icon

Čtyři v tom 3

slunickova123
22. zář 2015

Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?

antana123
28. zář 2015

@veveruse14

@chris_n
Já sem asi omezená ale i tak nechápu a tohle nepochopím....třeba u nás právě díky tomu že no to přišli pomohli jí a je z ní zdravá holčička kdyby se to neřešilo a ona kvůli tomu umřela je pro mě bezohlednost a nezodpovědnost a nikdo mi to nevymluví...

chris_n
28. zář 2015

@primaska a ja to třeba vnímala zase dost a dost. A jsme zase u toho, že každému vyhovuje něco jiného. Já jsem si půl porodu, řekla bych, projela doma v posteli, vaně a v autě a druhou půlku na "hekárně", která byla spíš takovým pokojem někde v penzionku. Az na ten monitor tam u křesla. A bylo mě tam příjemně. Byla jsem tam s manželem, mohli jsme si v podstatě, co jsme chtěli... koukat na hokej (kdyby nebylo šest ráno 😀), udělat si čaj. Ležet na gauči, na posteli, pochodovat, cokoliv. A narozdíl od vedlejší hekárny, kde už to bylo víc nemocniční, jsem se tam cítila opravdu dobře. Nevnímala jsem jen cca 15 minut za cely porod.

chris_n
28. zář 2015

@antana123 víš, na co zemřela dcerka té švagrové? Postřehla si to?

antana123
28. zář 2015

@chris_n to se přiznám že mi nějak uniklo

andelka
28. zář 2015

@primaska jenže jsou lidi, co to vnímají a kdyby si mohli solidne vybrat zvolí to,kde se cítí příjemně. Chvalabohu jsem neměla moc času vnímat okolí, a u nás ty porodní pokoje docela ujdou.

chris_n
28. zář 2015

@andelka
@somalicats tady jsem byla já, do poslední chvíle. Až na poslední dvě tři zatlačení jsem byla na sále.

chris_n
28. zář 2015

@antana123 pokud vím, tak to byl hydrocefalus

antana123
28. zář 2015

@chris_n to si musím pustit znovu co se stalo to mi fakt uniklo...

primaska
28. zář 2015

@chris_n A jsem u toho.. každý to posuzuje samozřejmě podle vlastní zkušenosti. Já o sobě nevěděla celou dobu na porodním sále.. 12 hodin 😀 😀 Ale já nejsem úplně standardní případ 😀 Takže televize, gauč a podobně pro mě k ničemu 😀

chris_n
28. zář 2015

@antana123 myslím, že to bylo hned první, max. druhý díl. To tam vysvětlují a ona pak říká, že neví, jestli se to česky řekne jinak nebo je to stejné

primaska
28. zář 2015

@andelka Jenomže to taky žádná z nás neví dopředu 😀 😀

antana123
28. zář 2015

@chris_n no na to se musím podívat...

slunickova123
autor
28. zář 2015

@somalicats ja jsem se taky citila hned skvele, druhy den jsem si to razovala do bistra pres celej spital pro dzus;) a rodila jsrm v polosede , ale bez nastrihu, sedm hodin, dite normalne velike 3,65, ovsem ja jsem prcek ( 1,60 m). Ja jsem spise medicinsky typ take ( jsem pediatr), ale to prahnuti po prirozenu chapu, jen mi vadi, kdyz nektere zeny vyzdvihuji vlastni pohodli pred bezpecim pro dite ( a pro sebe). Ze nechapou, ze se muze cokoli stat a ze proste ten personal nekdy zasahnout musi..vadi mi kdyz to musi byt za kazdou cenu..,jinak kdyz nejsou komplikace, at rodi bez zasahu, to je jasny..

andelka
28. zář 2015

@chris_n pěkné jemné barvy,gauč s telkou bych využila. A balon jestli tam byl.
Já byla skoro celou dobu doma,u prvního jsem se přes monitor,příjem a vyšetřovnu dostala na porodní pokoj sotva dvě hodiny před narozením mimca a u druhého 25 minut před. Kdybych byla v jiné fázi,tak dojem z prostředí reším mnohem více ještě, i počet lidí.

andelka
28. zář 2015

@primaska co neví? Jaké prostředí preferuje? Tak to si myslím že ví.

somalicats
28. zář 2015

@chris_n Tak to jsme to měly stejné, já taky přešla na sál až na poslední chvíli, prakticky mám pocit, že jsem tam byla fakt chvilku 😀. Pak jsme s mužem měli dvě hodiny klid jen pro sebe a pro naši malou.

