Darování krve. Jaké můžu čerpat výhody?

23. dub 2024

Ahojte, kdyz jsem byla bezdetna chodila jsem pravidelne darovat krev. Volno v praci a uleva na danich byli super. Ted jsem na materske/rodicovske. Jake muzu cerpat vyhody? Treba to volno, vztahuje se i na manzela, ktery zustane doma s detma? Dekuji

j.a.n.i
23. dub 2024

Žádné, muzes davat, protože davat chceš.

gats
23. dub 2024

Podívej se na stránky své pojišťovny, např. VZP má pěkný program: https://www.vzp.cz/pojistenci/vyhody-a-prispevk...

mrs.duck
23. dub 2024

To záleží od odběrového centra. Mám zkušenost se dvěma. A výhody jsou stravenky, proplacené jízdné, vitamíny, kafe, nějaké mlsky, reklamní předměty... Za mě je asi dobrý pocit ten největší benefit.
Volno se na partnera nevztahuje, z daní si taky nic neodečte.

autor
23. dub 2024

Holky, dekuji i za ustipacne komentare. Ja sem ptam proto, ze davat chci (darovala jsem v minulosti pravidelne a mam i plaketu). Jen mne zajimalo jak je to v pripade maminek, ktere pecuji o miminko. My tady nemame babicku takze by si manzel musel brat dovolenou. A tu budeme potrebovat na jine veci.

veruuu_kubesovic
23. dub 2024

Krev darujes dobrovolne...jaké výhody bys z toho chtěla mít, když jsi doma na mateřské???

autor
23. dub 2024

@veruuu_kubesovic proboha, uz jsem to rekla dvakrat. Mne by uplne postaci treba kdyby to nahradni volno mohl cerpat manzel, ktery v te dobe musi byt s detma (2 roky, 2 mesice). Nejde mi o proplaceni niceho, jidlo ani darky. Na materske jsem asi proto ze mam male deti, ne z nudy.

martina0888
23. dub 2024

Stejně musíte být minimálně 6 měsíců po porodu nebo 6 měsíců po ukončení kojení, takže to nyní řešit nemusíte.

hennrietta
23. dub 2024

Myslím, že budeš muset jít až manžel bude mít volno a dítě pohlídá. Není to povinné, takže jiná možnost nebude. Benefity má každé odborové místo jiné.

autor
23. dub 2024

@hennrietta dekuji.

hanka_12345
23. dub 2024

@veruuu_kubesovic nejlip vsecko co jde, hlavne aby z toho neco bylo a nwbylo to nahodou zadarmo

autor
23. dub 2024

@hanka_12345 😁 tys tady chybela ty hvezdo. Jdi si soudit jinam kdyz nerozumis otazce.

hanka_12345
23. dub 2024

😃😃😃😃😃😃hlavne ze se schovavas za anonym 😅 to vis ja mam proste rada vyzirky🤣

autor
23. dub 2024

@hanka_12345 jo schovam, protoze mi je zcela jasne ze se tady najde nejaka husa, ktera potrebuje i dobry umysl prekroutit ve vyzirstvi. Jenomze mozna ses takova prave ty kdyz te to hned napadne.
Neuveritelne. Jenom sem se zeptala jake mam moznosti a jen sama kritika. Kdyby mi slo o penize tak radeji daruji plazmu.
Jdi prosim te nekde jinde otravovat vzduch.

hezz17
23. dub 2024

Z benefitu hlavne to, co prispiva pojistvna- vzp ma za me dobry. U nas treba (jihlava) je hraci koutek pro deti. Ten odber je na pet minut, takze to lehko zvladnou.
Ale stejne az budes mit odbytou dobu PO porodu a kojeni.
Taky muzete jit s mnzelem spolu a hlidani mate tim padem vyreseno.

autor
23. dub 2024

@hezz17 diky, to je fajn napad jit spolecne. Tady je to spis na pul hodiny i pri rezervaci.

mourovatakocka
23. dub 2024

Hele, jen takový postřeh k těm dokonalým - kdyby byla zakladatelka taková vyžírka, co chce dostat všechno, pak asi nejde darovat krev, ale "darovat" plazmu. To jen tak na okraj pro všechny, co zase sežraly všechnu moudrost světa.
Mmch, na plazmu jsem chodila, to byly občas takové typy lidí, že to bylo jak z freak show.

