icon

Co dělat, když kupující hrozí policií kvůli posteli?

30. zář 2024

Zdravím jdu sem úplně s obrovským nedorozuměním. Prodávala jsem synovo postel, a měřila jsem to podle matrace, když už byla postel rozložená ve sklepě, bohužel jsem zaměnila matraci a napsala na inzerát jiné míry.
Paní si jí dnes odemě koupila a večer mi volala že jí nepasuje jejich matrace do postele, protože je postel menší. Jde tam o pár centimetrů. Mojí matraci která k posteli pasuje nechce. Chce vrátit peníze (2000,-) a chce abych si pro ní jela nějakých 60km kde bydlí. Já bohužel v zápětí za ty peníze šla koupit jinou postel kterou jsem měla domluvenou. A teď absolutně nevím co mám dělat! Paní mi vyhrožuje policií, já se s ní snažím domluvit ať počká 2 týdny na výplatu s tím že jí tedy musí dovést zpátky protože si jí na záda s dětmi asi nedám.
Ano spletla jsem se, omluvila jsem se, snažím se to vyřešit. Jenže když si zítra do 14h nepřijedu pro postel s penězmi tak jde na policii.
Jenže ona není chyba jen na mé straně, kdyby byla paní chytrá jak teď, tak si postel při koupi změří. Postel má větší hodnotu a prodala by jí za mnohem víc než ji odemě koupila.
Hanbou se propadám a hrozně mě to mrzí! Může mi něco udělat policie? Je to slovo proti slovu že? Podle mě se tím nebudou ani zabývat. Nejsem žádný podvodník, jen jsem se upsala v mírách do inzerátu a snažím se to s ní vyřešit. Jenže ona furt vytahuje policii.
Já paní vrátím peníze hned jak přijdou peníze na účet, teď ledvinu asi během noci neprodám. Pomoc jsem sháněla a bohužel nesehnala. Jediná možnost je aby paní počkala. Jenže počítám spíš s tou policií. Co mám dělat? Co by jste dělali vy?
Na mém místě bych byla hooodně naštvaná, poslala bych prodejkyni někam a věc kterou jsem koupila, bych se snažila co nejrychleji prodat, aby se mi vrátili peníze (ještě na tom vydělá)
Já ani nevěděla že bydlí tak daleko a já se tam pro tu postel nijak nedostanu a ani teď peníze nemám na účtě. Bohužel. Jsem kráva!

Strana
z5
autor
2. říj 2024

@hanka_12345 dekuji, je to šílené, je mi hlavně i líto teď té paní. Byl to šílený omyl, příště si dám větší pozor😏 já kvůli tomu nemůžu ani spát…

drep
2. říj 2024

Po pročtení 3 stránek výmluv se paní vůbec nedivím. Představa, že prachy nemám, v mém 60m pidi bytě si straší nepoužitelná postel, dítě mi dál spí někde nevyhovujícně a druhá strana má plnou pusu výmluv a ještě čeká, že mě zajímá, že prachy za postel obratem utratila, tak budu taky běsná. Akorát já bych z toho vynechala tu policii a šla rovnou za právníkem, už jsem takhle nějaké spory vyřešila jen tím, že jsem poslala předžalobní výzvu a najednou to všechno šlo.

hanka_12345
2. říj 2024

@drep a vy vite ze pani bydli v 60m byte? treba ma 100m mezonet nebo barak se sklepem a tam by mi to asi neprekazelo. Ja kupovala pres jeden bazar zase polici,kuryr mi to rozflakal a taky sem na ne neposilala policajty a pravniky... rekli mi ze na reklamaci jsou !!2 mesice!! a pani na opacnem konci rekli ze o co jde ze prece ji poslu tu polici zpet a bude ji mit zase doma ale to ze ji ji rozflakali a ona je jiz neprodejna a prisla jeste o penize to nikoho nevzrusovala kromě mě a jí....proste sem zapojila hlavu a pockala jak se to vyresi. To ze je obratem utratila je blby a blby ze je na nule ze nemuze proste vydat 2000 z nejakych uspor. Tak leda by ta pani k ni prije z ni ty 2 litry vymlatit spolecne s její duší
Ta pani tu osobu nechce oškubat

