icon

Co je mateřská láska?

sijane
4. srp 2018

Jak byste definovali mateřskou lásku? Setkávám se s tím, že pokud matka nejásá a nevidí svůj život v růžových barvách, tak své dítě ani milovat nemůže. Tvrdí to, zasloužilé matky i bezdětné mladice.

Nevím proč si lidi myslí, že milovat znamená hrát divadlo. Jasně, jsem unavená a protivná. S malou jsem neustále. Takže ponorka jako Brno. Do toho ji začalo období, kdy se vzteká a řve, když není po jejím. Má do toho svoje nálady. A já vážně miluji soudy lidí jako, že mi dcera při zvednutí ruky řve, "protože ji mlátím za to, že chce být u mně". Ne nedělám si legraci vážně to do mně jedna ženská hustí. Přitom neví o co se jedná. Zřejmně neměla doma dítě, co dokáže hystericky ječet kvůli tomu, že je kytka o pár cm víc vlevo. A moje malá má takové nálady už od miminka. Nikdy nevíme, co ji bude zase vadit a kvůli čemu začne vyvádět.

Takže mi kolikrát tečou nervy a nejradši bych ji uškrtila. Někdy dojde i na "ostřejší" slova. Někdy brečím a lituji toho, že ji mám s pocitem, že se mi zhroutil celý svět. Dává mi dost zabrat.

Nicméně, ALE když s ní nejsem pět minut, tak se mi začne po ní stýskat. Když usne připadá mi strašně roztomilá a nejradši bych ji celou opusinkovala a umazlila.

Takže, co je láska k dítěti? Jak vypadá, jaké jsou normy?

ilonne
5. srp 2018

@pine moje deti by dostali pres ruku. Mame pravidlo 3x a dost. 3x upozornim, nasledne jednam.

sijane
autor
5. srp 2018

@zelenaesmolda Nic ve zlým, ale být vy matka těch dětí, tak bych vám jednu vrazila, aby se vám rozsvítilo a za to, co jste vychovala. A kdybyste na mě zavolala svého přítele, tak bych tu hubu rozbila i jemu. Oba byste si to plně zasloužili. Nenenechám si s*át na hlavu od nějakých harantů, kteří jsou dost staří na to, aby pochopili. Nebo mi snad chcete tvrdit, že odhadem jedenáctileté dítě opakuje, co slyší a neuvědomuje se důsledky? To bych chápala u čtyř letého. Vy byste měla "domluvit" svému potomkovi, že tohle se nedělá. Víte, co si dítě z vaše jednání vezme? Že je Bůh a může si dovolit vše. Ostatně, jak dopadly ty děti, co tenkrát provokovaly toho fetáka? Tak jako tak to dítě šíleně narazí. Třeba ho zmlátí někdo z našich spoluobčanů a na ty policajti neplatí. A že byste je zavolala na mně? No bože, tak mi dají zápis nebo kázání a bude to. Z toho já se nepotentuji. Ale jestli si myslíte, že vám řeknu jak jste skvělá a úžasná, tak se dost šeredně pletete. Možná na vás pošlou sociálku, proč se vaše dítě takhle chová a jestli jste nezanedbala jeho péči. Tak to kolikrát chodí.

mourovatakocka
5. srp 2018

@klea81 Tak jsem si znovu přečetla vlastní příspěvek a fakt tam nevidím, že bych hledala chybu v dítěti 🤔. Tohle tedy beru trochu jako další ze série chytrých rad, protože kdo neviděl mojí Máju při záchvatu vzteka, těžko ohodnotí, jaký k tomu měla důvod poznatelný optikou dospělého.

sijane
autor
5. srp 2018

A btw. být to naopak moje dítě. Tak nejdříve zjišťuji, jestli to bylo jen tak nebo jako reakce na nějaké nevhodné chování mého dítěte. Pak mu dám důrazně najevo, že taková věc se netoleruje a paní se omluvím. Některé matky mají zřejmě pokažený morální kompas v důsledku toho, že dítě i v patnácti je střed vesmíru.

carmenz
5. srp 2018

Ehmm,tedy tady je to na vysoke urovni koukam. No nic,kdyz se chcete placat po rameni,jak matersky milujete I pres biti deti,prosim,ja to beru,ve finale si myslim,ze jedna rana jeste dozivotni trauma nikomu nezpusobila,nicmene...je mi 31 let,nasi me ani segru nikdy nebili,ona je doktorka a ja taky nejsem zadny nepracujici asocial,tudiz nevim,ale verim,ze nebudu bit svou dceru jen proto,aby se mi ulevilo. Lepsiho cloveka z ni urcite timto neudelam a sobe usetrim spoustu vycitek svedomi,ze kterych nebudu mit pak potrebu se vypisovat a ujistovat se tu,ze jsem presto opravdu milujici mama. Drzost a nevychovanost nesouvisi s zadnym vychovnym proudem,ale s prostym vzorem z domova,kde se k sobe chovame laskave a slusne I v pripade konfliktu.

