icon

Čtyři v tom 3

slunickova123
22. zář 2015

Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?

dokument
6. říj 2015

@andelka v sama doma rikala, ze chce 4 🙂))

terkaz
6. říj 2015

@dokument to je jako u nas, take malej neplakal a pak sestricku pocural 😀

hojda
6. říj 2015

@dokument Právě se často píše, že pokud je ten porod opravdu pohodový a dítě jej prožije v poklidu, tak kolikrát vůbec nebrečí.

andelka
6. říj 2015

@dokument první dítě brali k ošetření hned po porodu, protože byl fialovej a fakt nevím jestli v tu chvíli brečel, myslím že ne. Pak už jo.
Druhé mi hned ze svých rukou dali na břicho a to bylo úplně v pohodě, vím že mě překvapilo že neřve. 😅

andelka
6. říj 2015

@stelar jako mi to nepřišlo jako úplná katastrofa, nejvíc jsem ji litovala v tom, že potom byla bez mimča. Jinak myslím to zvládla dobře, i když myslím že by to šlo i lépe, kdyby tam měla někoho fakt k sobě (otec mi vždycky přijde spíš jako pozorovatel), ne že se furt chodili jen koukat a pak se to tam střídalo jak na orloji. Já měla porod až na tu vodu podobný, ale i tak nemám dodnes dobrý pocit z péče PA, bylo to málo osobní, intimní..Druhý porod byl lepší, čeho se mi nedostalo poprvé, přišlo podruhé. Ale i tak k dokonalosti to mělo ještě daleko a přiznám se, že kdybych čekala třetí, tak bych si přála, aby i ty poslední komplikace padly a chtěla bych zažít kompletní bonding, péči jedné osoby o mě po celou dobu, co nejpříjemnější prostředí, co nejméně zásahů (osobně mě nejvíc iritovalo papírování před porodem).
Samozřejmě v případě, že by opět šlo o bezproblémový porod. Kdyby byl problém, tak jim z operačního stolu neslezu. U druhého mi hrozil císař, byl dlouho příčně.

chris_n
6. říj 2015

@dokument ona říkala, že oba dva jsou z dvojčat a tak chtějí svému dítěti dopřát to, aby si byly děti blízko . Ajak jen to půjde, bude další. Byly i zklamaní, ze nebylydvojčata

mandala
6. říj 2015

@dokument No, já taky hysterčila, když dcera ani jedna ani druhá nebrečela, hned jsem věděla, že je něco špatně, obě byly přidušené. ☹

zmrz_lina
6. říj 2015

malý také neplakal 🙂

lovekelly
6. říj 2015

Tak jsem prave zkoukla videorozhovor s pavlou... a krom toho, ze stále mele to same.. me dost překvapilo, co ma jeji dite v ruce.. takze takova matka priroda a ona da diteti svacu z igelitu?? aha.. takze je to presne jak jsem si myslela, je to od ni jen poza jak se zviditelnit, vybocovat a byt zajímavou.. ne jeji zivotni styl..

kocicinka
6. říj 2015

@andelka tohle přesně jsem si říkala také, ale problém je, kde najít porodnici, kde by toto byli schopni a ochotni poskytnout. Já, přestože jsem rodila v (údajně) přátelské, alternativám nakloněné porodnici, mělo to k tomu, co popisuješ, hodně daleko. Kdybychom měli mít čtvrté tak už fakt nevím, kde porodit. Protože to, co se událo ke konci mého porodu, nasadilo korunu všemu....

andelka
6. říj 2015

@kocicinka no, mám stejný problém. Rodila jsem 2x ve stejné, té nejbližší a taky dobré, i na porodním kurzu to vypadalo, že nebude problém. Realita byla jiná, ale můžu říct, že během těch dvou let se trochu zlepšili, tak doufám, že po dalších letech, by to snad bylo ještě lepší. Vyloženě vyhlášenou dost dobrou máme desítky km daleko, a druhého prcka jsem rodila jen 5hodin, z toho v nemocnici sotva hodinu. Oprávněně jsem se bála, že bych porodila cestou, takže jsem moc neexperimentovala s jinou nemocnicí než tou nejbližší.I první porod byl docela krátký.