klpoiu
2. říj 2024

A napadlo vas treba,ze cele je to od kupujici jen kalkul jak si přijít ještě na slevu?? Jako napred prachy zpet, hned vyhrožování policií a pak najednou jako slevu a postel si necha? Vzdyt to smrdi vychcanosti na sto honu. Zadnou slevu bych nedala. Jela bych si pro postel. Ale pochybuju ze se kupujici jeste ozve. Normální clovek se snazi situaci resit, ne hned vyhrozovat policii. Nejak nechápu proc hned prodavajici tak lincujete. Kolikrat jsem si neco koupila z bazaru a pak se prodavajici cukal jako blazen,ze penize vracet nebude,ze mam pockat tyden,dva ,tri ,nez prijde vyplata,nez prijde rodicak,nez se vyspi do ruzova.......tohle jsou vymluvy. Prodavajici reseni nabídla. To vy tu z ni děláte zloděje. Jenze ona neni zadny padouch. Doslo k omylu, reseni nabidla. Ze je druha strana vycurana za to uz nemuze. Ale ne, rovnou zazalovat a za katr s ni. Boze holky 🫣

hanka_12345
2. říj 2024

@klpoiu presne tak!

drep
2. říj 2024

@klpoiu zatímco se tady prodávající cuká jako blázen, že peníze za dva týdny, až přijde rodičák a vyspí se do růpva, ale to je něco úplně jinýho, protože je to maminka z našeho webu😀 jo, já bych jí taky nevěřila, že si přijede pro postel a že někdy svoje peníze uvidím, dávno už nejsem naivka

hanka_12345
2. říj 2024

me by ji lito bylo taky ale jelikot s vami jedna jak s onuci tak mi ji lito neni

rebe
2. říj 2024

Ona si koupila postel, do které se vejde i dospělý, dostala dětskou, o kterou zjevně zájem neměla. Prodala jsi jí něco jiného, než jsi tvrdila! Tak teď nechápu, o čem tu slovíčkaříš. Buď uznáváš chybu, pak to máš vyřešit okamžitě. Nebo to budeš řešit lážo plážo, jak plánuješ, pak se ale nediv, že je paní naštvaná a považuje tě za podvodnici. Chováš se jako podvodnice.

klpoiu
2. říj 2024

@drep Ona dala jasny termin kdy. To je trosku rozdil. Cukanim vidím něco jiného.... zítra,pozitri,za tyden,za dva....atd. Tohle neni vymluva, ale jasne dany termin. A to je rozdil. Jenze, kupujici očividně pocita s tim,ze kyvne na slevu. Proto nechce aby si pro postel vubec prijela a termin odmita.

ada22
2. říj 2024

Prodávající se necuka, chce to řešit jak ji dojde výplata. Ano stát se mi to, tak jsem kyselá, ale žádné děcko nepřijde k šílené újmě, když bude spát 14 dnů na matraci. A složená postel sice překáží, ale dá se to přežít. Přijdou mi tady názory některých dost vyhrocené. Jde jen o to čtrnáct dnů počkat.

moudivlacek
2. říj 2024

já si myslím taky, že se dělá z komára velbloud, nic, co by nešlo jednoduše vyřešit, přijde mi docela vtipný, že se blbě změřená postel řeší na 4 stránkách (je vidět, že se máme skvěle, když toto je to tak zásadní problém ;)), já když to vezmu kolikrát si člověk nevědomky i vlastní věc potentuje, kdyby se autorka vymlouvala toho 15., pak tu naštvanost a výhružku pochopím, takto moc ne, chyba se může stát na jedné i druhé straně, druhé evidentně postel za litr by blbejch rozměrů nevadila, takže to není, že nemají na čem spát a autorka si dá příště sakra majzla, aby se to nestalo, takový tyjátr by nikomu za 2000 fakt nestál

