Covid - očkování pedagogických pracovníků. Zkušenosti?
Zdravím všechny, prosím o info, jak to funguje s vydáváním kódů potřebných k zaregistrování do očkovacího centra. U nás jako první (v únoru) dostali kód všichni co byli 55+ nebo v té době fungovali ve škole (kancelář, učitelé 1.a 2. třídy). Od té doby kód nevydali nikomu. Známí, co ve školství také pracují, se podivují, že já jsem kód ještě nedostala, tím pádem nejsem ani zaregistrovaná. Oni jsou někteří už i očkovaní, jsou stejného věku jako já. U nich vedení kód poskytlo všem, zaregistrovali se a očkovací centrum vyhodnocuje, koho vezme dříve a koho později. Jak je to u Vás?
Mamce taky zatím kód nepřišel...už je to přes 3 týdny.
Jde mi spíš o to, proč vedení školy dělá ofuky s vydáním kódu potřebným k registraci.
@myskin bylo to na zvážení ředitele školy. Apelovalo se na solidaritu, aby šli v první vlně ti, co jsou 55+ a ti, co aktuálně zajišťují provoz školy. Někde to ředitelé dali všem, někde ne.
Druhá očkovací vlna ještě nepřišla. Nikdo nedal pokyn. Když jsem se na to minulý týden dotazovala v očko centru, tak mi řekli, že učitelé už nejsou prioritou a že teď se očkují zdravotníci a ti, co jsou u testování. Já jsem se registrovala hned v prvni vlně, okamžitě jsem dostala termín, ale vzhledem k tomu, že jsem byla po nemoci (ačkoliv už skoro dva týdny) tak mě nenaockovali a že mám čekat. Zjistila jsem si aktuální čekací lhůty očkovacích center a přeregistrovala jsem se jinam a mám termín v úterý.
Mamka už má první dávku a příští týden jde na druhou, uplne bez problémů
To, že šli nejprve na očkování učitelé 55+ a ti co zajišťovali provoz školy je v pořádku, ale další diametrálně odlišný přístup, že někde kód škola poskytne všem a někde ani rizikovým mi přijde mimo. Postup by snad měl být všude jednotný a ne že si to rozhoduje vedení školy. Podle čeho? Asi jak se vyspí....
@myskin Včera jsem četla od paní učitelky, které je 54, že ředitel poslal na očkování jen 55+, takže očkovaná není, zatímco její dcera 31 let, která učí ve stejném městě ale v jiné škole už oočkovaná je. Do té doby jsem nevěděla, že to funguje (resp. spíš nefunguje) takhle. Takže přesně jak píšeš, je to nesmyslné. 😔 Nepomohlo by apelovat u vašeho ředitele? Může to ještě teď vydat?
Na stránkách ministerstva školství je doporučený postup pro ředitele škol a jsou tam DOPORUČENA kritéria výběru pedagogů pro očkování. Ale je tam také zdůrazněno, že kritéria jsou pouze doporučující, záleží tedy jak to vedení pojme. Pochopím kdyby nakonec dali některé učitele 2.stupně, kteří nejspíš do školy dlouho nepůjdou, ale ti ostatní?
Nám ředitelka poslala e-mail, že je možné se registrovat, ale že budou mít přednost 55+. Měli jsme si u sekretářky nahlásit kdo se chce nechat očkovat a tomu kdo měl zájem poslala ten kód školy potřebný k registraci. Hlásili jsme se všichni zhruba ve stejnou dobu a opravdu nejdříve vzali starší kolegyně a teď už chodíme tak nějak na střídačku my mladší. Já byla včera, kolega, kterému je 28 jde zítra, sekretářka, které je 38 byla už před 14 dny ... Takže je to opravdu na vedení jak se k tomu postaví. Původní registraci jsem měla v okresní nemocnici, když se 10 dnů nic nedělo, přeregistrovala jsem se do velkého očkovacího centra a možnost na rezervaci termínu jsem dostala do 3. dnů.
@78marcela Muzu se prosim zeptat, kde muzu zjistit ty cekaci lhuty? Dekuji...
@fifinka2020 Já jsem sledovala tady 😉 https://ockovani.opendatalab.cz/
@fifinka2020 ano, taky viz výše jak Píše @sarrita
Díky všem, tak je to tak, jak jsem si myslela, i od známých slyšela. Většina s tím problém nemá. Příští týden se u vedení znovu zeptám. Ale když mě pošlou do háje, tak fakt nevím.
@myskin Nečetla jsem všechno ale má zkušenost - jsme oba učitelé, máme celkem 3 ředitele (tři školy) - na jedné škole jsme dostali automaticky kód všichni, věk nevěk, na druhé byl kód na vyžádání, na třetí tak stejně. Vím od kamarádky, že jejich ředitel prostě odmítl dávat kódy těm mladším - nespravedlivě. Nicméně taky jde o to konkrétní centrum. Manžel se registroval v jednom hned první den kdy to šlo - a nic, pak jsme dostali echo o jiném centru, že tam je volněji, tak jsme to změnili a do 2 dnů měl termín a už má teda první dávku v sobě.

Už jsem to sem párkrát psala, jsem v úplně stejné situaci jako ty. Nevím, proč já druhý kód nedostala, už jsem volala i na jejich infolinku, mám prostě čekat, nic víc mi neřekli. Může to trvat až 3 týdny, ty ještě neuplynuly. Jsem teď registrovaná do velkého očkovacího centra, ale i tak prostě nic. Tak čekám.