kocicinka
6. říj 2015

Mě dost překvapil ten meditační pobyt Marca.... I když měla Pavla k ruce babičku a švagrovou, tak si myslím, že by chlap v 6 nedělí ženu neměl opustit. Kdyby šlo o pracovní záležitost, tak by se to dalo pochopit. Ale meditační pobyt? Ten by přeci mohl počkat. Nebo mohl meditovat doma 🙂 Mě vůbec přijde Marc takový nepraktický snílek, ale k Pavle se asi hodí. Já bych z něj vyrostla 🙂 Jen mi moc není jasné, proč se stěhují, v čr to budou mít těžké. Podle mě by jim v Anglii bylo líp, ale to musí vědět oni sami... Také mě zarazilo, ohledně Pavlina neočkovaného syna, na dotaz doktorky prý ho do školky dávat nechtějí a chtějí ho učit doma, v Anglii ale do školky chodil, tak mi to nějak nepřijde v kontextu.
Taky jsem nepochopila to stěhování salátů v truhlíku autem 🙂 Podle mě tu cestu ani nemohly přežít a museli mít auto celé od hlíny 🙂 Nehledě na to, kolik místa to zabere 🙂

dokument
6. říj 2015

@kocicinka mam pocit, ze oni by ji ho ani neockovaneho do skolky nevzali, tak asi proto uvazuje, ze ho budou ucit doma

andelka
6. říj 2015

@kocicinka v Anglii zřejmě nenaočkování není kontraindikace k předškolnímu vzdělávání, kdežto u nás obvykle ano.
Z Marca bych taky rostla..ale oni jsou holt takoví. Možná zas lepší, že babička přijela a viděla miminko, a chlap byl pryč, že to měli takový babinec. Taky nevíme jak snadné je se na takovou meditaci dostat.

jaajaa
6. říj 2015

Ono zase nevite, jake to maji doma- preci jen je to dvojjazycna domacnost. Sama v ni ziju a kdyz tu mam rodice, muj chlap se klidi a mizi. A uprimne, mam to tak i radsi, nez kdyz musim porad prekladat z jednoho jazyka do druheho a neco resit mezi 2 rozdilnymi generacemi a narody. 😉

chris_n
6. říj 2015

@lovekelly co je na tom tak hrozného?

kocicinka
6. říj 2015

@andelka ano ano, právě to je jedna z věcí, proč nechápu to stěhování. Mám pocit, že Anglie mnohem více konvenuje s tím, co žijí

gracinka7
6. říj 2015

@kocicinka Mě by třeba zajímalo, co tady jako budou dělat... On neumí jazyk a ona se hodlá živit nějakým prodejem veteše jako tam?

evaamy
6. říj 2015

@dokument můj syn po narození taky vůbec nebrecel, apgar 9,10,10 😉

loafeer
6. říj 2015

@lovekelly to přesně jsem si říkala....mele to samé furt dokola a tu přesnídávku bych taky nečekala...jinak to co měla na sobě, to bylo co:o)...já jim ten styl věřím, oni jsou spokojení, ať is žijí jak chtějí, i když my to máme třeba jinak:o)

dokument
6. říj 2015

@evaamy apgar jsme meli uplne stejny 🙂 Ale ted nevim, na kterym miste byla ta devitka 😅 myslim, ze to byla barva kuze, na fotce ma nejakou fialovou ruku, sel ji napred (jsem se dozvedela az od jeho pediatry ze zpravy z porodnice). Vubec si teda nejsem jista ani nevim za co ji mel, nam na miste nikdo nic nerekl a vse bylo ok.

mialagia
6. říj 2015

@hojda jasně já si myslím že je to úplně jednoduchý prostě Pavla si chtěla ten porod prožít dle svých představ, ponořit se do sebe v tu chvíli vnímat svoje tělo a ta pa jí to v nevhodnou chvíli narušila tak jí prostě rychle a účinně zarazila..zachovávat dekorum při porodu promiň ale to mi přijde trochu mimo..proto já nechápu proč tu někdo stále to "shut up" řeší..

A vůbec nevím ženy proč vás některé ta Pavla furt tak irituje?Že je někdo svůj a ví co chce to evidentně spoustu lidí strašně dráždí.. nechápu..

