Čtyři v tom 3
Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?
Ahoj, mně jsou všechny něčím sympatické a něčím zase ne, takže těžko říct 🙂 Ale kromě dvojice Pavla-Katka mi letošní výběr přijde takový málo kontrastní a taky se mi v předchozích sériích víc líbilo větší použití domácí kamery...takže za mě zatím spíš nic moc.
Mně se líbí všichni,u každého něco. Miloš mi vůbec nevadí,obdivuju jeho nervy a optimismus.
Evu chápu,já bych po měsíci v nemocnici lezla po zdi,Navíc mít doma další dvě děti.
Rozdíly mi přijdou u všech,Veronika se samyma klukama,potřetí vdaná. Od Evy starší manžel,to není běžné, pokud chlap není zazobany, což tento není a tím je to zajímavé,lidštější, navíc dvojčata.
Já zase obdivuju Pavlu... neříkám, že je dobře, mít takový "lesní" podmínky, ale pokud to tak chce a první porod měla (aspoň myslím) klasický,tak teď chce změnu, proč ne. Je to už druhorodička, jako prvorodičce bych tohle neschválila. Eva byla s holkama dost dlouho v porodnici, pochopila jsem dobře, že 3 týdny?? to bych taky potom chtěla domů, ona jako maminka ví, co holky potřebují a pokud nekojí a nejde jí to tak zbytečně se trápit, to radší dám flašku aby nabraly a je to. Veronika mi moc nesedí. Je to taková ta mamina s moc dětma a málo penězi. Hlavně Denis potřebuje hodně péče a ona má další miminko, které taky tu péči bude potřebovat, myslím, že si toho naložila až moc, trochu takový sociální případ. No a Veronika je mladá, prvorodička, staví si baráček, sympatický mladý pár, bude rodit klasicky v porodnici, a přijela s kontrakcemi moc brzo, a vlastně jí ho vyvolávali, takže si prožije chudinka trochu peklo... Předchozí série byli asi lepší, např jsem strašně fandila mamince s Eliáškem 😉
Ja to mam asi jako slunickova123, take nemusim takove ty lesní ženy,ale Pavla mi ještě prijde dobrá
Letošní série se mi líbí zatím víc než minulá, jsou tam pro mě zajímavější typy. Sympatické jsou mi všechny, byť životní styl Pavly se s mým totálně neprotíná. Zaujalo mě ale, že Pavla na svého staršího syna nemluví česky - měla jsem za to, že je to v bilingvních rodinách obecně doporučovaný postup, aby z toho dítě nemělo binec a aby nechytalo mizerný přízvuk nerodilého mluvčího.
@jamia No já bych její přízvuk jako mizerný nenazvala 🙂 ale jinak souhlas, taky mě udivilo, že v Británii na něj mluví anglicky a v ČR česky, dítě v tom musí mít zmatek...
@jamia Hlavně jestli budou bydlet v Čechách, tak by to měl umět. A ten její manžel by se to taky měl naučit. Mě jsou celá rodina nesympatičtí. (viz.debata o kakání do bazénu nebo vyšťouránvání dítěte ven klackem v lese :o) Tenhle životní styl není nic pro mě.
Jinak Veronika mi přijde dost nezodpovědná. V jejím věku 4 děti, každé s jiným chlapem...
Eva mi nevadí, ale jsem rozpačitá z jejího muže. Přijde mi málo vitální na to, že má malé děti. Není nejmladší, co když umře a ona zůstane sama a bez prostředků... Navíc mě zarazilo, že uvažovali o potratu. Jsou už dost staří a to, aby uměli používat ochranu.
Katka je mi sympatická nejvíc.
@izzybickerstaff Přijde mi, že má trochu zvláštní i češtinu, možná je to nějaká logopedická vada.
@gracinka7 Aaaaa! Poopfest jsem úplně vytěsnila.
Já Veronice fandim, snad po špatných zkušenostech už bude dobře. Někdy to holt vyjde napotřetí, je hodně mladá,tak teď už je zkušenější než byla s prvními dětmi. Přijde mi super,že ti starší berou dobře Miloše,a minimálně Denisuv otec tam byl taky,takže s ním komunikují taky v pohodě,zdálo se mi u té psycholozky.
U Evina muže se mi líbí ten klid a určitá životní moudrost.
Malá je malinka,je možný že otěhotněla při kojení,občas někomu nedocvaknou souvislosti. Nebo kdovi co mohlo selhat. Stane se.postavili se k tomu dobře.
