icon

Co k Mikuláši pro 10 měsičného?

maarie
23. lis 2008

Ahojte,budete něco nadělovat prckům na Mikuláše?Tadýskovi bude deset měsíců a já tak nějak nevím,co bych mu měla dát. ☹ Dáváte vůbec něco takhle malým dětem?Nechci,aby byl ošizenej,přemýšlela jsem nad jablíčky,křupky,ale co dál?Díky za rady. 🙂

Strana
z2
petronilla
23. lis 2008

Ahojky,
Adélce je 9 měsíců,kdyby byla sama,tak bych jí nic asi nedávala,ale vzhledem k tomu,že má staršího bráchu a ten dostane,tak něco malinko musím.Tak jí dám asi nějaké ovoce a k tomu třeba jen ponožtičky 🙂

nensy
23. lis 2008

no tak já nevím asi náké ovoce ale taky jsem na tom stejně

pietra
23. lis 2008

tento rok dostane ovocie, piskoty, detske susienky a vyzivy
minuly rok dostala malu hracku a nove cumliky na flasu, kedze bola este len na mlieku

zuzka1.
23. lis 2008

ahojte mys me este malicky a tiez som nad tym rozmyslala, vypytovali sa ma aj babky a tetky,Vyriesila sm to tak, ze papame hippky a pijeme nestle mliecko ryzove, tak Mikulas donese take alebo nejaku malcost, ked uz velmi chu. Ine ma nenapadlo 😉

andy80
23. lis 2008

Ahoj, Jiříkovi na prvního Mikuláše bylo 10 měsíců a nadělovali jsme hračky. Jenom takový drobnosti a nějaké ovoce a měl tam i adventní kalendář, co mu koupili babi s dědou. No, moc ráda jsem to neviděla, ale přeci jen jsme každý den tu malou čokoládku vyloupli a dali mu jí spapat. No, Anežce bude letos 7 měsíců, tak to taky vidím na nějakou hračku a ovoce.

yasmina
23. lis 2008

ahojte no ja okrem toho ze musim vyriesit co na Mikulasa musim vyriesit ze co na narodeniny...moji maju 6.12. prve narodeninky!!!

andy80
23. lis 2008

yasmina: tak to máš doma 2 Mikulášky 😵

daluri
23. lis 2008

Určitě nějaké ovoce, přesnídávky, ovoc.šťávičky, piškoty nebo sušenky...ti malí z toho ještě rozum nemají. Kdybych neměla starší děti tak to letos asi ani neřeším 😉

nensy
23. lis 2008

tak já to taky asi tak vyřeším náké přesnídávky a štávičky a ovoce

elenita
23. lis 2008

No my sme im tiez nakupili vyzivky, dostanu ovocie a aj take zimne/vianocne ponozticky sa mi vidia ako dobry napad 😉 Okrem toho ma nasa Lucinka 13.12.meninky, a to uz neviem, co kupit ☹
Oslavuje niekto z Vas aj Luciu? Mne mamina tvrdievala, ze davnejsie, tam kde mali v rodine Luciu, chodil Mikulas aj Lucia.

andy.a
23. lis 2008

malým deťom je to jednoduché,mojich krpcov-batoľa a škôkara vybavím ľahko 🙂 😉

ale poradťe čo pre synovcov-jeden má 10 a druhý 16 . .? 😕 tomu staršiemu peniaze ?? 😕 a na Vianoce zasa peniaze ?? 😕

min.rok dostal PC hry,nejaké knihy,čiapku/na Vianoce/..ale na Mikuoáša teda neviem 🙄 😕

elenita
23. lis 2008

andy peniaze urcite nie 😖 U nas sa na Mikulasa vzdy dava ovocie, sladkosti, oriesky, adventne kalendare, prip. salonky...podla mna sladkosti ma rad kazdy......prip. zdravsia varianta mussli tycinky, susene ovocie, my s manzelom sme si davali take vianocne balenia cajov so salkami......ale peniaze...to mi pride strasne neosobne a ze ten clovek sa vobec neobtazoval ani rozmyslat nad tym, cim by spravil radost......no mozno to len mne take pripada, neviem.