Kačence bych tedy popřála jen lepší druhý porod..třeba už se některých věcí vyvaruje po té zkušenosti..

jaya
6. říj 2015

Taky nechapu, co vas ta Pavla tolik trapi :D
Co se Katky tyce, zaznelo tu, ze kdyby mela z porodu trauma, tak neni tak brzo tehotna. To podle me vliv muze mit, ale vubec nemusi. Mam kamaradku, co mela sileny prubeh porodu (teda mozna jeste o neco horsi nez Katka, pac ji kluka tahali klestema). Trauma jako hrom. No a otehotnela do trech mesicu, pac si myslela, ze nemuze pri kojeni otehotnet 😕 To trauma zpusobilo spis to, ze si vymohla cisare. Nedokazala si predstavit tu hruzu jeste nekdy zazit. Je to smutny.

Jo a jak uz jsem tu psala. Moje deti po porodu taky neplakaly ;) (A taky jsem byla prekvapena, myslela jsem, ze vzdycky placou.)

stelar
6. říj 2015

@jaya Je rozdil otehotnet cilene a náhodne. A to , ze si pak vymohla cisaře, jen potvrzuje , co říkam. Trauma z porodu nevede k brzkemu dalšímu CILENEMU tehotenstvi.

stelar
6. říj 2015

Jinak mne mala taky neplakala a ja z toho byla nejdrive vydesena, protoze jsem myslela, ze plakat se musi 🙂

jaya
6. říj 2015

@stelar To jo. Na druhou stranu muze mit trauma potlacovane a projevi se pozdeji. Je spousta zen, ktere to dokazaly pojmenovat az mnohem pozdeji. Kdo vi. Skoda, ze se asi nedovime, jaky bude jeji druhy porod a co vsechno bude chtit jinak a nasledne mit jinak.

princezna_kp
6. říj 2015

@mialagia mozna lidi pavla irituje tim, ze vi co chce, nehledi na nazory okoli a jde si asertivne za tim. Take ma zdrave sebevedomi. Mozna to v druhych lidech, kteri se ve vlastnim zivote k tomuto jeste nedopracovali, vyvolava zavistivost a nebo jim to pripomina, ze oni nejsou schopni si v urcitych situacich branit sve vlastni zajmy.
Divala jsem se dnes na rozhovor s katkou a stale si stoji za tim jak byla spokojena s porodem a ze bude znovu rodit tam. Nejspise se na to opravdu a Jen pouze diva z pohledu doktora - zachranili mi me nemocne dite, jsem jim za to vdecna. Rozhovor znel planovane (otazky vedela predem a pripravila si na ne odpovedi). Jen jeji manzel konstatoval lidskost personalu schazela.

stelar
6. říj 2015

@princezna_kp Souhlasím s názorem ohledně Pavly. Mne prijde čím dál sympatičtější. Působí vyrovnaně a nepřijde mi, že by to hrála.
Co se týče Katky, mám trochu jiný názor. Myslím, že se na svůj porod dívá hlavně z pohledu matky - záchrana nemocného dítěte je pro většinu matek na prvním místě. A co já jsem viděla, nebo jak jsem to já vnímala, tak mně ten její porod nepřišel nijak hrozný. Jen mi bylo líto, že si miminko nemohla hned po porodu užít a rovněž jsem tam necítila dostatečnou podporu manžela a sestry. Hrozně vyznívá její porod ve srovnání s Pavliným. Ale tady myslím hraje velkou roli to, že Pavla rodila již podruhé a byla připravena přijmout i nemocné dítě.

stelar
6. říj 2015

Pořád nemůžu pochopit, že je tak těžké přijmout fakt, že Katka měla porod více méně takový, jak si přála a že je s ním spokojená. Mám pocit, že každý má vysněnou sovu předtsavu o porodu, a pokud to tak není, tak to prostě bylo špatně. A že každý to musí mít stejně jak to mám já. Omyl. Každý vidíme a prožíváme věci jinak, považujeme rozdílně věci za podstatné a tak je třeba i Pavla i Katka spokojená, ačkoliv měla každá ten porod jiný. Ale vždyť každá z nich je jiná, mají rozdílné názory, priority, způsob života atd.

mialagia
6. říj 2015

@princezna_kp si taky myslím že závist dělá hodně bohužel..

@stelar ono je fakt že když od něčeho nic moc dobrého nečekáš, tak pak nejsi ani zklamaná když to tak dopadne..já jsem taky třeba než se mě to začalo týkat a tudíž se o to začla víc zajímat měla takovou představu o porodu co Katka asi, že to je bohužel náš úděl žen to trauma prožít, že to musí být nutně horor, zranění atd.

Strana