icon

Co vás štve na ostatních matkách?

95newmommy2020
18. zář 2020

Ahoj ženy, dnešek mě přinutil k zamyšlení. Plne si uvědomuji, ze se každá strašně hlavně o sebe a jiné aktivně neresime. Ale spis tak nějak, čeho jste třeba byly svědkem, co dělají jiné a trochu vás to zasáhlo/zaujalo.
Můj příběh. Ve středu jsem si tak šla kolem ZŠ. Maminka měla kočárek a dvě starší holcicky. A ona strašně vyjela z ničeho nic, začala křičet že je hnusna holka, že “teď sem si kvůli tobě rozbila roušku ty smrade malej” ta holcicka plakala (byla tak 4 leta) pak ji řekla ať vypadne do predu ze ji nechce vidět, že furt ječí. Pak ze si ji odnesou čerti.
Mě se chtělo normálně brecet. Ještě teď to mám v hlavě.
Co se tyče MCH dalších poznatků ve světě mateřství venku: tak třeba dnešek. Šly jsme s kamoskou a s jejím 16 měsíčním na hřiště. Taky tam byla skupina matek jejíž děti měly BF obuv. Kamosky chlapeček má nějaký normos boty. Já měla Ernesta na trávě no. :D Tak ty pohledy byly docela funny. Bylo v nich fakt něco odsuzujicicho. Taky jsem ho krmila na veřejnosti krabickovym mlickem s kaši.
Jinak mě osobně třeba štvou citové věci jako byl můj první příběh. Pak namysleny pohledy. :D Pak to, ze vždy nejradši bych se druzila třeba na tom hřišti, ale bohužel nevím jestli o to někdo stojí.
A co mě pobavilo, byla jaká si sonda a zjišťování dvou mami, co mají ostatní lidi za sedacky. To jsem Si tak čekala před billou a slyšela jsem ne. A abych to nenatahovala, tak většinu zhodnotily jako absolutní tragédii.
Zaver :D Rada bych si udělala průzkum do vašich duší, jestli když vidíte nějakou maminu jak něco děla se svým dítětem nebo čím ho krmí, jak s nim mluví, jak působí nevím, cokoliv. Tak jestli je něco co vás štve nebo třeba aspoň zasáhne, nebo nad čím si řeknete “bože to je kráva” 🤣

Strana
z6
petrasipkova1
20. zář 2020

@anicka123kk no to je jako u nás doma, syn má 2,5 roku, přijde se napít, u toho klidně kouká na telku. A to nejsem eko bio, zda se mi to úplně normální 🙈🤷‍♀️Z čeho se mi navaluje je mimino s dudlikem v puse. Fuj ✌️

anicka123kk
20. zář 2020

@michaela666 přesně tak...věř mi když to sledujes už vlastně 4 roky v kuse tak pak představa ze mas kojit vlastní je úplně fuj, teď jsem trochu zla, ale její syn sám od sebe ve dvou letech přestal chtít mliko segra je z toho zdrcena a já nadšena ze už se nemusím dívat na ty její kozy 😂

martiina_k
20. zář 2020

Mně asi nejvíc vadí řeči ostatních, které shazují, nebo zesměšňují styl výchovy druhých. My třeba do tří let byli tvrdě proti cukru (mám k tomu své důvody a nevidím jediný důvod komukoliv ospravedlňovat, proč to tak mám). Rodina z obou stran to pochopila, nic nám za zády prckovi necpali, naopak pochopili, že mu stejnou radost udělá banán, jablíčko (jejda, teď zdrobňuju 😅) okurka, rajče, oříšky a spousta dalšího. Když jsem mu chtěla dát sladké, upekla jsem muffiny slazené medem, nebo javorovým (agávovým) sirupem. Ale těch řečí, co jsem slyšla na různých oslavách od kamarádů, nebo vzdálenějších příbuzných (taky rodičů s malými dětmi), jaký je to dítě chudák apod. Nebo když jsem prcka držela na čůrání jako holčičku (nechtěla jsem, aby si počůral trenky) - hned zesměšňování, že čůrá jako holka... bože, on mu pinďa tímhle čůráním neupadl, dneska už čůrá ve stoje 😝 Takže mě nejvíc vadí ty zesměšňující, nerespektující řeči druhých maminek, když nesouhlasí s určitým stylem výchovy. A upřímně mi vadí i označení eko-bio matka, nebo lesana - je to dneska dost pejorativní označení. Nemyslím si, že by naše rodina spadala do tohohle druhu lidí, ale přírodu máme rádi a nezahlcujeme jí zbytečným odpadem, snažíme se chovat ohleduplně. Nenosím batikované věcí, chodím elegantně oblékaná, nenosím BF, ale lodičky na podpadku, ale myslím, že leckdo by mě za eko-bio označil (kvůli tomu cukru a relativně zdravé stravě).
A pak mi ještě vadí takové to "počkej až..." - jako by každý musel zažít totéž, co ten druhý. V půl roce jsem slyšela - počkej, vydržíš to max. do roku, pak mu ten cukr dáš, po roce jsem slyšela - počkej, až to uvidí u ostantích, bude to chtít. Když jsem to dotáhli do těch tří, teď slyším - počkej u druhého to nepůjde. Vidím to i tady v diskuzi - počkej, až budeš mít dítě starší, to teprv pochopíš. Nebo bezdětným se často říká - počkej až budeš mít díět, to teprve pochopíš.... myslím, že moc věcí se v mém myšlení dítětem nezměnilo. Jsem asi víc tolerantnější k druhým, protože víc vidím pod povrch, ale obecně bych neřekla, že jsem mateřství získala najednou ten rozum a všemu rozumím nejlíp 😇

