Čtyři v tom 3
Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?
@chris_n to bylo myslím pro @slunickova123 🙂
@makyna741 Já tedy minulý týden litovala, že jsem se zpětně dívala na ten díl, když se narodil Eliáš. Mám pár týdnů do porodu a najednou mě přepadl takový strach, aby u nás vše dobře dopadlo a toto jsem nemusela zažít...Chlapečka tam zachránili, ale ten pocit...
U Katky jsem si znova uvědomila, že nechci píchat takto dopředu vodu, když všechno krásně a v pohodě postupuje. Zažila jsem to u prvního porodu a u druhého mi jí píchala PA až těsně před druhou dobou porodní, kdy jsem už rovnou mohla tlačit a bylo to 100% lepší.
tahle řada mi přijde proti ostatním taková nevýrazná. Loni jsem se bavila víc - jak tam byl ten mladý pár Bára a už nevím jak se jmenoval ten její. Jak jí při porodu povzbuzoval " Báro vole to dáš ! " 😀
Mimochodem neni tady skupina na Ctyri v tom III, nevite?
Hrozně nepříjemná je mi ta Pavla. Přijde mi tím svým lesním životem bio matky úplně vyšinutá. Veronika mi přijde taková trochu jednodušší, ale milá a zřejmě je ten její manžel dobrým tátou. Eva mi přijde zvláštní, moc nerozumím tomu, proč si s takhle starým partnerem pořizuje další děti, když už spolu jednu holčičku mají. Za mě je nejsympatičtější Katka, o které si myslím, že to má jako jediná z nich v hlavě pořádně srovnané.
@asdfg15 Ve skupině založené kvůli druhé řadě se plynule přešlo na diskutování ohledně řady třetí. Nově založená samostatná skupina myslím není. https://www.modrykonik.cz/group/5942/detail/
@pregnant buď v klidu.. ono to vypadá strašně děsivě, ale za 1) ona tam přišla strašně brzo, jako 10min kontrakce jsou ještě nic, nevím proč tam byla tak brzo! a za 2) ikdyby to takové bylo, věř mi, že ti je v tu chvíli všechno jedno. Máš ponaučení na svůj porod, nenechávej si píchnout vodu brzo, zakaž jim to, kdyby to chtěli udělat v první době porodní, je to kravina! Mě jí píchli těsně před 3 dobou porodní, protože mi nechtěla odtéct sama a chvilinku na to se malá narodila. 🙂 Bude to dobrý, uvidíš, že si na tu bolest ani nevzpomeneš. Jo a ještě jedna rada, nauč se správně dýchat, to taky dost pomůže. Zvládneš to, všichni jsme to zvládli 😉
@bjoucik.15 ty jsi milá, moc děkuju za tvá uklidňující slova 🙂. Já jsem to s tou vodou nepochopila, proč se nesmí píchat tak brzy? Na netu jsem bohužel nenašla odpověď. Ale podvědomě jsem si řekla, že když jste všechny psaly, že je to nesmysl, tak jsem se zařekla, že při nejhorším to nedovolím (byť neznám důvod). Pro mě matka=hrdinka, a správně říkáš, zvládly jste to vy, tak já taky 🙂...a dýchání, momentálně netuším kdy a jaké, ale snad mi to v předporodním kurzu objasní 🙂
Hlavně to dýchání "na pejska" je uplne k prdu, mi z toho bylo uplne na zvracení. Dlouhé nadechy do břicha jsou mnohem lepší pro matku i dítě...
@pregnant protože když se píchne voda, tak to porod urychlí ale bohužel bolestivěji 😒 Ale ne vždy je to rychlejší, spíše pak bolestivejší.... ale tím se nezabývej, třeba ti rupne voda a pak teprve nastanou kontrakce 😉 já to už beru tak, co bude, to bude a bohužel s tím já ani doktoři nic neuděláme 😎 To dýchání je opravdu důležité.. jako prvorodička jsem dech zadržovala a to ti nepřeju dělat, je to ještě horší 😀 pak jsem rozdýchávala ty poslední kontrakce a šlo to. Neříkám, že ti to pomůže od bolesti to ne, ale zvládnout jí ti to pomůže 🙂 Hele za to mrně, to vážně stojí 🙂
@zmrz_lina taky to dýchání "na pejska" je špatně 🙂 dlouhý, hluboký jakoby procítěnější nádechy pomáhají, ale bohužel jsem to zjistila pozdě 🙂 a pak je fajn chodit, chodit, chodit a nebo hopsat na míči... každé je ale příjemnější něco jiného 🙂
@bjoucik.15 tu tvou poslední větu si vrývám do paměti 🙂 . Ale souhlasím, že polemizovat na průběhem porodu je teď zbytečné, hlavně si teď držme palce, abychom se k němu s miminkama zdárně dostali 🙂
@pregnant Je to asi hodně individuální. Ale když vše probíhá hladce, tak je zbytečné nechat jí píchat . U prvního porodu mi jí píchla při otevření na 8 cm, ale pak jsem musela ležet připoutaná k monitoru ( jestli se potom odtoku vody daří mimču dobře ) o úlevových polohách, pobytu ve sprše jsem si od té doby mohla nechat jenom zdát. Podruhé jsem řekla, že nechci, že ještě počkáme. Mohla jsem si chodit, být ve sprše a i bez odtoku vody jsem se otevírala velice rychle.