klpoiu
2. říj 2024

@rebe Nechova se jako podvodnice,protoze zboží bylo predano osobne a kupujici ma pravo si zbozi prekontrolovat. Nebo ty zaplatis za zboží a az doma koukas co si vlastne koupila?? Tohle proste smrdi podvodem. Protože takhle si mohli vymyslet cokoli, klidne praskle rosty,poskozene cokoli a chtit,prachy zpet.... A pak najednou mala postel vubec nevadi, sleva preci staci. Asi za ten litr pujdou koupit matraci do bazaru ne? To si mohli vzit tu od prodavajici a zadarmo. 😂

hanka_12345
2. říj 2024

@klpoiu a jeste ji napise ze si pro to dojede a baba "NE" ....zajimave

mourovatakocka
2. říj 2024

Zakladatelko, ptala jsem se, odkud jsi, klidně napiš do sz, jestli nechceš veřejně 🙂

moudivlacek
2. říj 2024

@klpoiu hele byť se mi to celé nelíbí, tak zrovna to, že si kupující nepřeměřili bych jim nevyčítala, já byť jsem opatrná, tak přijet pro rozloženou postel, tak\ bych neměřila a spolíhala, že mě nikdo nechce okrást :D

hanka_12345
2. říj 2024

@moudivlacek jo ja bych to taky nemerila to me prijde usmevny

klpoiu
2. říj 2024

@moudivlacek
@hanka_12345 Holky fakt? Tak ja par veci z bazaru uz brala a vzdy s metrem. Pac někdy jde o centimetry aby se vlezlo i do auta. A spolehat na sikovnost prodavajicich asi moc uz uplne nechci. 😶 Jako kdyz jde o obleceni za oar kacek tak ok. Brala jsem gauc, kdyz jsem si to merila u prodavajici tak byl o 30 cm delsi nez psali. A odpoved, no ja to merila bez toho operadla protoze mam jen krejcovsky metr a on dal nedosahl. 🫣 A jeste jsem na miste zjistila,ze je rozkladaci a to dle ni nebyl. Takze s metrem vsude 😂

hanka_12345
2. říj 2024

@klpoiuno tak ja na bazaru kupuju bud nabytek ikea protoze potrebuju nejaky docasky, jeste se budem stehovat do novyho tak neco fakt je na chvilku...anebo nejaky veci typu obleceni na svatbu,obleceni na foceni a tak. Ale kdybych tam sla pro skrin nebo postel tak by me to asi nenapadlo si to jeste merit

moudivlacek
2. říj 2024

@klpoiu postel ne, to taky může chybět šroubek ... to neuhlídáš, já bych z tý hromady prken ani nevěděla, kde a co mám měřit :D nikdy nebyl problém

jajulin
2. říj 2024

Chybu udělala jednoznačně prodávající a řešení, které navrhuje, odnese jen a pouze kupující - to mi nepřijde fér. Jako nejjednodušší řešení vidím poslat jí 1000 Kč a je vše vyřešeno, princip neprincip. Nebo sehnat odvoz hned. Pokud řešíš každou korunu, proč jsi postel neprodala za běžnou cenu, za kterou se na bazarech prodávají? Když udělám chybu, měla bych ji kromě přiznání i napravit - hned, a to i za cenu, že na tom prodělám. Představa, že potřebuji postel pro dítě, dovezu si jednu z daleka, rozměry jsou úplně mimo a ještě mám další 2 týdny čekat na nějaké řešení, zatímco prodávající si v klídku počká, než jí přijdou peníze... vůbec se nedivím, že je paní běsná. Byla bych taky.

autor
2. říj 2024

@rebe do postele se vejde dospělý člověk! Spal tam několikrát manžel! Není dětská…. Kdybych prodávala kolébku tak chápu tu slevu 1000,- co po mě chce!

