Čtyři v tom 3
Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?
@primaska a ja to třeba vnímala zase dost a dost. A jsme zase u toho, že každému vyhovuje něco jiného. Já jsem si půl porodu, řekla bych, projela doma v posteli, vaně a v autě a druhou půlku na "hekárně", která byla spíš takovým pokojem někde v penzionku. Az na ten monitor tam u křesla. A bylo mě tam příjemně. Byla jsem tam s manželem, mohli jsme si v podstatě, co jsme chtěli... koukat na hokej (kdyby nebylo šest ráno 😀), udělat si čaj. Ležet na gauči, na posteli, pochodovat, cokoliv. A narozdíl od vedlejší hekárny, kde už to bylo víc nemocniční, jsem se tam cítila opravdu dobře. Nevnímala jsem jen cca 15 minut za cely porod.
@andelka
@somalicats tady jsem byla já, do poslední chvíle. Až na poslední dvě tři zatlačení jsem byla na sále.
@somalicats ja jsem se taky citila hned skvele, druhy den jsem si to razovala do bistra pres celej spital pro dzus;) a rodila jsrm v polosede , ale bez nastrihu, sedm hodin, dite normalne velike 3,65, ovsem ja jsem prcek ( 1,60 m). Ja jsem spise medicinsky typ take ( jsem pediatr), ale to prahnuti po prirozenu chapu, jen mi vadi, kdyz nektere zeny vyzdvihuji vlastni pohodli pred bezpecim pro dite ( a pro sebe). Ze nechapou, ze se muze cokoli stat a ze proste ten personal nekdy zasahnout musi..vadi mi kdyz to musi byt za kazdou cenu..,jinak kdyz nejsou komplikace, at rodi bez zasahu, to je jasny..
@chris_n pěkné jemné barvy,gauč s telkou bych využila. A balon jestli tam byl.
Já byla skoro celou dobu doma,u prvního jsem se přes monitor,příjem a vyšetřovnu dostala na porodní pokoj sotva dvě hodiny před narozením mimca a u druhého 25 minut před. Kdybych byla v jiné fázi,tak dojem z prostředí reším mnohem více ještě, i počet lidí.
@chris_n Tak to jsme to měly stejné, já taky přešla na sál až na poslední chvíli, prakticky mám pocit, že jsem tam byla fakt chvilku 😀. Pak jsme s mužem měli dvě hodiny klid jen pro sebe a pro naši malou.
@slunickova123 Ono je medicínský typ a medicínský typ. Já se zásahu taky nebráním ,pokud je to nutné (a u mého druhého porodu to bohužel nutné bylo). Mně osobně velmi vyhovoval přístup, kdy jsem dopředu v dotazníku zaškrtala, co chci a co nechci, personál se tím bez problémů řídil.
@primaska a jak víš, že tam budeš jen 2,5 hodiny? 😀 třeba právě i to prostředí ty pomůže k tomu se lépe uvolnit a jde to hladčeji... proč spousta ženských je do poslední chvíle doma? protože je jim příjemnější domácká atmosféra .
mame to holt kazdá jinak, ty to nevnímáš, ja to vnímala
@primaska o barvě to není,ale o pocitu,který vyvolá místnost, kde máš trávit porod. Cokoliv co ženě pomůže cítit se dobře a bezpečně, pohodlně, je dobré. Porod je párkrát za život,takže mi není jedno kde a jak rodim. Obecně nemocnice nemusím, ale jiná možnost tu není,takže jo,snažila jsem se být doma co nejdyl.
@primaska Tak já strávila na "hekárně" necelých 5 hodin a pro mě to důležité bylo - vyjukaná prvorodička s ještě vyjukanějším manželem - už jen to hezké prostředí mě uklidnilo, využila jsem žebřiny i relaxační míč a dostala jsem se fakt do pohody. Nejsem si jistá, jak bych reagovala ve vykachlíkované místnosti, kde by na mě každou chvíli chodil někdo civět nebo se mi tam neustále coural...
@chris_n
@andelka
@somalicats
Tak asi jsem otrlejší 😀 😀
@primaska Tak jsi otrlejší a hezké prostředí nepotřebuješ. Já, a evidentně nejsem jediná, asi tak otrlá nejsem, protože mně to prostě vyhovovalo, vnímat dění okolo sebe jsem přestala až mnohem později. A když to hezké prostředí ženám vyhovuje, tak je takový problém jim ho poskytnout? Nebo vůbec jen debatovat o tom, proč ho chtějí? Ano, já ho budu chtít i potřetí.
Jak to tady tak pročítám, tak se diskuze zvrhla v to jaký kdo preferuje porod.
Ono je hodně těžké něco posuzovat když každá zažila něco jiného.
Já jsem při prvním porodu i se synem málem zemřela-nebýt v nemocnici, tak už tady nejsme ani jeden. Porod akutní sekcí.
Druhý porod přirozeně v nemocnici.
Domácí porody neodsuzuji, ale já po svých zkušenostech bych si to neriskla.
V Anglii to funguje jinak-tam porodní asistentky mají vše na resuscitaci a případné komplikace.
U nás nemá porodní asistentka téměř nic-tam se volá záchranka až při komplikacích a ta časová prodleva může být dost velká.
Porod Pavly byl úžasný jak ona si věřila a dala to skvělě. Byla přesvědčená o tom, že vše dopadne dobře a připravena nést všechny následky když se něco stane. To já bych nedokázala. Vyčítala bych si pokud by to nedopadlo dobře.
Kačka byla statečná a také jsem ji obdivovala jak to zmákla.
Diskuze tohoto typu jestli doma nebo v nemocnici jsou trochu zbytečné. Je to stejné jako s očkováním a neočkováním. Na tom se také nikdy nikdo neshodne.
Já jsem zdravotník a jsem třeba proti očkování (né proti všem, ale proti nepovinným určitě)

@veveruse14
@chris_n
Já sem asi omezená ale i tak nechápu a tohle nepochopím....třeba u nás právě díky tomu že no to přišli pomohli jí a je z ní zdravá holčička kdyby se to neřešilo a ona kvůli tomu umřela je pro mě bezohlednost a nezodpovědnost a nikdo mi to nevymluví...