@jamia to je možné, já zas myslela, že to je nějaký nářeční přízvuk. (už si nevybavuju, kde v ČR bydlí)
Nejraději koukam na Pavlu, jako vhled do jiných podmínek, jiných názorů a tak. Je mi celkem sympatická. Naopak nemusím Katku, všechno nalajnované, jen malý ústupek je problém, atd....
Maminku s dvojčaty chápu, že po takové době chtěla domu, taky by mi tam hrabalo. A jako vícerodička už ví, co a jak 🙂. Takže chce být někde, kde bude v klidu a nebude ji nikdo stresovat.
A poslední mamka, na tu jsem si zatím názor vůbec neudelala
Ve spoustě věcí se považuju za alternativní rodičku a přesto mi Pavla blízká není🙂 Celkově na tento dokument koukám ráda - sledujeme oba s mužem a nejsympatičtější nám je tatínek od těch 3 kluků, to je prostě borec🙂 Je mi líto, že tvůrci nikdy nevyberou "normální" rodinu, se kterou bych se třeba já mohla ztotožnit🙂
Mně přijde zajímavé, jak se mluví o tom, že má Eva staršího muže - je jí 38, jemu 60, přitom Veronice je 28 a Milošovi 50 - to je naprosto stejný věkový rozdíl. Z hlediska miminka to chápu, tam je těch 10 let navíc velký rozdíl, ale z hlediska partnerství...
@jamia
@izzybickerstaff co jsem si všimla, tak na něho i v Britanii mluvila česky, například v té zřícenine, u vánočního stromku, atd... Ale občas mluví i anglicky. A naopak bych řekla, že ona už má v češtině přizvuk.
Mně osobně vadí, jak o Katce mluví neustále jako o Kačence...kdykoliv moderátor řekne Kačenka, otevírá se mi nůž v kapse, jak se říká :D I když mi jsou oba docela sympatičtí, i když její manžel je tak trochu z jiného světa, jak například minule Kačenka vyprávěla, že její manžel nevěděl, jak vypadá balené maso :D Pro mě jako městskou holku to je úplně neuvěřitelné. BTW. moc se těším, až budou mít dostavěno, protože projekt podle mého mají domyšlený do posledních detailů.
Veronika mi nevadí, jak už se tu psalo, hlas jejího muže mi vadí, ale zase obdivuju, jak on se k tomu staví, skvěle se s dětmi vyblbne, myslím, že je dobrý táta.
Evu jsem na začátku taky nechápala, o tolik starší muž a rovnou dvojčata..tak malé bydlení. Já bych do toho nešla asi, ale oba mi příjdou v pohodě.
No a Pavla je kapitola sama o sobě. Já děti ještě nemám, je zajímavé dozvědět a zjistit taky jiný pohled na svět, ale sympatická mi teda není. Ta její mluva, jak tady už bylo psáno je spíš o tom, že dlouho je v zahraničí a nemůže si vzpomenout na český slova a má tam už víc ty angličtiny nebo alespoň mě to tak příjde 🙂
@elizabetamb Taky mě vždy zaujme ta kombinace - Pavla, Eva, Veronika a KAČENKA. Trochu mi zprotivuje to jméno, zrovna nad Kateřinou jsme pro případnou holčičku uvažovali. 🙂
Ahoj holky, taky sleduju a těším se na další díl. Nejvíc sympatická mi je Kačenka a její manžel. Pavlu nějak nemusím, ale ráda se podívám, jak jde vše i jinak. Ovšem její manžel je mi krajně nesympatický poznámkama, které pronáší např. o šťourání dítěte. A jeho sestra mi přijde taky zvláštní. Beru to, že žijí jinak, mají to jinak nastavené, ale nic pro mne. Jen nějak nevím, z čeho hodlají žít po přestěhování do ČR.
Veronika-tam nevím, co si o ní mám myslet. Na jednu stranu říká, jak je skvělá matka a na druhou si stěžuje, jak je unavená a je ráda, když děti někde odloží. V její situaci bych si další nepořizovala. Její manžel mi přijde jakoby to celé hrál a působí to na mě neupřímně, ale možná je to tím, jak se zvláštně vyjadřuje a divně mluví 🙂
Muzu se prosim zeptat kde najdu ty ostatni serie ?ty starsi🙂 ?videla jsem tyto tri dily a zaujaly me...a jestli jsem to sprwvne pochopila tak jsou jeste i starsi jenze je nemuzu nikde najit dekuju moc 🙂
Mně teda paradoxně nejvíc mimo připadala ta "Kačenka", jak se rozplývala nad tím vyšetřovacím stolem v nemocnici a litovala, že se to sterilní prostředí nedá dětem v domácí péči zajistit...Celkově mi přijde afektovaná, trošku snobská a nesympatická.
