Čtyři v tom 3
Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?
@slunickova123 nevim o tom, ze k moji prababičce byl volán kněz 😉
@chris_n mmozna ne vsude. Cetla jsem to, myslim v knize M. lenderove K hrichu i k modlitbe- zena v minulem stoleti
Je smutné,jak tu někteří stále nerozumí (nebo spíš nechtějí rozumět) tomu, že chtít porodit přirozeně neznamená rodit jen doma ☹ Přirozeně rodit lze i v nemocnici, pokud to personál je schopný rozdýchat a přijmout. Většina holek tu jasně píše,že by nechtěly ohrozit sebe ani dítě, také tu nikdo nepohrdá medicínou. Jen tu většina píše, že není potřeba doktorů a medicíny, dokud nejsou komplikace. Proto ten rozdíl mezi nemocnicí a porodním domem.
@zuzana_ka myslím,že za tebe jsou doktoři hodně vděční. Právě díky takto smýšlejícím maminkám to leckde vypadá,jak to vypadá. Jak jsem už psala, ať si takto rodí všechny maminky,které to chtějí,kterým to přijde správné a kterým to vyhovuje. Ale ať si můžou rodit jinak ty,které o to mají zájem.
A s placentou-nechápu, proč to tu tak odsuzujete a řešíte. Proč si to prostě neděláte po svém a nenecháte ostatní,ať si to také dělají,jak si přejí,co jim vyhovuje???
A jak to někdo může srovnat s amputovanou nohou 🙄 .
Já opravdu nechápu jak jste schopné si tady pomalu roztrhat občanky to je konec.....já děkuju za perzonál za záchranu syna a u dcery za včasnou diagnostiku dcery u obou dětí sem si zažila své ty nervy a strach nechápu kde berete tu jistotu že se nemůže nic stát podle mě není přirozené nechat někde umřít dítě jen pro porod doma...a dobrovolně podstoupit ten risk....to opravdu nechápu
@slunickova123 argumentace africankou je myslim dost mimo - proc by se mel prirozeny porod rovnat rozeni na zemi v chysi???? nechci mluvit za ostatni zde diskutujici, ale pokud jsem dobre cetla tak vetsina zen, ktere tady psaly ze preferuji prirozeny porod, zaroven psaly, ze by doma rodit nechtely! myslim ze vetsina si uvedomuje vyhody, ktere skyta porodnice v pripade, ze se neco pokazi, to ale neznamena ze by jim melo byt automaticky s tim ze vkroci do porodnice upreno pravo zbytecne do porodu nezasahovat nebo ano? srovnani s africankou ktera pravdepodobne ani v mnoha pripadech nema dostatecnou peci v tehotenstvi mi prijde dost nevhodne!
@pavly naprosty souhlas!
A co se porodu dle představ týka i to lze jen hledat😉
@slunickova123 četla jsem ji několikrát a myslím že až takhle to tam není, určitě to nebylo vždy a vsude, kor když se nevědělo dopředu že bude žena rodit, to by si na kotarech kněz maknul. Historický fakt je ten,že šlo hlavně o dítě, které nouzově pokřtít mohla i porodní bába.
@antana123 a tvym detem se to stalo az v prubehu porodu? do te doby si mela indikaci zdravého, bezproblémového tehotenství? nikdo ti do toho nijak nezasahoval a najednou z čista jasna přišel problém? ptám se, zajímá mě to, jak došlo k problémům. Protože někde podle mě dost jasně i doktoři vidí, že teda není žádný problém a vše může probíhat hladce.
A spousta žen, co rodi na tajnačku doma, tak ti řeknou, že kdby byly porodnické domy, tak doma nikdy nerodí. Ale že nechtějí nemocnici. O to jde. A v prvním a hlavním případě, jde o svobodnou vůli a možnost se rozhodnout. Jako je to s očkováním, tam taky chceme to, mít možnost se svobodně rozhodnout a ne to mít přikazane nebo zakázané zákonem.