zelenaesmolda
5. srp 2018

@ilonne ano,resila bych to ale rozhodne bych nedovolila aby takhle nekdo napadl moje dite.cizi zenska na ulici nema co vychovavat moje dite a uz vubec ne fyzickym trestem,od toho jsou rodice

zelenaesmolda
5. srp 2018

@sijane neni ale na vas vychovavat cizi dite,to je na jeho rodicich! vy nemate pravo nekoho fyzicky napadnout pokud se nejedna o sebeobranu.a uz vubec nechapu proc vubec reagujete na pubertaky,ti provokuji vsechno co se hybe,mela byste byt rozumejsi a byt nad veci a takove veci ignorovat.koukam,ze vychova vasich rodicu na vas zanechala nasledky,jste strasne agresivni a neumite ocividne spory resit jinak.mela byste s tim neco delat

klea81
5. srp 2018

@mourovatakocka hm, moje děti se nikdy nevztekaly, asi neměly proč ;o) kamarádky syn se vzteká děsně a má adhd a kdoví jestli není i autista, takže pokud je to už přes čáru, může tam být nějaký zdravotní problém

sijane
autor
5. srp 2018

@zelenaesmolda To máte sice pravdu, ale není moji povinností si nechat chování vašeho děcka líbit a doufat, že si ho usměrníte a že mi třeba příště nevrazí kudlu do zad. Asi tak. Rozumnější neznamená si nechat vše líbit. Jsem rozumnější, tak mě vy malí chudáčkové ukopejte k smrti. Vše má své meze a hranice jsou tenké.

Ano jsem agresivní z té výchovy bez facky plné hysterického vysvětlování. 👍

zelenaesmolda
5. srp 2018

@sijane kdyz ma na vas nekdo blbe kecy na ulici tak vas nijak neohrozuje,nemate teda jediny duvod ho napadnout.a s tou kudlou v zadech a ukopanim to uz je hodne prehnane.Je rozdil kdyz ma nekdo blbe kecy a kdyz vas fyzicky napadne.v poradku jejich chovani samozrejme neni,to bych si sve dite pekne podala neco takoveho se dozvedet ale porad vam to nedava pravo zautocit.neni na vas to dite srovnat,to nechte na rodicich.

nafuka
Autor odpověď smazal
sunnurse
5. srp 2018

@zelenaesmolda Přehnané? Tři dny zpět u nás pár dětiček napadlo otce s dětmi. Důvod? Řekl jim, že mají chlastat jinde než na dětském hřišti. Skončil v nemocnici. Ovšem podle vás neměl vychovávat a nevšímat si jich....
A s tím vypláznutím jazyka taky dobrý.... Jen dejme dětem najevo, že si k nám můžou dovolit vše a jejich počínání nekomentujme.

ilonne
5. srp 2018

@zelenaesmolda S tim souhlasim. Tedy neco bych mu rekla, rozhodne bych to nepresla, ale nesahla bych na nej.

kajalka
5. srp 2018

@sijane Kudly do zad bych se spíš bála od agresora, jakým jsi ty. Co ti vůbec dává právo řešit násilím kecy pubošů? Chvíli mi tě bylo líto, z jakých poměrů pocházíš, ale z tohodle mám úplně husí kůži.

magdalenax
5. srp 2018

@radka8888 Naprosto s Tebou soulasím. Vidm to kolem sebe dnes a denně. Děti jsou rozjívené, dělají si co chtějí.
U nás v domě rodina, máma jde dítěti ještě pro míč, díte stojí mezi otevřenýma dveřma a ječí na celý barák, dítě, které má jít od září do školky. Kdyby bylo v jeho řevu slyšet, já chci ale ještě nanuka...., či cokoliv, nic, jen mááááámiiii, máááámiii, řev, přitom na mámu celou dobu vidí a není to roční dítě.
Jiný případ v obchodě: ...Já chci actimel.!...Ne, máš doma ještě tři a stejně je nechceš...., já chci actimel....NE,,,,,, já chci actimel,...už jsem ti řekla, že je máš doma a další kupovat nebudeme, dokud je nevypiješ...., já chci actimel! Ta holka, bylo jí tak 5 to s tím - já chci actimel řekla asi 8x za sebou, řvala na celej krám. Máma jí rozhodně v potaz brala, nebylo by tomu tak, že by byla rozhodnutá, že jí nekoupí nic, ale prostě actimel..., maminka byla v tomhle případě tvrdá a nekoupila jej.
Ovšem v šoku jsem byla před několika týdny. Asi pět metrů od pískoviště na hřišti stál kočárek. Maminka, majtelka kočárku nejspíš kojila, či konejšila mimčo, takže situaci kolem sebe až tak nevnímala. Já jsem šla pouze kolem, ale zpozorněla jsem. Odbíhající dítě od kočárku zastavovala jeho matka hledící do časopisu - se slovy..., copak tam děláš. Dítě nic. Podle oblečení to byl chlapec a podle výšky postavy taky tak 4 - 5 let. Nekoukala jsem, ale za chvíli řevu, jak na nádraží.
- Co jsi tam zase dělal (kluk) - nic"
- Maminka, - no to si děláte legraci!!!!??? Mám kočárek plný písku! Jako, vy tady sedíte, čtete si časopis a váš syn mi mezitím přestěhuje půlku pískoviště do nového kočáru? A i kdyby nebyl nový, co to jako má být?
-Tak nemáte kočár nechat stát bez dozoru, nevím, co po mě teď chcete....!?
- To se vyklepe a je to, ne, vždyť je to jen písek!