chris_n
28. zář 2015

@andelka byl tam i balon. Hned za dveřma naproti byla sprcha. kdybych tam byla dýl, byla tam v jiné místnosti i vana. Ale jak říkám, ja dojela a do 2,5 hodin snad bylo po všem 🙂

somalicats
28. zář 2015

@slunickova123 Ono je medicínský typ a medicínský typ. Já se zásahu taky nebráním ,pokud je to nutné (a u mého druhého porodu to bohužel nutné bylo). Mně osobně velmi vyhovoval přístup, kdy jsem dopředu v dotazníku zaškrtala, co chci a co nechci, personál se tím bez problémů řídil.

primaska
28. zář 2015

@andelka 😀 myslím tím, že dopředu nevíš, jak bude porod probíhat a co budeš vnímat. Já si taky vybírala barvu pokoje a kde jakou blbost.. a pak jsem nevnímala jestli je zelenej nebo modrej 😀 😀

primaska
28. zář 2015

@chris_n Prosím tě a je to kvůli 2,5 hodinám tak nutné zaměřit se právě na vybavení pokoje??

chris_n
28. zář 2015

@primaska a jak víš, že tam budeš jen 2,5 hodiny? 😀 třeba právě i to prostředí ty pomůže k tomu se lépe uvolnit a jde to hladčeji... proč spousta ženských je do poslední chvíle doma? protože je jim příjemnější domácká atmosféra .

mame to holt kazdá jinak, ty to nevnímáš, ja to vnímala

andelka
28. zář 2015

@primaska o barvě to není,ale o pocitu,který vyvolá místnost, kde máš trávit porod. Cokoliv co ženě pomůže cítit se dobře a bezpečně, pohodlně, je dobré. Porod je párkrát za život,takže mi není jedno kde a jak rodim. Obecně nemocnice nemusím, ale jiná možnost tu není,takže jo,snažila jsem se být doma co nejdyl.

somalicats
28. zář 2015

@primaska Tak já strávila na "hekárně" necelých 5 hodin a pro mě to důležité bylo - vyjukaná prvorodička s ještě vyjukanějším manželem - už jen to hezké prostředí mě uklidnilo, využila jsem žebřiny i relaxační míč a dostala jsem se fakt do pohody. Nejsem si jistá, jak bych reagovala ve vykachlíkované místnosti, kde by na mě každou chvíli chodil někdo civět nebo se mi tam neustále coural...

primaska
28. zář 2015

@andelka Panebože, tahle diskuze k ničemu nevede.. jen o barvě to fakt není.. a nějak už nechci pokračovat..

primaska
28. zář 2015

@chris_n
@andelka
@somalicats
Tak asi jsem otrlejší 😀 😀

chris_n
28. zář 2015

@primaska ty nemas vůli pochopit, co nas k tomu vede 😉 tak se nediv....

chris_n
28. zář 2015

@primaska nebo víc flegmatická 😀

somalicats
28. zář 2015

@primaska Tak jsi otrlejší a hezké prostředí nepotřebuješ. Já, a evidentně nejsem jediná, asi tak otrlá nejsem, protože mně to prostě vyhovovalo, vnímat dění okolo sebe jsem přestala až mnohem později. A když to hezké prostředí ženám vyhovuje, tak je takový problém jim ho poskytnout? Nebo vůbec jen debatovat o tom, proč ho chtějí? Ano, já ho budu chtít i potřetí.

viktorkaja
28. zář 2015

Jak to tady tak pročítám, tak se diskuze zvrhla v to jaký kdo preferuje porod.
Ono je hodně těžké něco posuzovat když každá zažila něco jiného.
Já jsem při prvním porodu i se synem málem zemřela-nebýt v nemocnici, tak už tady nejsme ani jeden. Porod akutní sekcí.
Druhý porod přirozeně v nemocnici.
Domácí porody neodsuzuji, ale já po svých zkušenostech bych si to neriskla.
V Anglii to funguje jinak-tam porodní asistentky mají vše na resuscitaci a případné komplikace.
U nás nemá porodní asistentka téměř nic-tam se volá záchranka až při komplikacích a ta časová prodleva může být dost velká.
Porod Pavly byl úžasný jak ona si věřila a dala to skvělě. Byla přesvědčená o tom, že vše dopadne dobře a připravena nést všechny následky když se něco stane. To já bych nedokázala. Vyčítala bych si pokud by to nedopadlo dobře.
Kačka byla statečná a také jsem ji obdivovala jak to zmákla.
Diskuze tohoto typu jestli doma nebo v nemocnici jsou trochu zbytečné. Je to stejné jako s očkováním a neočkováním. Na tom se také nikdy nikdo neshodne.
Já jsem zdravotník a jsem třeba proti očkování (né proti všem, ale proti nepovinným určitě)

andelka
28. zář 2015

@primaska není,to jsem taky neřekla že by záleželo na ní. 😅
Asi jsi,ale to neznamená že to tak má každý a že nemá právo na to chtít změnu. Tobě to vyhovuje a neresis, OK. Někdo jinej by to rad měl jiné, a proč ne není to nic co by nešlo.

Strana