COVID19. Je tu ještě nějaká (ne)těhotná, která to stále bere vážně?
Ahojte holky,
zaujíma ma, či je tu medzi vami ešte niekto, kto stále dodržiava všetky opatrenia a berie túto situáciu naozaj vážne? Aktuálne som v 7. mesiaci a mám pocit, že sme s manželom takmer jediní, kto v okolí ešte stále všetko dodržiava. Od října sa s nikým nestretávame, okrem doktorov, nákupu potravín atď. Vonku nosíme poctivo rúška, na nákupy chodí manžel, dokonca dezinfukujeme všetky potraviny. Som už z toho strašne unavená, keď vidím, že nikto v okolí to neberie vážne. Takmer každý si behá hore dole, po návštevách, preplnených svahoch, kamaráti sa stretávajú akoby sa nič nedialo, niektoré dokonca tiež tehotné. Keď nás volajú na návštevu, žakaždým len odmietame. Na káve som s kamoškou nebola už ani nepamätám. Môj jediný kontakt je vlastne manžel a doktorka. Samozrejme ten strach a zodpovednosť umocňuje moje tehotenstvo, ale myslím si, že aj ako netehotná by som opatrenia stále dodržiavala. Niekedy však mám pocit, že mi z toho už hrabne, hlavne keď vidím ako osatní "žijú" ďalej akoby sa nič nedialo.
@mateju_sm popravě jako těhule bych covid chytnou tedy nechtěla, měla jsem při jednom těhotenství docela dlouho kašel a bylo to náročné, bolelo z toho celé břicho a navíc tedy riziko vysokých teplot, které mohou být pro dítě nebezpečné a plus to, že toho o covidu ještě moc nevíme z dlouhodobého hlediska, tak bych to nebrala jako úplně nejlepší výbavu do života pro dítě.
@tasimia Jenže na jaře byla trošku jiná situace, nebylo ochranné prostředky a nikdo moc nevěděl, co se na nás valí☹, protože na info od Číňanů se moc spoléhat nedalo. Problém je to, že se vláda vůbec nepřipravila na další vlny a její pomoc moc pomocí není, protože se nedostává, tam kam má, toto je nutné řešit při volbách, ale jak jsem si všimla, tak v říjnu při krajských volbách skoro všude vítězilo ano, takže Češi to tak asi chtějí....jinak si to nedokážu vysvětlit.
@hojda otěhotněla jsem na záčatku pandemie, opatření jsem vždy dodržovala, nepotkávala se s moc lidmi, spíš občas s někým na procházku. To samé na podzim, kdy opatření zase začala platit. Neberu to na lehkou váhu, na druhou stranu, izolace by mi uškodila hůř. Navíc nerozumím potřebě tohoto remcání a stěžování si na to, co dělají ostatní.
@henesy123 Na vakcínu bych se zatím moc nespoléhala. Nevím jak je na tom Slovensko s očkováním, ale u nás to moc nefunguje. Zmatky v registraci, sami lékaři nic nevědí, dodávky v nedohlednu. To bude ještě na dlouho. Dřív lidem dojde trpělivost úplně, než se proočkuje 70% obyvatel ČR.
@michaela666 asi tak nějak.
@henesy123 Žijeme podobně jako Ty,covid bereme vážně,mám kolem sebe lidi,co neměli zrovna dobrý průběh,někteří skončili na ventilátoru ač mladí a jinak zdraví.Včera nám zrovna do firmy volal jeden z našich věrných zákazníků,který byl s covidem v nemocnici přes měsíc,těsně před Vánoci ho propustili domů a je neskutečně šťastný,že to přežil a už i prý vyleze 5 schodů doma.Jinak má stále zápal plic,doma musí cvičit dýchání a nedovede si představit,že by to chytil znovu.Jinak musím konstatovat,že výrok typu........a ještě jsem to nechytla.....může být krapet zavádějící.Několikrát jsem se setkala s tím,že šlo o bezpříznakové lidi.Např.naši sousedé,oba bezpříznakoví,pozitivní,ale čich i chuť jim zůstala a jen čirou náhodou se na ně přišlo.Sousedka pak byla velmi překvapena a samozřejmě dost těžce nesla,že neúmyslně nakazila někoho dašího.
@hojda Každá normální máma se bojí o své dítě ne?
@klokanka31 Ale míra obav není u všech stejná.
@hojda No to je pravda 🙄
Jsem v 15 tt a opravdu opatření dodržujeme. S nikým se s manželem nestýkáme, max jdeme na nákup. Oba máme ale práci s lidmi, já ve škole ( kde toho není z hlediska nemocí nikdy málo), manžel v sociálních službách. Onemocnění se bojím, chřipku jsem měla jednou v životě a skončila na pohotovosti a když se na mě podívá dítě s bolestí v krku, už v tom lítám taky. Takže větráme, nesundám respirátor, mytí rukou apod. Radši tohle, než riskovat vysoký horečky několik dní a následnou možnost potratu. Kdybych nebyla těhotná, jsem určitě klidnější, přestože mám vrozenou vadu srdce. Takže určitě dodržovat. Ono to jde vydržet.
Mame to stejne jako ty, bereme to celkem vazne a ano, je uz to unavne. Ostatni si ziji dle sebe, mam v okoli lidi, co to berou relativne vazne, i ty, co nenosi rousky, navstevuji se s kdekym, naprosta pohoda, v tom okoli je ale taky starsi clovek, co bojoval s covidem o zivot a vyhral - o fous. Dalsi clovek z okoli ted taky bojuje s covidem o zivot, nakazil ho zrejme syn na navsteve. Ona nekdy ta pohoda takhle konci. Takze radeji budu jeste chvili trochu v nepohode, treba nekomu nezkratim zivot.

@tasimia Já tomu nerozumím, na jaře se nic neslavilo a žádné zahlcené zdravotnictví jsme neměli, teď ano a nemocnice nezvládají. Podle toho, co píšete vy mi z toho vychází, že na jaře jsme byli zavření a teď máme plné nemocnice, což nemá logiku.