2016

@alenaz88 Nejlepší byla asi maminka, kterou jsem potkala v obchoďáku, byla tam s mimčem v kočárku a nejspíš svou maminkou, maminka se dotkla košíčku pod kočárkem, když tam dávala igelitku a chtěla potom mimčo vyndat z kočárku. Ovšem maminka malé na ní hned vyjela, jestli je normální, že si infikovala ruce a chce sahat na dítě. Takže jí dala nejdřív vlhčené ubrousky, těmi si musela ruce utřít, pak si musela ruce natřít gelovou desinfkcí a pak si směla vzít malou do náruče

alenaz88
19. únor 2016

mě třeba vadí, jak všichni všechno řeší. třeba tady čtu o těch dudlících a bakteriích atp. ano, předáváte dítěti bakterie, ale to si myslím, že předáváte i pusinkováním, hlazením (pokaždé si umyjete ruce, než na dítě sáhnete?). Stačí se dotknout bankovek a už máte miliony bakterií, pak vytáhnete dítě z kočárku a šupky dupky, má je na sobě. Klávesnice od počítače - roj bakterií. Jsou naprosto všude a jsou správné. Já na bakteriích nevidím nic špatného - dítě si vytváří vlastní imunitu. Desinfikujete si bradavku před každým kojením? 😀 to už jdu teda do extrému, ale tohle je prostě můj názor a nebudu psát FUJ, BLE atd., když to stejně všechno neovlivníme... dítě si hraje na písku - v noci se tam vychčije kočka - víte to? berete vzorek z každého zrníčka? my jsme jako děti písek, sníh dokonce i bahno žraly a žijeme. V dnešní době se všechno analyzuje a to mi vadí. Proč ty děti nenechat trošku dýchat a zasmát se tomu. pochopitelně nenechám dítě olizovat popelnici, ale nemyslím si, že všude jen číhá smrt. domnívám se (je to můj selský rozum), že potom jsou právě děti na všechno alergické. Doma dokonale čisto, venku: na to nesahej, nech to, fuj, atd. a potom, jak s něčím přijdou do kontaktu, tak se osypou a jsou na antibiotikách.

zuzineckah
19. únor 2016

@domca89 mateřská demence v plné parádě 😉

alenaz88
19. únor 2016

@domca89 to znám. když jsem jela na návštěvu k jedné příbuzné, tak jsem musela mít roušku přes pusu, protože jsem se zakuckala. takže abych nenakazila dítě - třeba to mohla být tubera, že jo 😀 čuměla jsem jako péro 😀 byla jsem tam asi 10 minut a jela domů 😀

domca89
19. únor 2016

@alenaz88 To se nedivím, mě říct, že si mám vzít roušku, tak odcházím rovnou. Ačkoliv též mě dokáže vytočit, když můj malej vyleží chřipku, jedeme ke kamarádce, před návštěvou volám, zda nejsou marod, ona že ne, přijedu a její malej nudli jak námořnický lano. Nevadí mi, že to chytne bacil, spíš mi vadí, že sotva vyležel jednu nemoc, leží znova s jinou.

lindaaax
19. únor 2016

Nesnáším, když některá maminka by něco svým dětem nedala, ale pro ty druhé děti "je to dobrý". To úplně rostu. Chápu, že mateřská láska je pouze jedna a to k vlastním dětem, ale buď je něco dobré, tak to dám všem dětem a kdybych mohla, tak všem dětem na celém světě, nebo prostě to dobré není a nedám to žádným dětem.

selwy
19. únor 2016

@foxisssss a co teprve takový dvouleťák a tříleťák. 😀

alenaz88
19. únor 2016

@domca89 to chápu. taky se nezlobím, když nějaké dítě nakazí to moje - když je to nevědomky. ale když někdo k nám jde a ví, že jeho dítě je nemocné, tak mi to přijde na hlavu... a jak píšeš, sotva se vyléčí z jedné nemoci a znovu do druhé, když ta imunita je oslabená... no na facku 😀

lindaaax
19. únor 2016

@domca89 To je hrozný. Kamošce se stalo, že před ní zatajili nedoléčenou salmonelu a to tam šla s 3měsíčním miminem. Hrůza. Nechápu ty lidi.

domca89
19. únor 2016

@alenaz88 Tak, my když jsme doma marod, rovnou hlásím, páč přece jen, nemusíme všichni ležet s chřipkou. Ale že řeknu, hele jsme v cajku, za hodinu přijedeš a malej sopla, že by na něm utáhl i býka.

