Den dětí... i pro dospělé 🤣. Máte to tak také někdo?

1. čer 2023

Moje drahá matka má 56let a má stále potřebu nám přát ke dni matek, dávat nám koledu k Mikuláši, Velikonocům atd. Docela mě to štve nebo spíš mi přijde že je to divný. Je mi 35 a mám sestru a bráchu (dvojčata) kterým je 33. I jim to přijde divné. Když jí napíšu, že tohle se dělá pro malé děti. Reakce je ale vy jste moje děti. Jak na jednu stranu to chápu, je to máma ale na druhou stranu mi to je až nepříjemný. Když přijdu na návštěvu a ona mi před lidma vrazí do ruky balíček s čokoládou. Nebo když má potřebu psát zprávy typu.. mojí miláčci, moc vás miluju a přeji vám krásný den dětí. Jako sorry ale v 35 letech je tohle na mě moc 🤣. Ráda bych dodala, že naše máma bývalá dost tvrdá a drsná máma, která nešla pro ránu daleko... Ano dřív dárečky dávala ale tyhle její líbezný slova jsou až v posledních letech. A je to divný. Chápu že stárne a mění se ...ale prostě mě to štve 🤣 máte to taky tak někdo??

mony1311
1. čer 2023

U nás se to změnilo s dětmi už nepřeje nám ale vnoučatům 😅 ale přijde mi to milé 🤷‍♀️

klokanka31
1. čer 2023

Nevidím na tom nic divnýho, mamka teda nepíše "miláčci" atd., ale kolikrát mi řekne/napíše že mě má ráda, že je ráda že mě má...A teď už naši dávají balíček k Velikonocům/Mikuláši/Barborce mojí malé, ale když ještě sladké nepapala, tak jsem dostala balíček já. A musím říct že se mi po tom stýská 🥲

alice180
1. čer 2023

Tak jo to vrať se slovy je mi 35 let matko. Akorát si myslím, že před ostatními budes vypadat blbě ty. Protože tohle většine přijde milé. Nevím co jste si prožili v dětství, ale tohle tvoje stezovani na mě působí negativně a je mi tvé mámy líto.

mishka87
1. čer 2023

A tak to já nevidím nic špatného na tom, když mi moje mamka dává třeba čokoládu k Mikuláši a nebo jen tak, když přijede. Prostě myslí nejen na vnuka, ale i na nás. A i když peněz zrovna moc nemá, vždy něco přiveze pro nás všechny. Ona ale zase nikdy neřekne, že nás má ráda. Dokazuje to právě jinak. A jo, dneska mi taky popřála ke dni děti. I když ne sladkými slovy.

ondul
1. čer 2023

Tak to by me fakt nenapadlo, ze nekomu vadi, ze mu mama podstrojuje, dava dobroty a rika mu, ze ho ma rada. Wtf?

autor
1. čer 2023

Chápu, že někomu to může přijít milé a hezké. Ale já neměla maminku co mě v dětství dávala lásku... Naopak. Na dětství a ještě tak před 8 lety.. nemám hezké vzpomínky. A ani sourozenci. A přijde mi nepříjemné když mi poslední dva roky cpe jak nás miluje, jaky jsme miláčci, jak bez nás nemůže být. Atd .. spíš hledám něco slušného jak jí říct aby to nedělala 😶

autor
1. čer 2023

@ondul kdyby tě máma v dětství mlátila tak, že jsi jako dítě chtěla raději umřít než žít. Tak by ti to tak wtf nepřišlo

klokanka31
1. čer 2023

Souhlasím s
@alice180 taky mi je tvé mámy líto. Nedovedu si představit až moje malá bude dospělá, že bych ji dala čokoládu, a ona mě s tím poslala někam. Ať jí bude 10/30/50, prostě to bude moje dítě a budu ji chtít udělat radost.

autor
1. čer 2023

@klokanka31 mě stačí s ní vyjít v dobrém. Víc ne.

klokanka31
1. čer 2023

Tak pokud je to takhle, asi si tím chce vykoupit svědomí nebo jak to říct? Ale zase na druhou stranu, pokud bych měla tak příšerný dětství, proč s ní být vůbec v kontaktu?

ondul
1. čer 2023

No tak ji to proste rekni. Dekuju, nechci, neni mi to prijemne. Mam velky problem z detstvi, neverim ti, nedelej to. A mas hotovo.