..Jo? A vy to dítě máte pod dozorem? Stojící, zabržděný kočár někomu ublíží? Vaše dítě si tu dělá co chce, vy to nevidíte, nebo vidět asi nechcete, že? ...Ani nevíte, že tu byla maminka s holčičkou a raději odešly, protože měla ta malá díky vašemu synovi, vychovanému synovi vlasy a všechno plné písku, protože na ni vysypal celý kyblík? .. a pak se asi nudil, tudíž písek nosil do našeho kočárku...

No, dáma zaplatí vyčištění kočáru, jelkož paní zavolala městskou, a nechala zaprotokolovat

sunnurse
5. srp 2018

@magdalenax Ty jo, klobouk dolů před tou maminkou. MP by mě nenapadla, aspoň si ta druhá příště syna ohlídá.

rickym
5. srp 2018

Já jsem z těch, kteří na zadek nikdy nedostávali. Děda má tátu používal fyzické tresty = táta k tomu má vyloženě odpor. I bez plácání byl táta přirozená autorita a je dodnes 🙂 Malá má skoro 16m a teda v roce, omlouvám se, ale dávat za něco na zadek /facku mi příjde jako blbost. Jak to bude dál...uvidíme🙂
Mateřská láska, nepopsatelná, nikdy jsem takovou lobrovskou lásku jako cítím k Elišce necítila ❤️ I když jsem někdy taky vyčerpaná, na nervy...

zuzana_ka
5. srp 2018

@rickym jaké třeba fyzické tresty?
Třeba pro mě je nepochopitelné trestat dítě klečením na vařečce apod.

izz76
5. srp 2018

@sijane Přečetla jsem zbežně celou diskuzi a promiň ty mi připadáš jako dost hysterická matka,jestli jsem správně pochopila dítě máš teprve 14měsíční ,opravdu nechápu jaké chování v tomto věku ocekáváš. Bít tedy pardon plácat takové prtě je podle mě hodně mimo. Výchova se nedělí jenom na ty co bijou a na ty co řvou.Vychovat můžeš dítě bez bití,hysterického řvaní,stačí láska a důslednost.

karlajasmine
5. srp 2018

@magdalenax Vidis, a ja treba neresim, jestli nejaka maminka da svemu diteti obcas na zadek nebo jestli maminka diteti vsechno vysvetluje atd.. zkratka at si kazdy rodic vychovava podle sveho, pokud svoje dite netyra. Takze nechapu moc smysl tehle diskuze..
Ale co mi uprimne vadi, jsou prispevky jako ten tvuj, kdy prijdes k nejake situaci, ktera se te netyka, neznas pozadi te situace, nevis, co se zrovna odehralo predtim ci potom, ale pritom z fleku hodnotis ostatni.. U situace c.1, to dite volalo ''mami'' na tebe? Volalo ''mami'' v noci pred oknem a rusilo tvuj nocni klid? Proc to vubec resis.. at je to rocni dite, 8 lete dite nebo 15ti lete dite, proste z nejakeho duvodo to dite dnes nebylo v pohode a chtelo maminku. Mozna mel pri odpolednim spanku fakt hnusnou nocni muru, jeste porad byl rozhozeny a nechtel, aby se mu maminka vzdalila.. anebo mozna jenom nevychovane jecel, ale v kazdem pripade ti to snad muze byt ukradeny.
Situace c.2, ja teda absolutne neresim, co jaky dite vyzaduje po svych rodicich v supermarketu a co mu koupi nebo nekoupi... nechapu, co je na historce ''ja chci actimel'' vubec natolik zajimavyho, aby to stalo za to sem psat..
A situace c.3.. Netusite, cim si ta maminka zrovna prochazela ani cim si prochazelo jeji dite. Nebyl to vas kocarek, ani jedno z deti nebylo vase.. proc to resite? Mne to pripomina, kdyz mi umrel kamarad, sla jsem po ceste jako telo bez duse, protoze jsem to zrovna zjistila a snazila se sebou neseknout, a chlap po me zarval ''koukej se pred sebe ne'', protoze jsem do nej zrovna narazila. Nebo kdyz jsem mela sileny strach, z jisteho duvodu, ktery se nakonec nepotvrdil, ze muj syn ma vaznou nemoc (diky bohu nema), tak jsem googlila jak zbesila, hledala informace a tlacila kocarek, a nejaky dve slepice zacaly resit, jak ty matky tlaci kocarek a u toho cumi do mobilu. Vubec netusili, co se deje a proc do toho mobilu koukam.

