Co obdivujete na své matce či tchýni? Inspirujte se zde!
Ahoj nechala jsem se inspirovat zde na koníku, už ani nevím kým, že mamce vytvořím k narozeninám vzkazy s tím za co ji mám ráda a obdivuju jí. Musím říct, že to není jednoduché. A premejšlím jestli jsem na nějakou důležitou oblast nezapomněla. Pojďme si tu udělat takové anketní okénko, co obdivuješ na své matce (nebo tchýni)?
Moje mamka je neskutečná bojovnice. I když ji život několikrát srazil na kolena, nikdy se nevzdala, se vším se poprala a znovu se postavila na nohy. To na ní opravdu obdivuju, i když jinak je náš vztah složitý.
Kromě toho je spontánní a odvážná, nebojí se zkoušet nové věci, ochutnávat nová jídla, sama cestovat... 😊
Na mamce toho obdivuji hodne. Byla na me sama, ale dokazala zastat obe role a vychovat ze me slusneho samostatneho cloveka. Navic napric vsemu mi zajistila detstvi i dospivani, ze mi nikdy nic nechybelo. A vzdy jsem za ni mohla s cimkoliv prijit. Hodne mi pomohla s dcerkou, kdyz to bylo zapotrebi, takze je nejen skvelou mamkou, se kterou mame uzasny vztah, ale i skvelou babickou. Nekdy je netrpeliva, nekdy me nastve, ale to i ja ji, nikdy na sebe ovsem nejsme nastvane dlouho. I kdyz se nepohodneme, za par hodin je vse zase v poradku (jsme obe nekdy trochu horke hlavy).
Na tchyni obdivuji, ze je skvela babicka. Ma 7 vnoucat (8.bude za tyden), mou dceru bere ve vetsine veci jako vlastni. Neni pro ni problem vzit 4-5 nejmladsich a jet treba autobusem do kina, na nejakou akci, nebo si je vzit k sobe a hlidat, vymyslet jim zabavu a aktivity.
Byvala tchyne je take velmi aktivni zena, ktera s dcerou sportuje, s byvalym tchanem dceru odmalicka hlidaji kdykoliv je treba a je videt, ze sve deti a vnoucata maji na prvnim miste.
Takze vsechny tyto zeny maji muj respekt a obdiv 🙂
to je zajimave 😊 moje mama neni nijak extra vrela a takova ta na prvni pohled milujici, ze by rozdavala hubicky a objeti, to vubec. ale uz jsem to nejak zpracovala, dava nam tu lasku najevo jinak. vzdycky se o nas dobre starala, varila, proste ten servis okolo zivota. vzdycky jsem se na ni mohla spolehnout, je uprimna (az to nekdy trochu boli 😅) a jsem ji vdecna, ze mi tak nejak dokazala vytvorit realisticky pohled na svet. jsem ji vdecna, za to jak me vychovala a jakou pro me vytvorila rodinu. ze mi umoznila studovat. a ze me ma rada takovou jaka sem a miluje i moje dcery ❤️❤️❤️
diky za to tema, obcas je dulezite si to pripomenout 😊
Vřelé ruce, smích, jak si zpívala u ždímačky, koláče a vánoční cukroví, vůni
Na své mamince obdivuji jaká je bojovnice. I přes to,že má bio léčbu maká,stará se jak se máme aapod,hlídá moje dcery nebo je s nimi u nás. Obdivuju ji za to ,že i když jí říkám,že mi nic není pozná to na mě. Obdivuji ji za to, že i přes to co si prožila s mojim taťkou byla srdečná nikdy na sobe nedala znát smutek, zklamání a únavu. ♥️♥️ I když jsem provedla sebevětší průser vždy mě milovala. A děkuji ji za to jak mě vychovala.♥️
A jen dodám,že je neskutečně empatická a upřímná.
