icon

Copak to je za kytičku?

duhovakony
28. únor 2018

Ahoj holky prosim,nevite nektera jmeno teto kyticky? Dostala jsem ji ale zadnej popisek nic,jen ze chce min zalevat.. diky 😊

Copak to je za kytičku?
ajja87
28. únor 2018

Myslím si, že je to tzv.sloni noha,ale nejsem zahradnik,jen mi to připomíná, když jsem si ji koupila já Ale měla jsem jen jednu tu kytičku v květináči.

hojda
28. únor 2018

Taky bych řekla sloní noha možná se jmenuje latinsky nolina????

rousse
28. únor 2018

ano, holky správně - sloní noha, také se jí říká nolina - latinsky, byť bych jako biolog měla vědět🙂 , nevím🙂

duhovakony
autor
28. únor 2018

Dekuju. Jste zlatéé😊

duhovakony
autor
28. únor 2018

@rousse a kdy je vhodne ji presazivat?pocitam že na jare? 🙂 a muzu ty ,,cibulky" rozdelit,a nebo nechat to po kupe jak je?

rousse
28. únor 2018

@duhovakony přesazovat na jaro, nožičky můžete rozdělit, vypadají, že nejsou srostlé....jinak péči speciální nevyžaduje - málo zalévat (je to rostlina původem z hodně teplých oblastí, takže vodou opravdu šetřit), teď jaro a léto bych občas přihnojila hnojivem na listy. Jinak vděčná rostlinka, kterou neumoří ani velcí kytkoví ingnoranti🙂)

ajja87
28. únor 2018

@rousse souhlasím, je to vděčná kytička.mě normálně každa kytka chcípne,ale tuhle už mám asi 8 let,sice nic moc velký pokrok v růstu oproti známé,která ji má přibližně stejnou dobu a kupovanou přibližně stejně velikou.

rousse
28. únor 2018

@ajja87 ony ty sloní nohy rostou velice pomalu, proto když narazíte v květinářství na nějakou velkou, tak i ta cena je poměrně velká, protože to musí být opravdu stará rostlina.... já zkoušela vypěstovat ze semínka, sadila jsem je tak před 7 letama a je zhruba taková jako je na té fotce nahoře🙂))

duhovakony
autor
1. bře 2018

@rousse tak to pojmenovani proste sedi 🙂

duhovakony
autor
1. bře 2018

@rousse jeste bych se chtela zeptat,chci aby mi vydrzela vanocni hvezda...a na netu jsem cetla ze az odkvete tak zastinit...me odkvetla takto znovu ji narostly listy tak mam ji tedy i presto zatemnit? Napadlo me dat ji takhle uz do sklepa tam je tma a momentalne i 15 stupnu..

rousse
1. bře 2018

@duhovakony s tím zkušenost nemám, já tyhle hvězdy moc nemusím a nekupuju to. Ale zkusila bych to stříhnou ty staré listy, nechat nové, zastřihnout ty staré stonky....prostě ať to nějak vypadá a udržovat tak.....do sklepa už bych teď nedávala. Jen si myslím, že vyhnat pak znovu do květu na Vánoce bude možná trochu oříšek.... ale třeba překvapí🙂