@antana123 Přirozený porod nerovná se nutně porod doma. Sama taky nemám "koule" na to rodit doma, a zažila jsem jak naprosto přirozený porod bez komplikací, tak porod, u kterého se komplikace vyskytly a skončil sekcí. Příště chci opět rodit přirozeně s tím, že pokud se něco v průběhu zkomplikuje, tak od toho rodím v porodnici, aby v tu chvíli lékař zasáhl. Do té doby ale není k zásahům důvod.
Pravda je, že pokud se nechá rodící ženě klid, tak jde většinou všechno hladce a bez komplikací. U mě podruhé komplikace nastaly, a taky jsem ráda za rychlý zásah ve chvíli, kdy to bylo nutné. Ale to neznamená, že budu potřetí vyžadovat rovnou sekci nebo jakýkoli zásah do porodu, pokud vše půjde hladce.
Hned po porodu převoz na kliniku do Hradce jen díky utz na to přišli vypadala normálně.....
@andelka aha, jo, to co rikas si vybavuju. Je to skvela knizka. Kazdopadne nekde jsem to cetla
z me hlavy to neni.
@slunickova123 Já měla svůj první porod naprosto přirozený, bez zásahů, v porodnici. Pokoj, kde jsme s mužem byli celou první dobu porodní, vypadal spíš jak hotelový pokoj, nikdo nás nerušil. Takže potom na sále šlo všechno krásně, hladce, bez potrhání, na polohovacím křesle. Tohle je pro mne přirozený porod - klid, bez zbytečného rušení, a pro případ komplikací pomoc hned za zadkem.
@somalicats citim to podobne. Svym prispevkem jsem narazela hlavne na dom.porody. a taky na to, ze porod dopredu nejde nalajnovat, nikdo nevi, jak to bude probihat.
@slunickova123 Ano, stát se může ledacos. Proto bych třeba já doma nerodila. Ale na druhou stranu je fakt, že zbytečné zásahy jsou rušivé elementy a měly by být aplikovány jen tehdy, pokud je rodící žena vyžaduje (třeba klystýr - já o něj stála, protože poslední týdny u první dcery a téměř celé těhotenství u druhé jsem měla solidní zácpu). Totéž volba polohy - z vlastní zkušenosti - vleže bych fakt rodit nechtěla. Kámoška porodila pětikilového kluka na čtyřech bez nástřihu 🙂 a hladce po tuším asi čtyřech nebo pěti hodinách. Nechali ji v klidu a šlo to samo. Ségra rodila vleže obě děti, obě měly 2,5 kg a obě rodila přes 10 hodin, ona je takový ten "medicínský typ", který vyžaduje pomalu všechno možné. A byla z toho porodu solidně vyřízená. Já se cítila výborně a šla bych druhý den rodit znova 😀.
@antana123 ono je to asi o celkovem zivotnim postoji a svetonazoru, ja bych to jak to delala Pavla taky nedokazala, nedokazala bych zit s tim pocitem ze jsem neudelala dost aby moje dite prezilo a bylo zdrave-napr ty utz apod, ale jak to tam s tou svagrovou vysvetlovaly, tak to proste davalo smysl -ma takovy nahled na svet a v tom pripade je v poradku ze to udelala jak udelala.
@chris_n Osobně nechápu, proč tady pořád řešíte prostředí, kde rodíte. Já jsem třeba absolutně nevnímala, kde jsem.. bylo mi to totálně jedno a dodnes nevím, jestli se svítilo nebo bylo přítmí, anebo kolik lidí jsem měla v porodním boxu... atd. A to jsem rodila 24 hodin.. Takže tyhle obrázky jsou z mého pohledu naprosto o ničem..
@chris_n To prostřední. Podobně vypadal ten náš pokojíček 🙂
@primaska Já přestala vnímat při vlastním porodu až na sále - kdyby tam bylo dvacet lidí nebo nikdo, tak bych o tom vůbec nevěděla.

@orchidis volal, ke kazde. Cetla jsem to..
A k tem komplikacim -takze kdyz ta rodicka v minulosti zemrela na nejake komplikace, tak ji to asi zpusobil personal?? Pred sto lety, kdyz rodila doma s por.babou, ji to asi opravdu nikdo nezpusobil. Se tam asi nejakym zahadnym zpusobem vyskytly nahodou....