coriven
23. lis 2008

andy - sladkosti a ovoce bych dala těm synovcům 😉 a nebo uhlí? 😀

elenita
23. lis 2008

inak u nas sa tiez dava uhlie a varecha 😀 To manzelovi aj ocinovu vzdy hodim 😀 . Ked sa nahodou zobudia skor, hodia to mne alebo mamine a tak to v noci putuje z cizmy do cizmy😀

coriven
23. lis 2008

elenita, to je dobrý 😉 , já taky nemám moc ráda penízků dětem, snad na narozeniny, ale jinak ne. Taky mi to připadne neosobní. Ještě není špatná třeba kolekce čokolád na stromeček 😅 , tu bych brala 😀

elenita
23. lis 2008

No, my sme uz teraz skoro zozrali jedny salonky, mamina kupila novu prichut-tiramisu, museli sme ochutnat 😀

andy.a
23. lis 2008

díky,mladší /10-r./vždy dostáva na Mikuláša sladkosti/ovocie-ani zeleninu- neje-od narodenia.. 😠 😕 🙄 /,starší orechy,sladkosti aj ovocie dostával tiež 😉

ale 16-roč.na Vianoce teda neviem 😕 záľuby má akurát PC-hry,ale to dostáva každý rok 😕 asi sa popýtam švagrovcov,čo by sa mu tak hodilo 😉

tiež nie som za peniaze,ale ten starší by si trebárs sám kúpil,čo by sa mu hodilo,resp.by si odložil 😉 inak materiálne majú tie decká takmer všetko,takže vymýšľať im niečo extra,no neviem 😕 😅 😝

andy.a
23. lis 2008

inak,až teraz som si všimla,že táto téma je v "Bábätkách".takže som mimo tému,prepáčte 🙂 😉
ale díky aj tak 😉 🙂

yasmina
23. lis 2008

andy to teda hej 😉

daluri
23. lis 2008

My jsme to začali dělat tak, že rodina dá peníze mi a já nakoupím, přece jen ty děcka znám lépe. A těm starším se fakt blbě nakupuje. Ono se jim taky nic tak nehodí a nelíbí. Takže naši si třeba v katalogu vybrali oblečení. Nebo si vyhráli na aukci mp4. Ví, že to maj pod stromek, dostanou už jen maličkosti, aby to překvapení nějaké bylo. 😉 Anebo když chtějí drahý dárek, tak musí počítat s tím, že se prostě na to složí více lídí...

A sladkosti na Mikuláše těm starším určitě - přidat k tomu, lupínky, plechovku coly a jsou spokojeni. A ještě přidávám oškrabiny z brambor, na letošek jich budu potřebovat hodně 😀

lenkazdenek
23. lis 2008

tak u nás to jistí ovoce a dětdké sušenky 😉

sirinka
23. lis 2008

u nas ovocie...ked bude vacsia, tak dostane aj nejake cokoladky....ale len z mierou, nechceme deti naucit, ze na mikulasa sa davaju nejake darceky...

aponchie
23. lis 2008

ja teda nevim,ale 9ti mesicni dite nema pojem o nejakem mikulasi a uz vubec bych mu nedavala neco co bezne nema kvuli alergiim..to je jako silene slavit vanoce s pulrocnim ditetem priklad..to ma sumak z vanoc a libi s emu jen svetylka.. 😉

sirinka
23. lis 2008

aponchie jasne...je to viac pre rodicov...ale mi sme sa napriklad strasne tesili minule vianoce, ze sme v trojici, ze sme rodina...preco by sme mali nase dieta ignorovat, iba preto, ze este nechape zmysel vianoc, mikulasa ci narodenin...ale iste, vsetko s mierou... 😉

janette4
23. lis 2008

my sme tiež ešte veľmi maličký.ale papáme nutrilonky kašičky, takže Mkuláš donesie tie a plienky.Viem,že malý to ešte nechápe,ale my sa na Vianoce hrozne tešíme, lebo to budú prvé Vianoce s ním a tento rok budú úplne o inom ako doteraz. 🙂

dudri
24. lis 2008

Mam 5.mes.dcerku. staci hrube ponozky, minihracku, alebo capacky(cizmy)

titkovamiriam
24. lis 2008

marecek na prveho milulasa dostal kusatka 😀 ,na druheho kopec roznych pribinacikov 😀 a ovocie a tento rok to bude podobne plus niaka sladkost 😀

kisska
24. lis 2008

ozaj babule, organizujete aj navstevu "naozajstneho" Mikulasa? My mame momentalne v rodine 3 adeptov (4, 1rok a 9 mesiacov), viem ze najmensieho mozeme skor len vyplasit (aj ked on mava prave z takych veci najvacsiu zabavu), ale pre tych starsich by to uz mohlo byt, co poviete? Este aj dobre vychadza na sobotu...

titkovamiriam
24. lis 2008

jasne!ideme aj do bratislavy aj u nas bude-jeden s materskym centrom,druhy organizovany obcou 😀

skrecok
24. lis 2008

Ja uvazujem, ze na Mikulasa mu dame plienky...Uz ma mikulasske oblecko, tak sa tesime ze ho oblecieme do toho 😀 . Viac ma nenapada. Horsi problem je u mna ked maleho dojcim. Vzdy som dostavala Milulasa plno sladkosti 😀 a samozrejme aj ovocie 😉 . A teraz takmer nic z toho nemozem jest ☹ .

Strana
z2