Čtyři v tom 3
Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?
@zmrz_lina ja tak dychala v aute po ceste a jak me pak porodni asistentka slyšela na příjmu,tak mě vyvedla z omylu,že teda hezky dlouze a do břicha. Při tlačení pak zavřít pusu a oči, nekřičet, ale radši využít toho tlaku a bolesti a všeho a vložit se do toho zatlačení.
Mimochodem malá krajská porodka
@elu já jsem taky pediatr a když jsem před rokem a půl rodila své první dítě, tak věř, že jsem takybyla vykulená. A to jsem viděla hodně porodů, ale ten vlastní je samozřejmě jiný, to se nikde nenaučíš, musí si to prožít člověk sám a celá medicína je ti v tu chvíli k prdu. PA mi řekly, kdy mám co dělat a byla jsem jim vděčná🙂 porod byl ok, trval sedm hodin a bez epiziotomie a epidurálu.
btw., vodu jsem si nenechala prasknout. Praskla mi totiž sama hned na začátku🙂)
@slunickova123 ja jsem nemyslela ten porod, ten teprve bude, to nevím, co tam dělala..ja myslela, takové ty řeči před porodem, samozřejmě, že první porod je hruza pro každýho 🙂, celkově na mě nepůsobí jako vysokoškolsky vzdělaná žena, spíš jako barbínka...ale to je jenom můj názor ze dvou dílů (to o tom porodu jsem nepsala ja)
@elu na mě působí tak nějak normálně, trochu možná naivně, taková hodňoučká ženuška hospodyňka a on ideální otec rodiny..uvidíme, jak se to u nich vyvrbí po porodu, až bude mimi doma🙂
@slunickova123 no u mě bohužel on je tak ideáln,í až je to pro mě asexuální, ale jinak fandím všem
@elu jj, přesně takjsem to myslela s tim idealnim otcem rodiny🙂
@netanel je fakt, že ten manžel Kačenky je takový ťunťa, ale co má dělat to udělá, takže chap je to taky. Hodně mi přopomíná Vydru, toho herce 😀
@chris_n někdo to říká jiný ne......já nemít u porodu Dulu (je to kámoška co dělá na porodnici) tak taky nevím jak se dýchá... bohužel mi to řekla pozdě. Už budu chytřejší. Je to o přístupu sester a PA, když nemají náladu tak se rodička bohužel nic nedozví....
@elu dřív nebo později už to nebude jen Kačenka... dítě hodně změní a věřím že i tohle...
Mně spíš přišlo děsný, když byl náhled na příští díl, jak bude Kačenka rodit -- když člověk vidí na vlastní oči tu polohu, která jde proti gravitaci, tak jen zírá ☹ A to mám za sebou 4 porody -- jenže u sebe člověk sám sebe z odstupu nevidí a hlavně některý věci v kontrakcích už nemá sílu řešit. Ale takhle to vidět mě dostalo 😒
@helabella máš pravdu, taky mi to přišlo takový děsivý, moc ležela... když si vezmu mě, tak jsem taky ležela, nechápu jak jsem byla schopná malou vytlačit ven 🙂
@chris_n -- no já nevím, přijde mi, že ve spoustě porodnic to ještě i dneska není o dobrovolnosti polohy, ale o tom jak je nastavený porodní křeslo a jak moc se chce doktorovi sklánět k rodičce 😅 Ale jo, třeba byla Kačenka takhle spokojená, ale prostě jak to člověk takhle z odstupu vidí, tak mě to přímo bacilo do očí.
Já jsem taky padla na postel dobrovolně a už se nehla. Ale co vím tak to byl polosed, nohy volně jako ona. Já je měla hrozně slabé,klepaly se mi kolena,jinou polohu než tuhle bych nedala. Ještě jsem byla na boku předtím.
@chris_n -- já mluvím právě o porodu -- bylo to v ukázce na příští díl -- jak je v poloze na zádech (ta má trochu nadzvednutá, možná i podepřená) a rukama se drží za skrčené nohy.
Já to neodsuzuju -- taky jsem tak rodila -- jen říkám, že takhle to vidět z odstupu (sebe jsem takhle samozřejmě neviděla), tak mi teprve dochází, jak je to proti gravitaci a proti rozumu.
Tak ona byla asi ve svém,bezpečném.. Litovala jsem chlapa. 😅 já bych tam lezla po zdi,ona je mezi svýma.
tak ja si planovala jak u druhýho budu, co nejdyl doma a doktorka mi sdelila, ze mam pozitivního streptokoka a že mam jet radši dřív než později, kvuli antibiotikum....no vzhledem k tomu, ze mi prvni dítě malem umřelo na zapal plic, který při porodu chytlo, tak tam zase poletím určitě brzy a budu se tam trapit

Holky, já nemůžu ani vidět KAČENU....přesně, jak píše @elu....a trošku nechápu, proč si jako pediatrička, která k porodům určitě chodila, nechala vodu píchnout tak brzo...
Lesana se mi nelíbí taky, mě prostě tyhle typy vadí a zbytek ok:o)