Čtyři v tom 3
Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?
@michaela_2 To je fakt. Snad ještě v šestinedělí. Ti chlapi (facepalm). Ale kdo ví, jak to mají doma. Jí přijela maminka, k ruce měla tchýni, švagrovou...
Pavly!!! omlouvám se 😀
@michaela_2 to me nejak vůbec netrklo, jak tam mají věčně Fullhouse
@michaela_2 Hm to je fakt že když má rodinu tak už by mohl mít svůj duchovní život vyřešen..nebo nevím já jsem asi vždy vnímala lidi co jezdí meditovat jako že jsou stále na nějaký cestě sebepoznání..Ale jinak obecně jsem dost liberální takže pokud jim to tak vyhovuje..no stres..
@michaela_2 tak já jsem se teda divila, i když ne tady..🙂 sice má Pavla doma fullhouse, nicméně je to jeho dítě , tak bych očekávala od něj více pomoci a celkově že sa v tomto období budou vžívat dohromady. Ale když jim to tak vyhovuje..ale já bych zrovna v tomhle období svého muže nikam nepustila..a jeho to chválabohu ani nenapadlo 🙂
http://www.strom-zivota.net/porod/o-porodu-kter...
je noc a já stále nerodím, tak brouzdám a našla jsem moc pěkný článek k tématu
@ikarkulka Pavla je super, v tom, ze si zije po svem a neresi okoli. Ale to jak jednala s PA pri porodu, no nevim, to podle mne bylo drochu pres caru. Ja osobne ji zavidim to, ze doma neni na deti sama a ma evidentne dost pomoci. Ono je totiz krasne lezet s miminkem na sobe a nic nedelat, ale kdyz neni nikdo dalsi, kdo by uvaril, poklidil, postaral se o starsiho sourozence, tak holt nezbyde nic jineho, nez na tyhle chvilky zapomenout. I kdyz zas mi do toho doma nikdo nekeca 🙂
Evu obdivuji, ze peci o ditka zvlada v tom malem domecku. I kdyz vim, ze kdyz neni na vyber, clovek to vzdy nejak vymysli a zaridi, ale ty schody jsou tedy desny. I kdyz i schody u Kateriny jsou taky hrozny. Tedy na pohled hezky, ale bezpecnost nulova a zajimalo by mne, jak jim to takhle mohli zkolaudovat. 😉
Katerina mi je asi nejvice povahove podobna. Divim se, ze ji nevadi, ze ji rikaji Kacenka. To se pro zenu podle mne nehodi. Z ni mam pocit, ze se snazi mit vse krasne, dokonale, proste idealni. No a ono s ditetem to vzdycky nejde. Ale na to prijde postupem casu a hned to bude mit lehci. Mne to taky trvalo. A to ze jeji manzel sel na posed. Chapu to, pokud nechodi kazdy den, tak na tom nevidim nic spatneho. Vsak ono treba kdyz odchazel, mohl byt doma klid. A ja tedy z nej nemam pocit, ze neni pripraven na dite. Mne spis prijde, ze si pomalu zvyka na potomka a ze se snazi neprekazet a zaroven pomahat.
Veronika je takova nevyrazna, ale naprosto normalni mama, jako asi vetsina v nasi populaci. Jeji reakce na nabidku doktora, ze mohou odstranit vajecniky pri cisari byla prehnana. Nechapu, co ji tak pobourilo. Jinak jen skoda, ze jim nevysla holcicka. Podle mne kazda mama touzi po holcicce 🙂.
Podtrzeno secteno, kazdy jsme nejaky a kdo si to jak udela, takove to ma.
Jeste mne prekvapilo v jakych domech rodiny bydli. Katerina ma tedy novy domek, tam az na schody je vse krasne, taky je to nove. Eva bydli tedy v titernem domku a musi to byt silene narocne to zvladnout. U Veroniky jsou taky solidne namackani, ale asi maji preci jen vice prostoru. A Pavla ma asi dostatecne velky domek, ale prislo mi, ze tam maji hromadu "kramu", ze i tam to pusobi hrozne stisnene.
