Co by změnily volby 2021? Vysvětlení a názory
Ahoj holky, né nadarmo se mi říká, že jsem blondýna. Já volbám nikdy, ale opravdu nikdy nerozuměla a do teď to není jinak, neco jsem si hledala na internetu, ale nic extra tam není. Jen slyším “Jo super spolu, Jezis spolu to ne” no proste a já vůbec nevím co by nastalo za změny.
Muzete mi prosím ve strucnosti sepsat co by se mělo změnit? (Příklad “když vyhrají spolu tak - vyšší RP, nižší MD, víc práce..atd) ať vim o co jde 🤦🏽♀️ A jaký na to mate názor vy.. děkuji. ❤️
@romesak a prosím vysvetlis mi co by se dělo?😭😂
Evidentne ses doted nezajímala, jinak se takhle neptas. Tos nebyla volit? Nečetla programy, nesledovala debaty, nečetla noviny? Kdes byla minimálně poslední 3mesice?
@romesak ja ocekavam,ze se spolu casem rozpadnou na sve strany,tak jsem zvedava
Nic nižšího nebude, neboj se. Jde o to, že ANO si kupuje voliče, těm přidá, tam těm přidá, ale ve výsledku na to peníze stát nemá a zvyšuje daně běžným pracujícím lidem a zadlužuje stát. Toto snad přestane. Řekla bych(netvrdím, že to 100% nastane) že přestanou Babišovy vlaky zadarmo, nesmyslné přidávání důchodcům a prosazování zákonů zvýhodňujících Babišovy firmy. Místo toho se začnou ty peníze snad investovat rozumněji, dostavovat dálnice, nějaká infrastruktura státu, řešit patové třeba situace s Covidem, nezaměstnaností a ne jen rozhazovat voličům a hrabat si peníze do své kapsy.. Píšu to úplně lidově, takže to určitě obsahuje nepřesnosti. Jinak jestli se fakt vůbec neorientuješ, něco si o tom prosimtě načti. Koho jsi volila, můžu se zeptat?
@romesak mohu se zeptat co s migranty by mohli pirati chtít prosadit? Pořád to slyším, jako důvod proč je nevolit, ale nikde jsem se nedocetla ani neslyšela nic, co by pro to mluvilo. Jako získat české občanství je hodně těžké - to žádná strana včetně pirátů měnit nechce. Určité procento přistěhovalců tady vždy bylo, je a bude - občan každé jiné národnosti je přistěhovalec. Každý člověk se může přestěhovat do jiného státu a chtít tam pracovat (kromě pár státu - například Kanada a jejich vizum). Proto mě zajímá v čem přesně jsou pirati více nakloněni migrantům. Děkuji za objasnění.
V těchto volbách šlo o to, kam bude směřovat náš stát jako takový. Je to jednoznačný vzkaz, že chceme změnu, že už máme dost vlády jednoho oligarchy a jeho praktik. Je to vzkaz, že nechceme vzhlížet k východu, že chceme vládu vyznávající demokratické hodnoty. Je to o to lepší, že do sněmovny se konečně nedostali komunisti, socani se odpráskli sami, protože měli názory horší skoro než komunisti.
@romesak A jak by ti Piráti prosadili migranty, když díky kroužkování se dostali do PS celí 4 poslanci Pirátů? Nehledě na to, že s těmi migranty to byl promyšlený tah od Babiše za účelem zdiskreditování Bartoše.
@digklariska no uvidíme, ale moc růžově to nevidím 😔je to zbláta do louže
@romesak presne,uvidime.Kazdy slavi zmeny,tak hlavne,aby to tak bylo🙂
@romesak Jejda a co prosímtě očekáváš, zákon "Afričana do každé rodiny", nebo jak? 🤣Ano, otázka světové migrace je velké téma a je třeba ho otevřít, ale fakt jako nečekej nájezdy muslimů a černochů na česká města.
A ty jsi nebyla volit? Že se ptáš?
@prejeta_zaba moc děkuji za vysvětlení ! 🙂 já volit nebyla, nejsem v Česku momentálně a vůbec tomu nerozumim, tak lepsi nevolit než abych volila někoho, o čem nevím.