Uprimne si myslim, ze kazda slusna matka se snazi vychovavat svoje deti tak, jak nejlip to umi. Kazdy jsme jen clovek, kazdy obcas nevnimame, kazdy obcas ma zkrat a uleti mu nervy, na kazdy dite plati neco jinyho. Tahle diskuze je fakt zbytecna.

rickym
5. srp 2018

@zuzana_ka dostával řemenem..

kacenka1111
5. srp 2018

Jsem v půlce diskuze a chce se mi blejt...zakladatelka má problémy v sobe, nese si je z rodiny a paradoxně tuto výchovu obhajuje...shit...proč přišla tvá dcera tobě? Aby ti pomohla...zpracovat tohle v sobě...a ty tak jedeš ty svý vzorce...ale - díky za zrcadlo....mám co dohánět....amen

sijane
autor
5. srp 2018

@zelenaesmolda Vtip je ale v tom, že kdyby šlo o dobře vychované děti, tak by je to ani nenapadlo. A právo jednoho končí tam, kde začíná druhého. A taky. Chytnou někoho za flígrl není mlácení. Kromě toho, že byla ta děcka v šoku se jim prakticky nic nestalo. Maximálně jsem zmuchlala límeček, ale jinak neměli ani škrábnutí. Nemlátila jsem je hlava nehlava. Což je právě to, co lidi jako vy nevidí :D

@kajalka Co mi dává právo? Můj morální kompas. Otec nedávno seřval dvě cizí děti, co si hrály tam, kde neměly. Hrozilo jim, že by mohly utonout a nikdo se o ně nestaral. A jsem agresivní na ty, co si to zaslouží. Kdybys přišla a nadávala bys mi, tak bych si to s tebou vyřídila. Ono totiž kolikrát ani na dospělé lidi slušné: "Prosím vás, nechte toho" nefunguje. Jasně pak to má svoje následky.

@magdalenax Nechci domýšlet, kdyby v tom kočárku zrovna spalo miminko a ta maminka by třeba kojila starší dítě.

@izz76 Naopak podle rodičů jsem nedůsledná a jenom malou rozmazluji. Správně bych ji měla jednu ubalit každou chvíli, aby z ní nebyl rozjívený rozmazlený parchant. Očekávám to, co mě naučili rodiče očekávat. A jestli chceš vidět hysterku, tak se podívej na moji matku, co se chodí nervově zhroucená lehnout kvůli tomu, že kolem ní prošlo dítě a ona ho má furt na krku a musího přeci hlídat :D

zuzana_ka
5. srp 2018

@rickym tak to je fakt hnus!

kajalka
5. srp 2018

@sijane Čím dál lepší. Snad tě opravdu nepotkám.

sijane
autor
5. srp 2018

@kajalka Možná jsi mě už potkala, možná potkáš. Svět je malý a o náhody není nouze :D

sijane
autor
5. srp 2018

Pozn. Navzdory tomu, že se vám nelíbí, co hlásám, tak jsem vůči dceři ještě hodně benevoletní. A asi byste jen kroutily panenky, co dceři vše dovolím a trpělivě vysvětluji.

A navzdory tomu všemu, jak to vypadá, malá emaptická ke zvířatům. Umí pohladit a pomazlit se s živou kočkou.🐱

nafuka
Autor odpověď smazal
kacenka1111
5. srp 2018

Jsem sebevrah takhle večer...Koukala jsem na profil zakladatelky...tak krásný křišťálek si ji vybral...velmi těžká lekce malé holčičky, snad má silné strážné 😏❤

zelenaesmolda
5. srp 2018

@sijane pravo jednoho konci tam,kde zacina pravo druheho,tos me ted fakt pobavila.ony ti nejak ty pubertalni kecy ublizily ze se tady ohanis pravem? :D nic se nestalo,jenom ty z toho delas drama

Strana