icon

Čím vás dokáže vytočit jiná maminka?

dzejdy
19. únor 2016

Nedávno jsem mluvila s bezdětnou kamarádkou a začala mi vyjmenovávat co jí všechno rozčiluje na matkách a mateřské. 😒 Zajímá mě, čím nejčastěji dokáží vás vytočit jiné maminky? 😀

sabuse1
19. únor 2016

vcelku nic mě nevytáčí, asi mám štěstí na okruh dobrých lidí🙂 spíš mi přijde úsměvné když si např.maminka s jedním dítětem ještě vcelku klidným a hlídací babičkou neustále stěžuje jak je hrozně vyčerpaná a nic nestíhá a říká to mě🙂))) a vadí mi neustálé stěžování na rodiče, tchýně atd...jak jejich dítěti daly něco zakázaného během hlídání atd...jsem vděčná když mi babička 1x za rok děti pohlídá a čím je krmí v tu chvíli opravdu neřeším

koncita
19. únor 2016

@alenaz88 pleteš jablka s hruškama. Nikdo tady nepsal, aby se děcka uchovávaly ve skleníku a že každá špína vadí. Samo, že se to často přehání s hygienou a leckdy jsou děcka vychovávaný jak princátka. Řeč byla o jedný jediný konkrétní bakterii, která žije pouze v ústech a je škoda, když ji dospělý (který ji má natuty) předá miminku např. tím, že mu olizuje dudlík. A jestli se ptáš, tak ne, když byl syn opravdu maličký, tak jsem ho nelíbala na pusinku...všude jinde ano, ale na pusu ne a dokonce mi to tak přijde normální a dudlík jsem mu v životě neolízla, samo o sobě se mi to ekluje.

lenulinka90
19. únor 2016

@romcaz : a já jsem chtěla chlapečka a budu mít holčičku 🙂 ale to nevadí. hlavně že je zdravá. Budu ji milovat uplně stejně, jako kdybych měla chlapečka 🙂

alenaz88
19. únor 2016

@koncita noo, tak to mi přijde docela i smutné, že jsi nepolíbila na pusu své dítě. já dudlík nedávala, takže jsem to neřešila. a i kdyby, neřešila bych to tak jako tak. to je právě moje filozofie života. nečtu takové odborné články, které akorát deptají. poslouchám rady mámy, babiček a prababiček. vychovaly dohromady asi 25 dětí a všechny byly zdravé a šťastné, a taky svůj mateřský instinkt. myslíš, že se před 30 lety něco takového řešilo? ne, nebyl internet a všem to bylo u řiti 🙂

izzybickerstaff
19. únor 2016

@alenaz88 proč smutné? napadly by mě líbat různé části mého dítěte, ale proč malé miminko líbat zrovna na pusu, to nevím 🙂

A co zatím slýchám od mámy za rady, tak je to absolutně nepoužitelné, takže jsem docela ráda za ten internet 😀 (u tchýně je to jiné, protože je pediatrička).

koncita
19. únor 2016

@alenaz88 Hm, nejsem si úplně jistá, že se chci řídit třeba tchýní, která zrovna před 30 lety privazovala svyho syna posazenyho na nocniku k ohradce, aby nezdrhal a byl tam přivázaný tak dlouho, dokud se nevycural a nevykakal. Nebyl mu ani rok.
Ne, nebylo všechno, co bylo dřív super truper 😅

domca89
19. únor 2016

Tchýně mi absolutně nemá co kecat do výchovy mých dětí, s jedním z jejich dětí žiju a je na něm ještě sakra práce.
A potom když vidím, že po sobě dodnes není schopný odnést nádobí, uklidit sýr, salám zpět do lednice a ani odnést do prádeláku špinavé prádlo. Tak ona by měla mlčet, šoupat nohama a být ráda, že malýho může vídat.

orchidis
19. únor 2016

@domca89 Jaj, tak tohle napsat o svém životním parterovi, to je docela síla 😀. No a schopen asi je, akorát na tvé požadavky kašle, ne? To bude ono 🙂.

domca89
19. únor 2016

@orchidis On je jeden problém, je flegmatik, takže mu nic nevadí. A schopen občas je, ale není na to naučený. Jeho maminka po něm vše dělala skoro do 30ti.

karlajasmine
19. únor 2016

@izzybickerstaff taky svoje miminko nelibam na pusu, přijde mi to divný..

pincola
19. únor 2016

Mě nevadí žádné zdrobněliny, ani pojmenování. To je mi uplně jedno. Vadí mi ale porovnávání cizích dětí s vlastními. V duchu to možná občas uděláme každá, ale nahlas se mi to úplně hnusí. A´t je to vyzdvihování, nebo naopak shazování svého dítěte. Obecně bych řekla, že maminky spíš mají tendenci vyzdvihovat anebo tak jako všeobecně kriticky porovnávat. Lepší by bylo, kdyby si to každá nechala pro sebe.