A dýchání na pejska u mne bylo taky k ničemu, jenom se mi motala hlava. Podruhé jsem si dýchala, jak jsem chtěla, i jsem si zasténala a jak to panečku pomáhalo k otevření 🙂 .
@pregnant nestraš!! dostaneme všichni 🙂 vždycky nějak ven půjde, musí, toho bych se nebála 😀
Děkuju vám za všechny dobré rady, děvčata 🙂 Vážně jsem se u toho dílu zděsila a na ten následující, na ten se dívat nebudu, protože to bych se pak bála ještě víc - teď jsem díky vám ve stabilizovaném stavu :D.
@bonulinka vidíš sténat mě nenapadlo.. já jsem nechtěla být histerka. Jen jsem jim tam slítla ve sprše z míče 😀 jinak jsem byla tichá, i při tlačení jsem nevydala ani hlášku a taky to šlo 🙂 teď budu sténat abych se rychleji otvírala 😀 doufám že se budu otvírat rychleji než při prvním, to jsem se jaksi otvírala 40hod 😅
@pregnant příští díl už bude rodit, tím to začíná, takže uvidíš už jen 3dobu porodní a malého venku, takže to nejhezčí 🙂 a pak Pavly domácí porod.... do vody bych nerodila, fuj!!
@bjoucik.15 to je pravda, přišla bych o to vidět miminko, tak to ještě zvážím - ale kdyžtak buďte holky nachystané s první pomocí 😀
mně se takhle řada líbí asi nejvíc, v těch minulých mě vždycky někdo hrozně rozčiloval, tady se mi zdají všichni celkem v pohodě, jenom ten manžel od Kačenky je takovej ťunťa, samý Kačenka chce to a tamto...🙂
Nejvíce je mi sympatická ta mladá pediatrička na které je vidět jak moc dokáže žena hnát svého muže kupředu.. U nich přesně sedí, že on je sice hlava rodiny, ale ona je krk.. Navíc to dělá tak nenásilně a taky se mi líbí jejípřístup k nemocnici..
Nejméně se mi zamlouvá Pavla a to ne kvůli tomu jaký porod a vůbec průběh těhotenství si zvolila, ale protože já jí nevěřím,že je to pro ní přirozená volba - připadá mi, že je to jenom póza aby se mohla od ostatních odlišit a stát proti nim v opozici - ve své podstatě mi připadá jako dost konfliktní a nevyrovnaný jedinec a to že tím přírodním stylem života tak žije jsem jí prostě neuvěřila - viz třeba materiály ze kterých nosí své oblečení (to má k přírodě občas dost daleko).. Někdy mi připadá, že se tak chová proto aby se zavděčila manželovi/partnerovi, který mi do tohoto stylu života připadá mnohem více zapálený..
Chápu, že je Eva nešťastná z pobytu v porodnici.. Já bych už dávno nejspíš podepsala papíry a šla domů... Obzvlášť když doma má další dvě děti.. Manžela Evy obdivuji. Sálá z něj tak úžasné charisma, klid a jistota že kdykoli ho vidím mám pocit, že nic na tomhle světě není problém a vše má řešení..
Na poslední dvojici názor ještě nemám, ale líbilo se mi prohlášení Veroniky, že ať je jakákoli tak ví, že ona je dobrá máma - myslím, že je dobře když si máma takhle věří...
@soda365 nenásilně 😀
@bjoucik.15 ja nechapu, ze ji to s tim dychanim neřekli. Me to řekla hned na příjmu u monitoru, kdyz jsem prodýchavala kontrakci co 3 minuty.
Jinak me vodu píchli, ale to už byla malá tak dole, že se me i obyčejny dotek bolel. od píchnutí vody to bylo do 25 hotovo.
@evik19 přesně Kačenka je za mě nejhorší, člověk by nepoznal, že je doktorka, když je ze všeho tak vykulena...a o jejím manželovi, který na ní hledí jak na svatej obrázek si teda taky myslím své...já takový sladký páry tedy moc nemusím, furt od něj slyšíš jenom, aby Kačenka měla, Kačenka chce, Kačenka musí mít...nevím, není mi to vubec sympatické...ostatní celkem v pohodě

Baví mě to, jako všechny řady 🙂 Holky, tahle má jen 4 díly? Na to čekáme takovou dobu? Nebo se pletu? Díky 🙂