Pavla je typově typická absolventka brněnské "šuřky" - střední školy uměleckých řemesel - fakt jako by ty holky tam dělali přes kopírák🙂 Tak jako tak je mi ale sympatická, i když má příšerného manžela a chystá se svému novorozeněti nakakat do vody, to je teda fakt hardcore!😀 Já sama bych doma nerodila, nestálo by mi to za to riziko, ale neodsuzuju, každého věc.
Veronika mi přijde docela nevýrazná...Jsou mi sympatičtí, jak se těší na čtvrtého kluka. Znám několik rodin, kde se už druhé dítě stejného pohlaví nesetká s radostným přijetím.
Eva od dvojčat je mi sympatická. Považuju je za odvážné a chápu je, sama bych taky na potrat nešla. Manžel je sympoš, líbil se mi jeho přístup k tomu, jak by se měly děti jmenovat.
Nejsem sice alternativec jako Pavla, ale na druhou stranu se mi líbí, že seriál ukazuje, že v zahraničí to právě žádná "alternativa" není, ale je to normální možnost, která existuje, je rodičkám k dispozici a probíhá pod dohledem, aby pak domácí porody neprobíhaly někde potajmu doma na koberci...
Zdravim, ja se taky divam a moc me to bavi. Kazda serie je proste jina a slozeni maminek je docela zajimave.
Pavla je hodne alternativni, ale asi to ma srovnane a obcas se mi moc libi nektere jeji obleceni 🙂
Veronika je takova sva, asi musi mit hodne trpelivosti, prijde mi (nemyslim to zle) trochu jednodussi a o to mozna zvlada nektere veci lip, bez zatezujiciho premysleni o kazde blbosti....a ten jeji Milos je sympatak, pokud to neni nahrany, ale je uprimnej, musi byt skvelej tata.
Kacenka je docela sympaticka, domecek maji krasne zarizeny, aspon co tam zatim maji. Ten jeji muz je asi dost podpantoflak, co Kacenka rekne, to bude! 😀
Eva je odvazna, podminky teda idealni nema, ale na potrat bych taky asi nesla. Bude to peknej zahul. Ta jejich holcicka je jeste docela malinka.
Podle stare dily najdete na iVysilani CT v archivu.
@izzybickerstaff castecne souhlssim, ale moc pod dohledem mi to v pavline pripade neprijde, kdyz odmita i zakladni ultrazvuk, ktery by rekl, jestli dite nema treba nejakou vyvoj. Vadu, ktera by mechanicky znemoznila norm. Porod. Vyysetreni pres bricho tohle fakt neodhali, to je jak pred sto lety,bkdy porodni baby mely k dispozici opravdu jen ty svoje dve ruce.
@slunickova123 ale ona tam vysvetlila, proc se tak rozhodli. Ze o tom uvazovala, jestli na ty základní utz bude chodit. Ja bych se tak nerozhodla, ale chapu jeji postoj
@slunickova123 aha, já myslela, že nechtěla screening, nedošlo mi, že si nenechala udělat žádný ultrazvuk...
ale takový člověk by to podle mě odmítl i v našem systému a možná by se k tomu stavěl o to víc nepřátelsky. Mně to bylo hodně sympatické (i když z několika záběrů člověk neví, jak to tam přesně funguje), že se proti alternativním porodům nestaví sveřepá opozice, a je tam tím pádem možná alespoň nějaká regulace (nemyslím, že by se tím o tolik zvýšil počet holek, které si tuhle možnost vyberou). Ale jak říkám, já tomu nefandím a nerodila bych tak, ani kdybych mohla 🙂
@izzybickerstaff jelikož ji normálně vyšetřovala PA v nějakém zdravotním zařízení, tak předpokladam,že to pro ne v anglii není problém. Vyšetřovat po staru

Mě se líbí všichni účinkující i když předešlé řady mě zaujali mnohem více než tato. Líbilo se mi jak točili samy záběry atd. To mi v této řadě chybí. Ale rozčiluje mě tam pan Miloš, tuším manžel Veroniky. Vadí mi když mluví 😀 ale jako otec je asi fajn 🙂