alenaz88
19. únor 2016

@domca89 tvé přirovnání je dokonalé 😀 teď mě ten sopl vyletěl jak námořnické lano 😀 😀 😀
@lindaaax nooo, tak to by mě tam viděli naposledy a to bych jim dala sakra sežrat!!!!! hovada

selwy
19. únor 2016

@deniorlik Mě bude v březnu 26 a miminko budeme mít až v srpnu a už jsem z toho špatná, že jsem takhle pozdě děti mít nechtěla. 🙂 Jenže s dnešním vzdělávacím programem (nenapadlo mě lepší slovo) to prostě jinak nešlo. ☹ Takže Tě chápu a taky mi to připadá naprosto v pořádku. 😉

lindaaax
19. únor 2016

@alenaz88 jojo, ukončila to s nimi hodně rychle, je to tak 4 měsíce a pořád je na ně naštvaná. Říkala, že to asi nerozchodí a je konec. Protože před tím než tam šla, jim 2 x volala, jestli jsou v pořádku, že ani chřipku nebo rýmu aby malá nechytla... a oni, že ne, že jsou ok, a potom se provalilo, že jejich malá, co tam byla, nesmí do školky, protože má nedoléčenou salmonelu. Přitom ta kamoška s miminem všem všechno vždycky hlásí (má ještě starší) a nikam ani s rýmou nechodí, prostě ohleduplná. No děs.

salot
19. únor 2016

@alenaz88 rouška, teda. To čučím, co se dá s maminkama zažít.🙂

nancy14
19. únor 2016

@gracinka7 A nejhorší to je na bazarech...něco maminky chtějí změřit a pak napíší...to by nám bylo už malé....atd. atd. Kolikrát tam mám sto chutí napsat,že se divím,že jí by to nebylo.....strašnýýýýý. 😀

veronikav31
19. únor 2016

@nancy14 já se občas na to taky ptám, protože když je napsána vel.0-3 a 3-6 měsíců, tak mě to nic moc neřekne, naše holčička je drobná tak se raději ptám na délku a šířku, protože aby třeba šaty nebo bundu na léto měla v zimě je blbost, to by mohla nosit jedině doma a další jaro nebo léto by jí to už bylo malé...

domca89
19. únor 2016

@nancy14 Proto raději nic neprodávám, by mě muselo mrsknout. Nejlepší jsou pak ti, co si od Vás něco koupí, osobně převezmou, vědí o všech vadách a za dva měsíce volají, že to nefunguje a chtějí peníze zpět.

nancy14
19. únor 2016

@veronikav31 Tak to je jasný,já se taky ptám na rozměry,ale nepíšu,že by NÁM to už nebylo....Nebo,že jsme tu danou věc nosili třeba ve třech letech...to už asi ta věc něco pamatovala,když to maminka nosila ve třech letech... 😀

veronikav31
19. únor 2016

@domca89 tak to je pak dost nefér, když ví o všech vadách a koupí si to.

veronikav31
19. únor 2016

@nancy14 já píšu:děkuji,ale je to velké. a nebo když se mi to hooděn líbí, tak kupuji na příští rok,když je psáno 12-18 měsíců tak vím, že to dceři bude-letní šaty

domca89
19. únor 2016

@veronikav31 Což o to, ale reklamovat věc po dvou měsících a chtít peníze zpět, to mohla rozbít ona sama a já jí přece nebudu vracet peníze jen proto, že ona si to po dvou měsících přeje, to by přes bazárek, neudělal přece nikdo. Do týdne budiž, ale po 2 měsících, to už je moc.

kulatakosticka
19. únor 2016

Asi mi nevadí nic, pokud to nezasahuje nás. Např děti mám výškové hodně velké, takže si každý myslí, že jsou starší a poznámky od cizích, že o tom, že moje dítě mělo dudlík, bylo v golfkách v jeho dvou letech, zatím co mu nějaká kolemjdoucí tipuje tři až čtyři, mě poslouchat nebaví. Některé řeči jsou dost hnusné a dotyčné si kolikrát ani neuvědomí, že ne každé dítě je zdravé. Stejně tak mě nebaví, když si na hřišti vytáhneme hračky a cizí dítko je chce brát a dětem pak nic nezbyde - nemyslím výměnu lopatiček stylem ta cizí je lepší, ale vytáčí mě, když někdo přijde bez ničeho, pobere vše bez ptaní a když si to syn vezme zpět a hned se ozývá maminka dítka, že náš chlapeček je lakomec. Koneckonců já jí taky neřeknu, že je líná tahat bábovky...

nancy14
19. únor 2016

@veronikav31 Přesně tak,to se mě zdá normální,Ale když mě nějaká maminka na inzerát odpoví,to by nám bylo ještě veliké...tak to má prcek asi dost malou maminkuuuu 😀

lenulinka90
19. únor 2016

mě momentálně nejvíc vytáčí, když mi někdo říká,jaké jména jsou škaredé a jaké se líbí jim. řeknu jméno co se mi líbí, a někdo mi ho dokáže totálně znemožnit. nebo to si nekupuj, to si nekupuj a pořid si tohle, to je dobré. Názor ano, ok, poslechnu,ale ne aby mi někdo říkal, jak mám co dělat. Uznám sama za vhodné, co bude dobré a co ne........

Strana