Její nervy :D se mnou to jako s dítětem nebylo snadne, od narození sem byla nemocná, snad každý rok mi přišli na něco nového, takže neustále kolečka po nemocnicích a teď když sem sama matka vidím, jaký máma musela zažívat strach. Pak se mnou zas slušně cloumala puberta, na Prahu dospělosti sem se s ni dost hadala a stejně to se mnou nikdy nevzdala :D obdivuju, ze si dokázala projít hnusnym rozvodem, sebrat se a jít dal, uživit sama dvě pubertacky. Ze se dostala ze stavu, kdy sme byly prakticky bez domova až ke splnění svého snu- domu s velkou zahradou. Obdivuju ze je neskutečně pracovita. Ze si rozumí se všemi generacemi, má přátele v radách důchodců stejně jako mezi vrstevníky svých dětí a ze je neustále taková veselá a správně prastena, i když se kolikrát nechová úměrně svému věku, to mám asi po ni 😂😂
Na své mamince obdivuji sílu postavit se za svoji rodinu, toleranci a vytrvalost, obdivuji na ni její nekonečnou energii po pracovní stránce. Dokáže jet jako motorová myš, nemá absolutně žádnou stopku.. Je vytrvalá a cílevědomá. Milující, obětavá, rozdala by se, dokáže vždy každému kdo přišel s prosbou pomoct. Čistotná,.pořádná a prostě nenahraditelná. Ale co je hlavní, moje.. ♥️ .Měla těžký život se svojí mamkou, která jí ze vsech 5 děti ráda neměla a nemá...o to víc si ji vážím, protože k ní stále má úctu.
i kdyz me nekdy neskutecne vytaci, tak porad je to moje draha jedinna mama. Uz jsem.o tatu bohuzel pred 8 lety prisla a o to vic jsem rada, ze ji mam. Muzu ji kdykoliv s cimkoliv zavolat a to uz mi davo neni 20🙂
Na své matce obdivuju, jak moc miluje sebe, svůj klid a ostatní jsou jí úplně ukradení...a teď k použitelnosti na přáníčko - naa tchyni obdivuju schopnost nadchnout se pro cokoliv, akčnost, vřelost, přehled o rodině (kdo kdy má významné události atd.) a výborné vaření.
Na své matce nejvíc obdivuji to, že jsem přežila moji pubertu 😂 a spoustu dalších věcí teda. Jakože je to neskutečný dříč, neuvěřitelně pořádná, svědomitá a že dokázala skrýt své trápení a bolesti (když jsme byli malí) a udělala nám s táťkou hezké dětství ❤️
Empatii, vřelost, laskavost, trpělivost, inteligenci a to, jak mě vše naučila. Skromnost, štědrost, nebojácnost, cílevědomost, slušnost a lidskost 😊♥️
Na své mámě obdivuji co všechno toho zvládne a je v pohodě - to se hrozně divil i tchán, když na naší svatební afterparty odnášela a umývala nádobí, ukazovala lidem kde si mohou nabrat jaké jídlo, balila jim balíčky s výslužkou... A pak mi ještě řekla, že si tu párty užila!
Obdivuji ji, že jí je jedno co si o ní kdo myslí (což ovšem někdy hodně přehání).
Obdivuji, že ekologii řešila i v době, kdy to nebylo populární. Prostě nebyla líná zamyslet se nad důsledky svého fungování na planetě (například "zhasni když v té místnosti nejsi, musí umřít stromy abychom my mohli svítit, tak přece nebudeme svítit zbytečně")
Že dokáže tak hodně ušetřit (opět je to extrém, kdyby šetřila ještě trochu víc, šila by záclony ze šlupek z buřtů, jak praví klasik. Ale obdivuhodné to je.)
Také ji obdivuji za to, že se nebojí jít proti proudu.
A vděčná jsem ji za všechno dobré, ale i za to špatné, protože mě to obohatilo a posílilo.
