icon

Co by změnily volby 2021? Vysvětlení a názory

9. říj 2021

Ahoj holky, né nadarmo se mi říká, že jsem blondýna. Já volbám nikdy, ale opravdu nikdy nerozuměla a do teď to není jinak, neco jsem si hledala na internetu, ale nic extra tam není. Jen slyším “Jo super spolu, Jezis spolu to ne” no proste a já vůbec nevím co by nastalo za změny.

Muzete mi prosím ve strucnosti sepsat co by se mělo změnit? (Příklad “když vyhrají spolu tak - vyšší RP, nižší MD, víc práce..atd) ať vim o co jde 🤦🏽‍♀️ A jaký na to mate názor vy.. děkuji. ❤️

Strana
z2
alilali
9. říj 2021

@ivya To každej kdo nesouhlasí s Piráty musí být zblblej do Babiše? Ty jsi tele, co? 🙂

zrzinda
9. říj 2021

@romesak Ne, není to z blata do louže. Je to změna k lepšímu. To, co se tady dělo do teď, absolutně nemělo obdoby. Odted bude už jen lip i když to bude hodně bolet ❤️

levandule_k
9. říj 2021

@zrzinda Nové heslo Spolu: Konečně je dobře :D

vitezove
9. říj 2021

@romesak To víš že jo! Dají jim naše chalupy!!! 😀 😀 😀

zrzeckas
9. říj 2021

Kdyz nevolis, priklanis se automaticky k tem, co maji nejvice hlasu... Jen tak pro inf 😃 takze vyhralo Spolu, tak jako bys volila Spolu.... Aspon docted to tak byvalo, co jsem se docetla, dozvedela... Lepsi volit, nez nevolit!

treasurka
9. říj 2021

Migranti 😂 😂 😂 😂

zrzinda
9. říj 2021

@treasurka Já už se tomu musím fakt smat. Zadnyho uprchlika sem tu neviděla a i si myslím, ze neuvidim 😅 Ale stejně je to největší strašák 🤦‍♀️

treasurka
9. říj 2021

@zrzinda Asi je pro některé jednodušší děsit se imaginárních hrozeb. než čelit těm skutečným...

sudylichozrout
9. říj 2021

@romesak Ouch!

sudylichozrout
9. říj 2021

@tulikiss Tuli, já už se dlouho chtěla zeptat, jsem děsně zvědavá 😀 Máš advokátní zkoušky, nebo ses rozhodla je nedělat? Díky moc a kdybys nechtěla veřejně, piš SZ 🙂

eithelwing
10. říj 2021

@levandule_k A dnes ho ještě odváží zpět do nemocnice. Pokud vím, aby jednal kdokoli jiný, je protiústavní. A jak budou dokládat, že jde o Zemanovu vůli? Měl odstoupit včas a ne čekat v prezidentském křesle na smrt.

@tulikiss Doufám, že není, ale opilých mocí už tu bylo dost. 🙂
Pro mě je navíc alarmující, že spd se drží. Ale jsem ráda, že kscm je pro teď z kola ven.

nikjean
11. říj 2021

Já se omlouvám, ale musím vyjádřit svůj "hněv" k otázce. Chápu, že každý nemůže vědět všechno, ale alespoň malé povědomí o politice obecně fakt není na škodu, řekla bych dokonce, že je to tvá občanská povinnost mít povědomí o tom, co se děje v zemi, kde žiješ. Copak je ti tvoje budoucnost lhostejná? Je to od tebe velká nezodpovědnost, lenost se dozvědět více informací, protože ačkoliv tvrdíš, že si hledala na internetu a nic extra si nenašla, tak právě na Internetu je možné se dozvědět téměř vše, nehledě na to, že v poslední době se neřešilo nic jiného, než právě politika a volby, takže kdyby si měla zájem, ty informace získáš.

felixfelicis
11. říj 2021

@alilali Ne každý, kdo nesouhlasí s Piráty, ale ten, kdo uvěří hoaxum, které si lze ověřit několika kliknutimi do vyhledavace.

zuzineckah
11. říj 2021

Tyto volby nebyly nutně o nějaké názorové změně, ale především o tom, aby skončila one-man-show, kterou tady Babiš předváděl. A to se povedlo. Osobně mně nejvíc těší, že KONEČNĚ po třech desetiletích se definitivně odporoučeli komunisté👍 A co se týče Pirátů, tak škoda, že na sebe nabalili tolik divnolidí... kdysi to byla zajímavá strana, dnes už nikoliv.

mari90
11. říj 2021

@zuzineckah aby tu one-man-show nebylo i nadále až bude Babiš prezidentem 🤷🤦 což není zas až tak nereálný

zuzineckah
11. říj 2021

@mari90 z pozice prezidenta nebude mít takové pravomoci, ale pravda, může házet vidle do zákonů, to je fakt...

pginka
11. říj 2021

Ja vám to řeknu holky přesně , celá Česká Republika půjde do prd****🤷‍♀️😁

alice180
12. říj 2021

@pginka s Babišem určitě.