Zraňuje to jak matky, tak děti. A stejně nikdo na základě chování v roce, třech, 8 neřekne, jaký člověk z toho dítěte vyroste. U nás na ZŠ nevyšly ani odhady učitelek 15letých dětí. Bylo 6 premiantů na škole. Učitelky je chválily, děti jim záviděly, děti fakt bedny, ze slušných rodin. S chováním neměly problémy, prostě chlouba školy. Dva jsou bedny i v dospělosti, po všech stránkách. Jedna odešla z VŠ kvůli chlapovi, co jí mlátí. Jeden chlastá a rozložil si rodinu alkoholismem, další je bez práce a makat odmítá, vždycky ho živí nějaká ženská, další tak nějak průměrný život. Z těch trojkařů, čtyřkařů totéž. někteří spadly na dno, někdo je průměrný, někdo se krásně v životě vyhoupnul. Pětkař, kterému třídní říkala, že z něj nikdy nic nebude se vyučil a má svou dobrou živnost, manželku, děti, slušné vystupování. Další pětkařka s bouřlivou pubertou prodává v MC Donald, vztahy jí nevychází, ale děcko má, slušné, sama je slušná, vypadá spokojeně. Jiná nadprůměrná holka, ale ne nejlepší, ale vždycky slušná je taková stále. tak nechápu, jak někdo může myslet vážně porovnávání kdy dítě začalo chodit a čůrat na nočník.

jetynka
19. únor 2016

Mi vadi porovnávání výšky a váhy, co ji a nejí v určitém věku a co už umí a nedej bože ještě neumí.

veronikav31
19. únor 2016

@alenaz88 Já za sebe můžu říct, že taky jsem naši holčičku nepolíbila na pusu a ani to nemám v plánu, mívám hodně opary a nechci aby to malá chytla. A nejsem krkavčí matka, pro malou bych se rozkrájela, je to naše vymodlené dítě po 5 letech, ale tohle opravdu ne

ivis
19. únor 2016

to je vtipné jak každému vadí něco jiného. ..

Já jsem neměla problémy s návštěvami v šestinedělí. Šílela jsem, když jsem najednou musela být celý den s dítětem sama. Takže první návštěva byla den po návratu z porodky 🙂

A jinak jsem nezažila, nemám čas, času jsem měla habaděj...

Jeee, a dávám synovi pusu na ústa.... hrůůůůza

Ale co mě fakt sejřilo mega moc, byly rady těch co děti neměli...

elu
19. únor 2016

@ivis v
My se přímo libame 🙂 a hned jsme začali normálně žít jako před tím...restaurace, výlety....šestinedělí, nesestinedeli 🙂

elu
19. únor 2016

Jo a co mi brutálně vadí...když někde někoho sere kočárek...třeba v obchodě... Stačí trapna připomínka a okamžitě hodim zboží na zem a jdu pryč a víckrát už tam nevkrocim

zuzkamed
19. únor 2016

Mě asi nic přímo nevytáčí, to asi přijde až časem, až začnu s malou chodit na pískoviště nebo do nějakých dětských heren, aby se potkala i s jinými dětmi. Ale docela mě zaráží, jak tu holky hodně pomlouvají svoje chlapy. Akorát tím schazují samy sebe, když teda s takovým "debilem" jsou a dokoce si s ním pořídí dítě. Pochybuju, že by po narození dítěte se najednou ze super chlapa stal totální idiot, kterej chodí jenom do hospod, doma nepomůže a ještě ženský nadává....

gracinka7
19. únor 2016

@ivis Mě dává rady tchán, který se o vlastní děti nestaral, je to chlap a poučuje mě o porodu 😲

katkacze
19. únor 2016

@elu To zboží za to nemůže 🙂

nita1984
19. únor 2016

@elu mě zase serou bezohledné matky s kočárky nebo nevychovanými dětmi 😀 mince má vždycky dvě strany.

A nejvíc mě serou matky, co mají pocit, že jejich dítě je dokonalé, přesto, že skáče jiným po hlavě 😠

analliticka
19. únor 2016

Dobrý den,
ničím, ať si každý říká co chce, jsou to jeho slova, ne moje.

elu
19. únor 2016

@katkacze to byla nadsázka 🙂

veronikav31
19. únor 2016

@zuzkamed Za sebe můžu říct,že mám toho nejlepšího chlapa na světě, prožili jsme dobré i zlé, teď je to nejlepší táta naší malé a bude i dalšímu dítku. Každý má svoje mouchy,občas mě na něm něco štve,ale to určitě i jemu na mě,nikdo není dokonalý,ale nikdy o jeho slabostech nebo chybách nemluvím, je to jenom doma

elu
19. únor 2016

@nita1984 tak mi vadí bezohledni lidé, a hlavně ty co kastuji na matky a nematky, ve vysledku jsme všechny ženský a ty jsou někdy na zabití matka nematka, kočárek nekocarek...

katkacze
19. únor 2016

@elu 😀 tak to jo. Se skleněným zbožím by to bylo asi zajímavé 😀

weri1
19. únor 2016

@nancy14 každá značka má míry jinak, proč bych se nemohla zeptat na míry ?

a jinak je zvláštní, že některé maminky nedají pusinku svému dítěti na pusinku, své krvi a cizí krev-muže líbají 🙂

replykatee
19. únor 2016

Mateřským plurálem.

olusenka
19. únor 2016

@slunicko333 ...nebylo to sice určeno mě (ale pro marcelu78, na str.2), ale pozastavila jsem se nad tím, jelikož takhle snad mluví celý středočeský kraj. Píšu spisovně, ale určitě bych řekla "celej středočeskej kraj". Celý, nový, modrý atd. se snad mluví na severní a jižní Moravě. Ale SČ, Praha atd. používají "-ej" a dost možná nejsme jediní. (A to ještě používám slovo "sejra" místo sýr, z čehož šílí teda i můj manžel 😀 .) Není to ideální, okoukaly to a naučily se to už i naše děti, a než zase právě vyjedeme za známýma na severní Moravu, tak je to jakž takž v pořádku, tam zas budu cítit hodně ten rozdíl. 🙂
Jo, mimochodem, co je na slově "pěkně" špatné?

weri1
19. únor 2016

@olusenka no v Praze se říká i černý, bílý a tak, na Moravě ....černé, bílé atd

elu
19. únor 2016

Jo a ještě mě baví, když bezdětní přispívají do podobných diskuzích 🙂

Strana