@barmil Hele v cizině 🙂 a tam to opravdu nesleduji, jen jsem viděla ty naštvané komenty a zajímalo mě to
@eliska_f asi, že Bartoš vyloženě nehlásá to, co třeba Okamura, takové ty líbivé věty "stop migrantům" apod. To asi lidi, co si to nějak nepropojí a jenom to znají ze zpráv na Nově, znepokojuje. A čekají tady nějaké právo Šaría a podobné novinářské blafy. (Jestli to moc přibarvuju, tak sorry 🤭)
Ještě, že největší potíže téhle země jsou migranti. Naštěstí nemusíme řešit inflaci, nedostatek bydlení, zdražování elektřiny, státní deficit...😅
Mnoho, vzhledem k tomu, že Piráti mají asi 4 křesla, tak co asi udělají....? Potom... Kolik migrantů asi tak chce do ČR? I sám Bartoš říkal, že např. na muslimskou Evropu změnil názor. Jenže tu nálepku Piráti=vítači migrantů budou asi mít dlouho.
Jinak popravdě moc nechápu tu všeobecnou radost ze změny. Když jsem četla programy a sliby, tak slibují to, co už mohli dávno splnit nebo na tom pracovat. Takže bych žádné velké změny nečekala.... Aneb nikdo vám nedá to, co já vám můžu slíbit.
Jo a ještě... On do toho hodí vidle prezident, který dle svých slibů dá první (a možná i druhou a třetí) šanci Babišovi jako předsedovi největší vítězné strany, ne koalice...
Tak já očekávám zpomalení zadlužení, už jsem se bála i státního bankrotu, zachování demokracie a relativně svobodná aspoň některá média, že konečně někdo se zamyslí nad důchodovou reformou a začne aktivně řešit energetickou politiku, bo jinak se vrátíme k petrolejkám, a hlavně lepší prezentaci našeho státu ve světě.
Obávám se, že tady se dozvis jen další kupu nesmyslů a dezinformací. Přečti si jejich program. Poslechni si povolební debatu.
Záleží, kdo bude sestavovat vládu. Fiala se chysta, že on. Babiš si taky věří, že to bude on. S Babišem ale nechce jít Fiala, pokud neotoci na poslední chvíli. Podle mě by to ale znamenalo rozpad jeho koalice...? Pokud k sobě přibere Babiš SPD, tak to bude... Pro mě naprosto šílená představa.
Ještě se do toho může vložit Zeman, pokud neumře...
Ale jak říkám, začni tím programem. Nebo zkus volební kalkulacku na internetu, je tam i přehledova tabulka, co kdo prosazuje. Takový odrazovy mustek.
@prejeta_zaba takže vlastně je to nepodlozeny argument, který je jen hanlivou nálepkou te strany. Díky za upřesnění.
@eithelwing Dle těch fotek, co jsem viděla, když Zeman volil, tak mi ten člověk přišel duchem mimo a že jeho duše chystá na odchod. Takže bych na Zemana moc nevsázela, že se do toho vloží, to spíš možná někdo z jeho kancléřů.
Jsem docela zvědavá jaká bude povolební koalice, jestli někdo bude chtít jít s Ano, nebo se spojí Spolu se Starosty a zbytkem Pirátů.
@eithelwing Moc děkuji 😍
@eithelwing Fiala neni debil a tak je mu jasne ze kdyby sel s Ano, tak je na pristi volby odepsany... jako vsichni kdo sli do koalice s Ano...CSSD by mohla vypravet..
Jinak pro me je duvod slavit, ze konecne snad nebude trestne stihany premier.. pro nekoho nedulezite, pro nekoho kdo 5 let studoval na pravech, naprosto zasadni vec.
Tak já žila v cizině několik let a vzdy jsem se zajímala, co se děje doma a chodila volit, bud jsem letěla sem, nebo volila i v cizině. Takže to pro mě není omluva, kor teď v době internetu.
nestačí fakt, že jsou mimo hru komunisti? nestačí fakt, že se nebudeme muset stydět za trestně stíhaného premiéra? Nestačí fakt, že ostuda s prezidentem se šíří světem?

Ahoj to nikdo neví co bude. Každopádně si myslím, že se dají dohromady s Piráty a to si ještě užijeme. Pokud si prosadí migranty atd 🙄moc stoho nejsem nadšená