icon

Čtyři v tom 3

slunickova123
22. zář 2015

Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?

loafeer
22. zář 2015

Holky, já nemůžu ani vidět KAČENU....přesně, jak píše @elu....a trošku nechápu, proč si jako pediatrička, která k porodům určitě chodila, nechala vodu píchnout tak brzo...
Lesana se mi nelíbí taky, mě prostě tyhle typy vadí a zbytek ok:o)

zmrz_lina
22. zář 2015

@chris_n mne dokonce říkali, ze tak mam dýchat. Tak sem jim jen zahucela, ze ani omylem, ze bych omdlela nebo se pozvracela 🙂

chris_n
22. zář 2015

@zmrz_lina ja tak dychala v aute po ceste a jak me pak porodni asistentka slyšela na příjmu,tak mě vyvedla z omylu,že teda hezky dlouze a do břicha. Při tlačení pak zavřít pusu a oči, nekřičet, ale radši využít toho tlaku a bolesti a všeho a vložit se do toho zatlačení.

Mimochodem malá krajská porodka

slunickova123
autor
22. zář 2015

@elu já jsem taky pediatr a když jsem před rokem a půl rodila své první dítě, tak věř, že jsem takybyla vykulená. A to jsem viděla hodně porodů, ale ten vlastní je samozřejmě jiný, to se nikde nenaučíš, musí si to prožít člověk sám a celá medicína je ti v tu chvíli k prdu. PA mi řekly, kdy mám co dělat a byla jsem jim vděčná🙂 porod byl ok, trval sedm hodin a bez epiziotomie a epidurálu.

btw., vodu jsem si nenechala prasknout. Praskla mi totiž sama hned na začátku🙂)

elu
22. zář 2015

@slunickova123 ja jsem nemyslela ten porod, ten teprve bude, to nevím, co tam dělala..ja myslela, takové ty řeči před porodem, samozřejmě, že první porod je hruza pro každýho 🙂, celkově na mě nepůsobí jako vysokoškolsky vzdělaná žena, spíš jako barbínka...ale to je jenom můj názor ze dvou dílů (to o tom porodu jsem nepsala ja)

slunickova123
autor
22. zář 2015

@elu na mě působí tak nějak normálně, trochu možná naivně, taková hodňoučká ženuška hospodyňka a on ideální otec rodiny..uvidíme, jak se to u nich vyvrbí po porodu, až bude mimi doma🙂

elu
22. zář 2015

@slunickova123 no u mě bohužel on je tak ideáln,í až je to pro mě asexuální, ale jinak fandím všem

slunickova123
autor
22. zář 2015

@elu jj, přesně takjsem to myslela s tim idealnim otcem rodiny🙂

bjoucik.15
22. zář 2015

@netanel je fakt, že ten manžel Kačenky je takový ťunťa, ale co má dělat to udělá, takže chap je to taky. Hodně mi přopomíná Vydru, toho herce 😀

@chris_n někdo to říká jiný ne......já nemít u porodu Dulu (je to kámoška co dělá na porodnici) tak taky nevím jak se dýchá... bohužel mi to řekla pozdě. Už budu chytřejší. Je to o přístupu sester a PA, když nemají náladu tak se rodička bohužel nic nedozví....

bjoucik.15
22. zář 2015

@elu dřív nebo později už to nebude jen Kačenka... dítě hodně změní a věřím že i tohle...

helabella
22. zář 2015

Mně spíš přišlo děsný, když byl náhled na příští díl, jak bude Kačenka rodit -- když člověk vidí na vlastní oči tu polohu, která jde proti gravitaci, tak jen zírá ☹ A to mám za sebou 4 porody -- jenže u sebe člověk sám sebe z odstupu nevidí a hlavně některý věci v kontrakcích už nemá sílu řešit. Ale takhle to vidět mě dostalo 😒

bjoucik.15
22. zář 2015

@helabella máš pravdu, taky mi to přišlo takový děsivý, moc ležela... když si vezmu mě, tak jsem taky ležela, nechápu jak jsem byla schopná malou vytlačit ven 🙂

chris_n
22. zář 2015

@helabella ona ale vypadala ze je v té poloze dobrovolne

helabella
22. zář 2015

@chris_n -- no já nevím, přijde mi, že ve spoustě porodnic to ještě i dneska není o dobrovolnosti polohy, ale o tom jak je nastavený porodní křeslo a jak moc se chce doktorovi sklánět k rodičce 😅 Ale jo, třeba byla Kačenka takhle spokojená, ale prostě jak to člověk takhle z odstupu vidí, tak mě to přímo bacilo do očí.

