Dělají muži při nákupech často omyly?
Kdysi jsem slyšela historku, jak žena poslala manžela koupit vanilkový cukr. Ten přišel bez cukru, a smutně říkal že ho neměli, že měli jen vanilinový cukr, a ten že nebral. Myslela jsem si že je to legrace, ale dnes šel nakupovat můj manžel. Měl koupit cukr (napsala jsem mu krystal,aby nevzal moučkový) a makovec. Přinesl mi makový závin s tím že si myslel celý život že makovec je makový závin 🙄 A pak vyprávěl, jak měli jen cukr krupici, tak že musel jít ještě do jiného obchodu pro krystalový. Když jsem mu říkala že to je přece jedno, cukr jako cukr, tak si myslel že mezi krystalem a krupicí je mega rozdíl 🤦♀️ Tak nevím, dělají si chlapi srandu nebo to myslí jako vážně?
@j.a.n.i
protoze bezne se rika jak drozdi tak kvasnice?A nesetkala jsem se teda jeste s tim,ze by dospely clovek nevedel,ze kvasnice a drozdi je to stejne.
@j.a.n.i vždyť je to synonymum 😀
@martinka_33 A? Když vim, ze je to synonymum, tak logicky pouziju to, které bývá na obale. Pak mi ten druhy prinese, co jsem chtela a nemusi volat.
@j.a.n.i
Ja teda nevim co na tom obale je napsane protoze drozdi poznam i bez napisu
A jestli chlap nevi,ze je kvasnice a drozdi to stejne tak je blb,to se na me nezlob.
@zelenaesmolda Přesně 😃 Mě přijde ze chlapi nepoužívají rozum
@j.a.n.i když budu předpokládat, ze je ten seznam píšu blbovi, tak ho napíšu jako pro blba, to je fakt 😅 Tak nejak me nenapadlo, ze mu chybí takové vcelku základní znalosti 😀
Znáš ten vtip o tom, proč židé čtyřicet let bloudili pouští? Protože je vedl chlap. A už jsi někdy viděla chlapa, aby se šel zeptat? V tom vidím pointu i tady. Několikrát jsem byla otcem nebo manželem vyslána koupit do obi specifický druh vrutu nebo drátu. Málokdy jsem tušila, pro co jdu, ale přinesla jsem to vždycky. Prostě jsem se zeptala. Taky už, mimochodem, chápu rozdíl mezi vrutem, šroubem a hřebíkem. I na těch "vtipných" memech to zhusta mívají špatně. Droždí občas nemůžu najít ani já, je to malá krabička a někdy je u vajec, někdy u másel. Prostě se zeptám!
Kvasnice jsou neznalost. Nerozum je vanilkový x vanilinový cukr, nebo krupice x krystal, to uz chce trochu ženského rozumu, ze se tyto veci dají jedna druhou nahradit.. To v mužské logice nebývá.
A k cukru ještě dodám, že u nás doma se odjakživa rozlišoval cukr akorát na mletý a písek. To byl teprve oříšek!
@rebe to jsi na to kápla, v tom bude mnoho mužské ješitnosti. Se ptám i na ženské věci a nestydim se, že něco neznám.
Ja vzdycky u podobnych diskusi vyletim jak cert z krabicky a ted to nebude jine. Nakupovat jidlo neumi neschopni nymandi, ne chlapi. Kdyz jsou zvykli na to, ze jedine, cim prispeji ke stravovani je, ze si sednou ke stolu a cumi co prijde, tak opravdu nebudou schopni ani koupit cukr. Ale kecy jako 'no joo, chlapi jsou chlapi' tomu fakt nepomuzou. Nevim, jestli vasim chlapum nejak penis prekazi ve vareni, ale normalni dospeli jedinci jsou schopni pripravit jidlo a i na nej nakoupit bez ohledu na to, co maji mezi nohama. Souhlasim s @mata2hari, ze srovnavat to s naradim je uplne mimo a taky se to uplne nevylucuje. Neznamena, ze kdyz nekdo vi, co je delta bruska, tak uz mu nezbyde kapacita na to, co je slehacka.
Takze abych odpovedela na otazku: Muj chlap umi nakoupit jidlo. A nemyslim si, ze je to takova vysoka disciplina.
Jo a makovec je u nas zavin.😂
@ai30 tak hlavne pristupovat k muzum zpusobem "pilovali jsme druhy smetany" mi prijde ponizujici jak pro chlapa, tak hlavne pro tu zenu. Chci mit prece doma partnera, a ne dalsi decko...
@zelenaesmolda Proč hned blb? U nás doma se říkalo jen droždí, o kvasnicích jsem slyšela poprvý od spolužačky na vysoké.
Jeste pak je varianta "oni prece nevidi tu spinu" a "oni si nepamatuji narozeniny" 😀
@glitterglue 'Pilovali jsme druhy smetany'? 😅 S tebou to nekdo piloval? Ja jsem se to naucila sama, takovy ja jsem machr 😀
@ai30 to tady v diskusi bylo doslova zmineno nekolikrat🙂
@glitterglue není třeba to hnát do extrému. Konkrétně třeba můj partner nakoupí, uvaří, vypere atd. Jen prostě na nákupní seznam chtěl specifikovat jakou smetanu. Protože nepeče a ani doposud nevaril jídla se smetanou. Tak jednoduchý to je. A neznamená to, že když se nevyzná v tom jaké druhy smetany jsou, že si drepne ke stolu a tím to pro něj hasne. Nikdo z nikoho nedělá blba a sám se to směje, že to tak chtěl. Naštěstí není tak namyšlenej a umí si ze sebe udělat srandu.
@glitterglue psala jsem, že když že začátku jel poprvé sám nakoupit nestačilo napsat smetana ke šlehání, ale chtěl i ty procenta.
@zekrt Je to blb, to je jako když se kupuje šťáva, tak přece vím co to je a nikdo nemusí říkat sirup (oficiálně psané na láhvi)
Odlehčená diskuze na pobavení a už tady máme hyperkorektní sluníčka chytající za slovo.. ahjo..
To je dobrý, tak to já jsem byla blbka až tak do 20, ještěže už nejsem. 😂
Dodnes neznám druhy uzenin, ale kdyby mě pro ně někdo vyslal, mám naštěstí pusu a google. 😂
@glitterglue Tak to jsem prehlidla. My teda smetany doma nepilujem, uz jsme s tou expertizou prisli do spolecneho zivota 😉
To jo, ale ja mam tu stavu jak ten makovec 🙂 Stava neni sirup a makovec neni makovy zavin, ale pro me je stava sirup a makovec makovy zavin 😀
@ai30 jj, taky tak.
Jestli chyba nebude v tom, kdy napíšu nákupní seznam, tam napíšu Tvaroh, já vím, že chci polotucny, ale můj chlap? Ten těžko 😉

@zelenaesmolda A duvod, proc to schválně oznacovat jinym názvem, nez který běžně používají výrobci, je jaky?