Tak Katka je znovu těhotná, to je teda borka
tak to jsem u ní nečekala
@mialagia Já to vidím tak, že ta PA jí prostě neseděla, že tam chtěla mít někoho jiného, tak to vzala kompletně do svých rukou, když tam neměla nikoho z těch, které chtěla. To je přesně ono, jak se vám bude rodit, pokud vás bude rodit člověk, který je vám nějak nepříjmený? Špatně. Ale většina z nás v zájmu zachování společenských konvencí bude držet dekorum a nějak se to bude znažit v sobě potlačit. Pro Pavlu byl prostě nejdůležitější ten porod samotný, důležitější než nějaká PA nebo kamery, prostě chtěla mít porod takový, jaký si představovala a ta PA do její představy nezapadala. Chápu, že PA nic špatného nedělala, ale ani Pavlu bych neodzusovala, za to, že jí okřikla.
Mám dojem že Katka říkala na chatu,že další chtějí a brzo.
Tak ocividne u Katky porod nezanechal takové brutální trauma, jak by človek na základě tady těch komentářu čekal 🙂
@stelar no co my víme. Tys řekla jeden předpoklad, já jiný. Četla jsem že další děti plánují a ne za dlouhý čas, takže mě to až tak nepřekvapuje. Navíc pokud měli před prvním problémy, tak je logické, že tomu nechali volný průběh, a možná nečekali že se zadaří tak brzy.
Navíc myslím že o brutálním traumatu se tady ani nepsalo, spíše o tom, že by to mohlo být lepší a že snad i další porod bude. A ona to myslím taky říkala, že u druhého už bude mít více zkušeností a některé věci by chtěla jinak.
@stelar
Nečetla jsem posledních cca 15 stran, protože to bylo samé napadání. Nechci se do toho nějak montovat, občas nakouknu a postřehla jsem poslední příspěvky. Taky mě zarazilo, že Katka šla tak brzo do dalšího dítěte, nemyslím, že ten porod ji nějak extra "traumatizoval" - já bych to snášela asi mnohem hůř, ale když on ten čáp děti opravdu nenosí, tak pokud chtěli další dítě, tak s porodem se prostě počítá. 😀 Jinak ta narážka na andělku mi přišla jako urýpané překrucování. Já jsem pochopila, jak to paní myslela a takhle mi to rozhodně nevyznělo. 😉
@andelka já jsem jen řekla, že porod pro ni nebyl asi takove trauma, jak tady z tech komentaru vyznivalo..ne, že jsi to řekla ty o tom traumatu. A jo, psalo se tak o tom tady..jako že hrůůůza, katastrofa, něco strašného.
Kdyby to takové trauma bylo, tak by se do dalšího dítěte nehrunla.
Jinak si myslím, že dítě chce pro to dítě, ne proto, aby si dokázala, že umí rodit i lépe. a to, že druhý porod bude lepší než ten první, tak v to doufá, troufám si říct, snad každá žena.
videjooooooo http://www.ceskatelevize.cz/porady/10935486619-...
Holky, ono musi kazdy dite rvat po porodu? Moje nervalo a bylo uplne v pohode a ja jsem byla taky v naprostym klidu, protoze mi pristal na brise,rekla jsem si to je ale pohodac! 😀 jak byl klidnej, dychal krasne a myslim, ze se mu prave libilo, ze byl hned u me. Hned po me zacal lozit, hledat prso. Bylo to krasny. Pak ho trosku otreli a zmerili a zvazili (vedle me hlavy meli pultik) a to se pocural a zacal rvat. A manzel mi tehdy rikal, ze byl uplne s nervama nadranc, ze prave tesne po porodu kluk nerval, ale byl potichu (asi mu tak nevidel do oblicejicku, protoze stal nad nami, ale ja malyho videla a byl uplne v pohode a spokojenej). Jeho matka, taky zdravotnice, mu totiz predtim rikala, ze musi rvat, jinak je neco spatne. Coz me zpetne i docela namichlo (mirne, proste jsem se tomu podivila). A jak pry zacal rvat a vycural se (malej 😅 ) tak pry mu spadl kamen ze srdce (?).

Holky, řeší se tady Radek, který jeden večer seděl na posedu, ale o manželu Pavli, který odjel na kdovíjak dlouho meditovat, kdovíkam, jsem si tu nic nepřečetla 🙂. Jestli se to zde přesto psalo, tak se omlouvám!