hezz17
23. dub 2024

@mourovatakocka my tak chodili jako studenti na vysoky. A jak rikas… ta skvadra tam byla masakralni.

marselina
23. dub 2024

jsem na RD a krev chodim darovat. cerpat ted nemuzes nic, jen co dostanes na odberovem miste. Stravenky, kavu, sladkosti apod.
ceka me to zrovna ve ctvrtek a moc se tesim

autor
23. dub 2024
suzanna123
23. dub 2024

@mourovatakocka a mimochodem, většinu lidí k tomu nedokopou ani ty benefity, takže díky za ty "vyžírky"

mourovatakocka
23. dub 2024

@hezz17 Já si tam občas připadám trochu divně, tak jako nepatřičně. Delší čas jsem nebyla, necítím se tam úplně dobře z různých důvodů. O to víc se mi líbí, když to někdo dělá opravdu jen pro dobrý pocit 😊 On to není vždycky úplně super příjemný zážiteček.

morgan
23. dub 2024

Zakladatelka chce darovat krev a zjišťuje případný výhody, fakt trestuhodná vyžírka 🤦‍♀️ Ale nedivím se těm děsnejm reakcím, je to tu téměř v každý diskuzi. Jinak taky se chystám zase chodit, až mi uplyne potřebná doba po porodu a kojení, ale tam kam chodím, je to vždycky nejmíň na hodinu celej ten proces, tak taky nevím, jak to budu dělat a jestli vůbec.

eviicka
23. dub 2024

@mourovatakocka ono v nemocnicích, kde je za to jen ten dobrý pocit + omluvenka z práce a pár benefitů potkáš víceméně jen "normální" lidi, tam se člověk cítí celkem dobře 🙂.

mourovatakocka
23. dub 2024

@eviicka Ono to u mě není jen kvůli těm existencím, ale je mi naprosto jasné, že ve skutečně darovacích centrech jsou lidi tak nějak víc lidi. U mě to ale opravdu bylo i ze zištných důvodů, kde za hodinu "práce" dostanu sedm stovek a ještě si v klidu čtu 😜Tak mě trochu točí, když tady někdo dělá vyžírku z někoho, kdo prostě jen doufá v nějaké benefity kvůli hlídání.

mrs.duck
23. dub 2024

Já svůj komentář vůbec nemyslela zle. Určitě nebyl myšlen zákeřně. Šlo o odpověď na otázku, popis stavu. Vůbec nehodnotím.
Výhody darování krve pro mě kromě dobrého pocitu zkrátka téměř nejsou. 🤷 Jsem dlouholetá dárkyně krve i plazmy (bezpříspěvková, ale v daních si je taky hlásím).
Jinak jsem teď slyšela o těch placených odběrech plazmy, že jak se smí legálně darovat jen co dva týdny, tak někteří "dárci" chodí darovat do dvou center. Do jednoho v liché týdny, do druhého v sudé týdny a získají tak dvojnásobnou odměnu, a protože centra si mezi sebou nesdílí, nikdo nic nepozná. 😔

autor
23. dub 2024

@morgan no ja taky planuji opet chodit. Nebyla jsem jiz 3 roky kvuli tehotenstvi a kojeni a dalsi tehotenstvi. Delala jsem to rada a den volna padl vhod, ikdyz ne pokazde jsem byla schopna ho vyuzit a jen sem prospala pul dne🙈

autor
23. dub 2024

@mrs.duck ja jsem prekvapena jake reakce se tady z uvodu nasbirali. Delam to proto ze chci a jen me zajimalo jestli treba pro mamy na rodicovske neni nejaka moznost, treba to nahradni volno nebo jen propustka pro manzela po dobu odberu. Opravdu mi nejde o ten parek s kokinou co dostanu.

hezz17
24. dub 2024

Ta propustka by jit mela

j.a.n.i
24. dub 2024

@hezz17 No, silně pochybuju o tom, ze darce nutně potřebuje doprovod... Ale muze jit nejdříve darovat muz, tim ziska narok na den volna a pak zena a on v klidu pohlida deti. Ale s 2 mesicnim dítětem je to zatim předčasné řešit.