Obdivuji ji, že zvládá moji dceru (a dceru obdivuji, že zvládá babičku 😁😁😁 ani s jednou to není vždycky snadné - jen tedy pětiletá dcera na to má zatím ještě věk, moje maminka zatím ještě nemá 😄)
Tchyni obdivuji jak dokáže asi vše řešit v klidu. Prý to taky tak nebylo vždycky a taky ne úplně všecko, ale čistě z mého pohledu je v tomhle super-Hero, je klidná i v situacích, kdy já to nedávám 😁
Na své mamince obdivuji snad všechno.
Ale nejvíc to,že i přes to jak jí život dává samé překážky do cesty, že ve svém věku má nemocí až se i doktoři diví.. a já si kurňa říkám, jak je ten zivot nespravedlivý..
tak to jaka je,jak má velké srdce,jak všechno zvládá..ikdyz má sama trápení,ikdyz se necítí dobře apod...idkyz si v životě toho prožila tolik,že by to porazilo plno z nas ,ale maminka se nikdy nevzdala..
Je pro mě anděl bez křídel..
pro svoje děti ( myšleno i vnoučata) by se rozdala.. nikdy by se k nikomu neotocila zády.
Nejen ,že je úžasná maminka,ale je tou nejlepší babičkou mých dětí a já si moc vážím toho ,že ji máme
Nemusí ani nic říkat, stačí jen její přítomnost a cítíte tu neuveritelnou maminčinu lásku.
A já jsem hrdá,že jsem její dcera .
Lepsi maminku a babičku bychom si nemohli přát-lepší neexistuje ❤️❤️❤️
(PS. Omluvte chyby,chybějící čárky apod.,píši rychle a u toho hlídám malého, tak nestíhám vše kontrolovat, děkuji za pochopení) 😀🙂
Kdybych mela vybrat co nejvic, tak asi jeji odvahu a ochotu pustit se do vseho.
Nikdy jsem od ni jako mala neslysela "to nedelej" nebo "na to nemas". At jsem si vymyslela sebevetsi blbost, vzdycky jen pokrcila rameny, pripadne zvedla oboci, ale mnohem casteji rekla jeeee, to je super napad. A me to do zivota naucilo, ze zadne dvere nemusi byt nepruchodne zavreny, jen clovek musi najit spravny klic .)
A odvaha ji drzi do dnes, treba kdyz se sama vypravi na expedici po Peru. Bez cestovky, s minimalnim mnozstvim penez a bez znalosti jakehokoli svetoveho jazyka. Nebo na mesic na jachtu s lidmi, na ktere narazila pres inzerat. A vzdycky se vraci tak nadsena!
No já teď momentálně asi energii a to jak vždycky blbne s dětmi. Já na takové blbiny nemám náladu a někdy mě to mezi, ze jsem takový suchar oproti ni 😀🫣. Jinak to je samozřejmě milion dalších věci, co bych mohla obdivovat.
@jerrabina teď jsi mi s tou ekologií připomněla, že to moje matka dělala taky, strašně mě to v dětství štvalo - teď už to víceméně chápu. Akorát to totálně zazdila kupováním plastových zbytečností pro vnoučata...ale ono je to jednodušší než s nimi trávit čas. 🫣
Taky by to pro mě nebylo jednoduché. Ale když sem o tom přemýšlela víc, tak asi její schopnost nadchnout se a její temperament.
@prejeta_zaba Jee, tak to moje máma nové plastové zbytečnosti nekupuje a raději s dětmi ten čas tráví... Hlavně proto aby mi pomohla. A hračky máme od ní většinou z druhé ruky, ale teda čím větší tím lepší 🤦♀️ do panelákového bytu. 😄

To nejde shrnout do slov. Ani do pár krátkých, ani do dlouhosáhlého výčtu. Nikdy nebude úplný. Moje meminka je prostě moje maminka.
Co na ní obdivuju nejvíc? Možná to, že nám dokázala věřit. Byla jsem holčička, droboučká a stydlivá asi tak, jako je teď můj syn. ... přesto nás se segrou nechávala už v druhé a první třídě jezdit do školy jen spolu a prostě věřila, že to zvládneme.