Čtyři v tom 3
Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?
@elu co vlastne tvuj porod? Vse v poradku?
@slunickova123 no asi hruza podle autora toho dokumentu,podle me to celkem šlo, naopak bych dala oxitocin dřív, zbytečně jsem pul dne trpěla, jinak použita všechna dostupná i nedostupná 🙂 medikace
@elu hlavni je, ze je mimi i ty v poradku! Preju miminku hodne zdravi;)
no tak zatim je to hrůza, to co se děje v Praze se u nás na vesnici v Třebíči teda neděje,aby tam ti tatínci stáli jak chudí příbuzní..hruza děs, celkově na mě padá deprese a řvu u toho, to sem teda neměla ponětí, že to je možný tohleto
@elu me to prijde taky smutny.Fakt smutny.Ja rodila vyvolavane ale v uplne jine atmosfere - mimo prahu
nevim jestli je to tim že jsem těhotná, ale řvu u toho jak želva....fakt smutné....
to jsou řeznící!!!!
na mě třeba v době kontrakce si nikdo nedovolil ani promluvit, nechali mě a nic mi nenutili, epidural jsem si vyzadala sama, sestrrička mě pusinkovala hlavu, když mi to pichali do páteře a když se malej narodil hned nam ho dali a hlavně komunikovali, žertovali, vyptávali se...proste projevovali zajem
@veveruse14 ja jsem pred mesicem rodila, mam to v zivé paměti a tohle mě dostalo a ty miminka chudáci někde v izolaci
Je to mazec...porod mě čeká během několika málo týdnů a doufám teda, že se ke mně budou chovat daleko líp a jako k člověku...hrůza...toto bych fakt nechtěla zažít...☹
@elu ja rodila poprvé před skoro rokem a půl a začínám si myslet že jsem svým porodem vyhrála jackpot, protože byl na hony vzdálený od toho co se dělo tady. do této porodnice by mě teď nikdo nedostal.
@veveruse14 přesně
@jaya ahojky tak konečně se dostávám ke slíbené zprávě..U mě dopadl porod úplně jinak samozřejmě než jsem si plánovala.. Malá vůbec nechtěla ven a když jsme přenášely už 10dni tak nástup na vyvolání.. To taky vůbec nezabralo kontrakce nic a já zavřená total..takže 3.den 24.10. nakonec ve 41+6 císař..ale musím napsat že v Podolí všichni fakt super milý a zároveň profi..jen s kojením stále bojujem páč v porodnici nikdo moc nepomohl takže to je asi jediný co mě zklamalo..ale malá Esterka je moc šikovná a určitě to dáme..je to zlatičko moje krásné.. 🙂)
Dokument pet porodu jsem shledla a naprosty otres! Posledni maminka mohla mit krasny prirozeny porod, ale chteli to urychlit a nasledovala skala intervenci (samozrejme, intervene v porodu nasleduji dalsi intervence, to je dokazane ve studio chief) a nakonec akutni cisar. Miminko nevidela az do dalsiho dne!!!! 👿 V tehle porodnici a ani zadne porodnici v CR bych si netroufla rodit, jelikoz se tu nerespektuje rodicka ani se neceka na prirozeny porod. Neustale neco urychlovat a spechat na to. Tohle preci neni normalni. Proc si to proboha nastavajici matky nechavaji libit? Preci rodi ony, nerodi za ne nemocnicni personal. Predstava porodu a Jeho prozitku v ocich ceskeho nemocnicniho personalu je uplne prekroucena. Obrecela jsem to co jsem videla a nedivim se uz, ze nektere zeny potrebuji pomoc psychologa, aby se s timto zazitkem vyrovnaly.
@princezna_kp Tak podle jedné porodnice nelze hodnotit všechny v republice. Je fakt, že v Praze bych rodit taky nechtěla, ale můj porod v Brně (Obilní trh) byl absolutně přirozený a komorní (celkem já, muž a v závěru PA) a přestože ten den měli dost narváno, tak nic neurychlovali (pravda, šlo to samo jak po másle) a nechali nás potom ty dvě hodiny s miminkem. Měla jsem porodní plán, který jsme na začátku probrali bod po bodu, řekli si co a jak v případě komplikací a tak to taky bylo. Všechno je to o štěstí na lidi, které jsem měla velké. Kdoví, možná mi přidělili tuhle skvělou porodní asistentku proto, že jsem měla v porodním plánu hned na začátku přání, že bych chtěla přirozený porod.
@princezna_kp já měla v červenci v Podolí taky přirozený porod, jen PA chodila na kontroly, případně ke konci radila polohy aby malá dorotovala, jinak jsme tam byli sami s manželem, na sále jsem byla od půl sedmé ráno a porodila jsem v půl čtvrté odpoledne. bylo to tam super, maximální soukromí, komfort, profesionalita.
@princezna_kp
@digydigy
Asi takto - není to o porodnici či městě, je to vždy o lidech. Dá se narazit na úžasnou respektující zkušenou empatickou PA, díky které zažijete opravdu přirozený porod, na který budete s láskou vzpomínat.
Jsou to ale bohužel výjimky ☹ Takže rodit v porodnici je prostě velký risk.
Ahoj holky! V televizi jsem viděla, že sháněj maminky do 4. řady🙂 Čekám v létě druhé mimi, takže bysme se tentokrát i časově trefili a já to pořád přemílám, jestli do toho jít🙂 Nehlásily jste se někdy některá, jak to probíhá? Fakt mě to hrozně láká, sledovala jsem všechny řady, jenom si to nějak neumim představit, jak to probíhá. Tak nevim, tu přihlášku už jsem asi dvakrát vyplnila, ale zatim neposlala🙂
Pro Ladydu - pošli přihlášku a buď se jim budeš zdát zajímavá, tak tě pozvou na konkurz, nebo ne. A až z těch vybraných vyberou čtyři, tak k nim přibližně jednou za měsíc přijede natáčet malý štáb z televize. Mezi tím aktérky natáčí samy na malé kamery a z toho materiálu pak televize vybírá, přidává a stříhá jednotlivé díly.
Aha, takže je tam pak konkurz. No já co jsem pochopila, tak tentokrát hledaj rodiny se zajímavými tatínky, co chtějí jít třeba na mateřskou. My teda ještě nejsme úplně domluvení, ale čím dál tím víc to vypadá, že by to mohl být náš případ. Takže i to budu muset doma probrat🙂
Přihlásila jsi se? Už jen do konce března. Držím pěsti!
Ví někdo něco o tom, jak žijí dnes Pavla s Markem?

@pajula123 supr, dik!