levandule_k
12. říj 2021

@mari90 Bych se tak nebála, že bude prezidentem, zas tolik lidí ho nemiluje a vytvořil si i dost odpůrců. Někteří lidé Zemana volili, protože kritizoval EU, tak měli představu, že to té EU strašně nandá na rozdíl od Drahoše, který by prý EU lezl do zadku. No jak to Zeman EU nandal jsme viděli a komu kam lezl do zadku, jsme také viděli i to, co tím získal.

amenophus
14. říj 2021

Pokud zijes v cizine, jsi sama migrant a tim padem bys mela mit strizlivejsi nazor na migracni politiku 🙂. Jinak ja taky ziju v cizine uz 7 let, ale politiku v CR sleduju a kazdy rok jsem tam pred covidem jezdila. I kdybych necetla zpravy, co me zaujalo jen z mych opakovanych navstev po roce - zdrazovani. Prvni roky, to jsem byla chudy student (i kdyz moje chude studentske stipendium v prepoctu na cesky odpovidalo prumernemu ceskemu platu) jsem si v Cechach rozhazovala kopytka, jak tam bylo levno. Ale po 3 letech jsem dostudovala, muz dostal slusnou praci, nase zivotni uroven se zvedla (napriklad jsme si konecne mohli dovolit bydlet sami a ne se spolubydlicimi). Ale.kdyz jsem prijela zase do Cech (s dvouletym odstupem, rok predtim jsem dopisovala dizertaci a pak byla tehotna, tak jsem nejela) a spadla mi brada, jak tam bylo draho. Uz jsem nemohla bez rozmysleni kupovat co me napadlo. Bylo tam levneji nez u nas, to ano, ale nebylo to o 100-150% jako ze zacatku, bylo to treba o 10-20%. Takze i s tim vyssim zahranicnim prijmem jsem musela koukat co kupuju jako doma. Ale pritom ceske platy nijak zavratne nevzrostly - porad odpovidaji te vysi meho studentskeho stipendia. Takze vysledek 6 let vladnuti ANO (Babis napred jako ministr financi, pote premier) je naprosto brutalni inflace a snizeni zivotni urovne. Podotykam ze to bylo pred covidem. Covidova krize tomu jeste prida punc.
Takze ted tam budou vladnout demokraticke strany (ac se mi prici to rikat i o mafianske ODS, opravdu mi prijde, ze se zreformovala a mam z ni nadejne ocekavani). Zatimco Babis vladl pomoci lzi a mazani medu kolem huby, soucasni vitezove voleb se zdaji byt pragmaticti a cestni. Zatimco Babis vzdy veskerou vinu svaloval na druhe, soucasni lidri berou odpovednost na sebe. Zatimco Babis menil nazory a spojenectvi podle toho, jak mu to zrovna hralo do karet, vitezni predstavitele jsou konzidtentni. Zatimco Babis byl chaot a neumel komunikovat, soucasni vitezove jsou peclivi, konstruktivni a vyjadruji se srozumitelne. Zatimco Babis chtel byt jedinym bohem a po ostatnich jen slapal (podivej jak dopadli jeho spojenci z posledni vlady a kolik mela CR za posledni rok ministru zdravotnictvi), soucasni vitezove spolupracuji, naslouchaji si a -jeste se ukaze zda skutecne - jsou schopni kompromisu.
Ne, nebude se tam ted par let zit jak v bavlnce ac bude nova vlada takto zdanlive skvelych lidi, protoze tu spoust, co tam ten jeden premier napachal, budou uklizet jeste nase deti. Ale doufejme, ze Spolu s PirStanem aspon odklidi tu nejhorsi sut, at je na cem stavet.

cikitkapb
14. říj 2021

@amenophus Napsala jsi to nejlíp jak kdo mohl! 👌🏻 Naprostý souhlas. Tahle multikoaliční vláda nebude vůbec populární a jednou se o ní nebude mluvit v superlativech, ale je potřeba vrátit prosperitu naší zemi, kterou nám Babiš ukradl pro sebe. A jestli to má někdo dokázat, tak právě oni, protože ví, proti čemu všemu bojují, a co všechno tam současná vláda „rozbila“.

zrzinda
14. říj 2021

@amenophus Amen! ❤️ Naprosto krasne napsáno! Bohužel takto většina našich spoluobčanů nepremysli. A z toho mám upřímný strach. Nová vláda bude muset škrtat a dělat nepopulární opatření. Takže se bojim, aby se za 4 roky Babis nevrátil jako Caesar do Říma.

levandule_k
14. říj 2021

Tak ono je i otázka, jak se bude dařit světové ekonomice. Naše ekonomika je navázaná na světovou, když se nebude dařit ekonomice ve světě, bude to o dost bolestivější. Když bude růst, taky ty změny budou bolet, ale ne tak moc.

amenophus
14. říj 2021

@zrzinda doufam ze nevrati, protoze bude za mrizema! 😈 ale nekdo podobnej mozna jo, Slachta nebo tak 😪. Je to boj s vetrnymi mlyny...

Strana
z2