andelka
22. zář 2015

Já jsem taky padla na postel dobrovolně a už se nehla. Ale co vím tak to byl polosed, nohy volně jako ona. Já je měla hrozně slabé,klepaly se mi kolena,jinou polohu než tuhle bych nedala. Ještě jsem byla na boku předtím.

helabella
22. zář 2015

@andelka -- však já tak taky rodila 😒 Jen mi to nikdy nepřišlo tak divný, jako když jsem viděla ty záběry.

andelka
22. zář 2015

@helabella to jo,vypadá to všelijak. Jsem zvědavá na Pavlu. Ale porod do vody taky často bývá v leže,jen do vody ne na sucho.
Ale jinak se taky divim že tam byli tak brzo,bez ruple vody a kontrakce 10 min a více.

chris_n
22. zář 2015

@helabella v té ukázce byla na pokoji a klečela na posteli. At mi neříká nikdo, že nemohla chodit po pokoji a tak. O samotném porodu nemluvím. Tohle ona měla furt první dobu pokud vím

chris_n
22. zář 2015

@andelka Pavla v ukazkach lezela na boku, nebo se pak v tom bwzenku kleci

helabella
22. zář 2015

@chris_n -- já mluvím právě o porodu -- bylo to v ukázce na příští díl -- jak je v poloze na zádech (ta má trochu nadzvednutá, možná i podepřená) a rukama se drží za skrčené nohy.
Já to neodsuzuju -- taky jsem tak rodila -- jen říkám, že takhle to vidět z odstupu (sebe jsem takhle samozřejmě neviděla), tak mi teprve dochází, jak je to proti gravitaci a proti rozumu.

helabella
22. zář 2015

@andelka -- no tipla bych, že jako prvorodička prostě nevěděla do čeho jde, tak už chtěla být v porodnice. Většinou u dalších porodů se potom ženský snaží doma být co nejdýl 🙂

andelka
22. zář 2015

@chris_n to jak klecela na pokoji a prodychavala nám říkala PA že je pozice,která zpomaluje mimco,když chce dolů a ještě není otevřená a že není takový tlak.Ja jsem se v podobné pozici valela na míči.

andelka
22. zář 2015

@helabella taky záleží jak daleko mají porodnici, když už se otevírá a kontrakce jsou tak ji asi dom neposlou. Ale jinak jsem taky pro zůstat doma,ve své posteli,svém balóně.. Moc jsem se porodku neužila ani u jednoho.

chris_n
22. zář 2015

@helabella já jela az pri kontra co 3 minuty. 😉 a to jsem prvorodicka

gracinka7
22. zář 2015

@andelka Kamarádka měla kontrakce po 8 minutách, porodnici hodinu cesty a domů jí poslali.

helabella
22. zář 2015

@chris_n -- na mě to trochu působilo, že ona se v porodnici cítí dobře 😅

chris_n
22. zář 2015

@helabella asi jo. Tak ono "rodit" v podstate na "stavbe" by se nechtělo ani me

andelka
22. zář 2015

Tak ona byla asi ve svém,bezpečném.. Litovala jsem chlapa. 😅 já bych tam lezla po zdi,ona je mezi svýma.

chris_n
22. zář 2015

@andelka myslím, že dle pohledu, jaky mel, tak mu to moc příjemné nebylo

elu
22. zář 2015

tak ja si planovala jak u druhýho budu, co nejdyl doma a doktorka mi sdelila, ze mam pozitivního streptokoka a že mam jet radši dřív než později, kvuli antibiotikum....no vzhledem k tomu, ze mi prvni dítě malem umřelo na zapal plic, který při porodu chytlo, tak tam zase poletím určitě brzy a budu se tam trapit

Strana