astyna88
20. zář 2020

Víš, já mám doma ADHD dítě s pas, který dokáže celý den dost prudit a nedávno se ještě do toho pokydal starší presnidavkou, takže jsem taky už vylétla, prostě každá máme ten práh stresu někde jinde. Co mě ale docela štvalo a dodnes to trošku nechápu, je fakt, jak se každý ptá na dost osobní věci, např zda kojim, mám nástrih... Třeba s rodinou to řeším, ale s cizí má zenskyma fakt ne... A pak to věčně mykani - papame, kadime, máme... Prostě nějak tuto sortu nevyhledávám a radši se bavim s holkama, které ještě nemají mléko na mozku 😁😁😁😁

cherie24
20. zář 2020

@tinaprofi jj to znám, když na mě známá vytáhla větu jéé ta má pěknou barvu hovínka z toho kojení, to my jsme takovou vůbec neměly, tak jsem taky koukala jak tele. Za prvé debaty o obsahu plínek jsou mi krajně nepříjemné a ten mateřský plurál, kdy po narození dítěte žena přestane samostatně existovat, to je něco 😂 ale může to být ještě horší !!! Byla jsem v chovatelské stanici koček, kde paní mluvila stylem - my jíme tyhle granule, takhle značka nám moc nechutnala, no z těchlech kapsiček jsme měli trochu průjem. Mateřský plural level 2000 😁

krtcice
20. zář 2020

@petrasipkova1 jé to máme stejně 🙂 syn taky 2,5 roku a kojen kdykoliv, kdekoliv. A taky mi to přijde normální.

me_druhe_ja
20. zář 2020

@petrasipkova1 To já naopak miluju děti s dudlíkem. 😀 hrozně mě mrzelo, že syn první měsíc dudlík nechtěl, až pak ho přijal a strašně mu sluší. 🥰 Ale má ho jen na spaní, aby nebyl závislák. 🙂

astyna88
20. zář 2020

@me_druhe_ja

Mě přijdou taky roztomilí. Jen v dnešní fašistické laktační době je to strašně ekl 😂😂✌

martiina_k
20. zář 2020

Jo a teď mě napadlo, co mi hodně vadí - olizování dudlíku, nebo láhve, nebo ještě hůř - prsstíků od čokolády, nebo zmrzliny a tak.... To jsem nikdy neudělala a nikdy to neudělám, fakt se mi to hrozně ekluje. Nemám ráda ani když mi malej hrábne do talíře, to jsem jak čert v krabičce, to ví, že nesmí. Ale jako když to druhá mamka udělá, tak jí nejdu dát přednášku, nebo nekoukám vražedně, je to její věc. Jen mě se to fakt příčí.

me_druhe_ja
20. zář 2020

@astyna88 Jo to jo, dneska máš za dudlík pomalu rok na tvrdo. 😀 Kluk se kojil úplně normálně bez dudlíku i s dudlíkem. 🙂 Akorát s dudlíkem se hodne zklidnil, když byl malej. 🙂

inkheart
20. zář 2020

@martiina_k přesně, taky nemusím to označení "lesana" nebo "eko bio". Ženy, které tyhle výrazy používají, tak činí skoro vždycky s despektem.

krtcice
20. zář 2020

@me_druhe_ja
@astyna88 jj i když jsem hodně pro-kojící, tak dudlík ss mi u miminek líbí 😊 ale měla jsem smůlu. První dcera, ta teda byla savec dudlu, leč v 7 měsících dostala ošklivou nemoc (14 dní v nemocnici) horečky, infekce, afty... a tím pádem sama dudat přestala... po návratu domů už ho nechtěla, plivala ho a koukala na mě stylem ,,mámo co mi to dáváš, dyť z toho nic neteče" 😀 mladší dcera dudlík odmítala, pak ho chvíli měla v asi roce a půl, kdy našla ještě zabalený, nepoužitý a dala si ho do pusy, ale to bylo chvilkové, asi měsíc 😀 a syn, no ten jak kdy. Někdy ho vzal, někdy ne, pak si s ním hrál když mu lezly zuby, že ho stiskl dásnama a rukou vytáhl. Taky v roce dudlík odložil a nevzal. A přitom bych právě kolikrát ten dudlíl v noci brala místo neustálého kojení 😂

prejeta_zaba
20. zář 2020

@cherie24 Kočičí plurál 😂

petrasipkova1
21. zář 2020

@me_druhe_ja myslím ze většině lidi se to zda roztomilé ✌️ Já když viděla kamarádky miminko jak mu furt cpala dudlík do te malinke pusiny, to se dávilo, tak když si představím mít pořad plnou pusu jenom kvůli tomu aby maminka měla klid 🙈

Strana
z6