journals
2. říj 2024

Ty jo, píšeš že jsi postel změřila podle matrace, ale tam přeci není 20 cm rozdíl! Ty ses na měření spíš totálně vyflákla a rozměr jsi udala úplně jiný. 20 cm sem, 10 cm tam - to není "jen pár cm"! Jako kupující by mě tohle fakt těžce namíchlo. Plus ještě celá ta polívka okolo. To je fakt moc 🙈

Je to dost jednoduché. Tvoje chyba, tvoje vizitka. Nevidím se paní, že tam postel nechce nechat dalších 14 dní se slibem, že pak (snad, možná?) pošleš peníze. Taky nemusíš, že jo... co ona ví, když teď seriózní prodávající opravdu nejsi.
To, co ti nabízí je vcelku elegantní řešení. Cena dvou 70 km cest se k té tisícovce bude blížit, takže bych si odvozem nekomplikovala život, paní poslala tisícovku kterou rychle někde splašíš a nemusíš nic řešit.
A že se divíš že za tisícovku to paní vyřeší. Víš proč jí chce? Protože každý atypický rozměr matrace (ehm, čehokoliv) na míru se prostě připlácí. Tak třeba paní chtěla kupovat novou matraci a takto musí připlatit.

journals
2. říj 2024

Tak asi má paní většího manžela než je 160 cm chlap. Protože ve 180 cm posteli se normální chlap opravdu nevyspí.

moudivlacek
2. říj 2024

@journals to je dětská postel, takový ten domeček, alespoň to psala autorka

journals
2. říj 2024

@moudivlacek jojo, vím. To jen že se ohání tím, že to není dětská postel. Dospělá totiž taky ne. Tyhle argumenty fakt nechápu, netuším co má obhájit fakt, že se její manžel vejde do 180 cm postele 😂

mavanka
2. říj 2024

Navíc zapomněla, že manžel kupující v té "dospělácké" posteli spát nemůže, i kdyby měřil 160cm, protože jí právě chybí ta matrace, která by k posteli pasovala. 🙈

rebe
2. říj 2024

V posteli dlouhé 180 cm se dospělá člověk opravdu pohodlně nevyspí. Průměrný muž musí spát pokrčený. Ano, věřím, že tam spal, to by se jednorázově vyspal i v postýlce pro miminko. To není argument. To už s těmi výmluvami fakt přeháníš. Chováš se jako podvodnice čím dál tím víc.

rebe
2. říj 2024

@klpoiu Jako že si to kupující celé naplánovala, že koupí postel špatného rozměru a pak bude chtít slevu, ne. Jasně, měli si postel celou sestavit, překontrolovat a pak až odvézt, protože je běžné prodávat dětskou postel místo stadandardního rozměru... Na tom se teda neshodneme.

autor
3. říj 2024

@journals já se tím neoháním, jen píšu že to není postel pro miminka. Že je to veliká postel a je tam rozdíl bohužel 10cm u kterých jsem se upsala. Panebože..

autor
3. říj 2024

@rebe jo jsem PODVODNICE proto jsem jí nabídla řešení podle mých možností. Podělala jsem jí ZÁMĚRNĚ aby její dítě spalo na zemi. To jsem si celý život přála o ničem jiném nesním. Konečně se mi splnil sen a má teď kvůli mě někdo potíže!!! Huráááááá🥳🥳🥳 Panebože koukám že sto lidi, sto názorů. Vy jste to nejspíš celé nečetla. Hlavně moje komentáře se neukazují pod komentářem na který reaguji, proto to možná vyzní debilně! Doufám že mě zavřou až zčernám to je taky můj sen 🥳
Kurňa kdybych byla podvodník, ta frajerka je rovnou v blokaci a mám to u prdele. Psala jsem i právníkům, aby mi poradili jak jinak tuto situaci řešit, i přes to že mě nejspíš ještě paní neudala. Já prostě MOMENTÁLNĚ NEMÁM jinou možnost než tu aby paní BOHUŽEL počkala až budu mít peníze!!!!

Strana
z5