alice180
1. čer 2023

No právě,tam je nějaké pozadí, které my ani lidé, kteří jsou u toho když ti předává balíček třeba taky vědět nebudou. Co tak říct mami mě je to to nepříjemný, nepřeju si to. Mohla bys to respektovat a zařídit se podle toho. Otázka je, zda to tvoje matka bude respektovat pak už je to jiná písnička a narovinu ji říct co cítíš, jak si to cítila jako dítě, co píšeš prostě sem. I s předpokladem, že spolu už vycházet nebudete.

laxesis
1. čer 2023

U nás je to taky tak, ale nevidím na tom nic špatného. Vztah teď máme fajn, mamka je cíťa =) Dětství ale bylo jak na houpačce, taky nás řezali jak žito, byli neskutečně přísní...Za to fyzično se mi naši omluvili už hodněkrát, stejně tak to zdůvodnili tím, že sami nic jiného neznali a byli tehdy moc mladí na to, aby našli sílu a odvahu to měnit. (Bylo jim 18, když jsem se narodila). Já naši výchovu změnila od základu, ale hodně mi v tom určitě dalo i sebevzdělávání a sebedůvěra v to, že to zvládnu jinak. Asi rozumím tomu, že byla tehdy jiná doba... Ale zas na druhou stranu je fakt, že v tuto chvíli už to mám v sobě i s rodiči zpracované, takže mi to žíly netrhá a jsem ráda, že je mám. Takové chování co popisuješ mi proto nijak nevadí a potěší. Po přečtení komentářů asi chápu, že je v tobě zakořeněná nějaká pachuť z vašeho vztahu a přijde ti to zbytečné, nežádané... Můžeš jí to říct, ale nebyla bych na ni vyloženě nepříjemná. Snaží se, možná neví, jak jinak to má dělat.. Zkusila bych ji nasměrovat do toho, že vaši náklonnost spíš získá tím, že bude skvělá babička 🙂 A taky by možná byl fajn "vyčistit stůl", aby se váš vztah třeba i někam posunul..

fouskovi
1. čer 2023

Já taky ne ale snažíme se cestu k sobě si najít a tohle by se my líbilo kdyby takové hezké a milé gesto udělala

sigyn
1. čer 2023

Moje mamka to dělá taky. Jsem za to ráda. Nebojte, jednou přestane a pal už vám zbydou jen vzpominky...

vladenkamaminka
1. čer 2023

Mě bude za měsíc 39, mám skoro 10ti letou dceru a maminka mi přeje také pořad ke všem svatkum… dokud je tady, jsem a vždycky budu jeji dite ❤️

l_
1. čer 2023

Dostavame se segrou mikulase, velikonocni nadilku a dostaly.jsme i ke dni deti (vsak jeji deti budem navzdy).. a je to tak kazdy rok..a nact uz nam nejaky patek neni... ona od nas dostava taky ke.dni matek... prijde mi to mile..

aarriel
1. čer 2023

Co bych za to dala ❤️🙏

renatka16
1. čer 2023

Taky bych za to cokoli dala, aby mi máma řekla, že mě má ráda nebo mě nějakou maličkostí chtěla potěšit 😌

emillyhk
1. čer 2023

Jo, přeje mi ke dni dětí pořád, letos mi bude 38. Přijde mi to mile praštěné. 😄 Když ji to těší, tak proč ne. Dárky ke dni dětí a Mikuláši většinou nedává.
Co mi ale přijde úplně mimo, že mi přeje ke dni matek. 🤦‍♀️ Ano, jsem matka. Ale ne její...

nagojka
1. čer 2023

@alice180 jsem stejného názoru👍

emillyhk
1. čer 2023

Teď dočítám, jaké jsi měla dětství... To chápu, že je ti tenhle obrat 180° nepříjemný. 😟 Jsou dvě možnosti - buď zatneš zuby a párkrát do roka to přetrpíš, nebo jí narovinu řekneš, proč je ti to nepříjemné. To bych ale počítala s tím, že celou situaci bude zlehčovat, což ti ublíží ještě víc, takže je možné, že se ty vztahy (minimálně dočasně) zase zhorší...

pampeliska1313
1. čer 2023

Moje matka tohle nikdy nedělala. Maminka manžela jo. Manžela to “otravuje” ale já si to upřímně užívám:D vynahrazuju si tak těch předchozích necelých třicet let:D ale třeba kdyby s tím přišla moje matka asi jen poděkuju a dál se v tom nešťourám.. jestli má potřebu si to zlepšovat, tak ať, ale jde to i jinak.

levandule_k
2. čer 2023

Dávám mamce ke dni matek nějakou drobnost, ke dni dětí také dostanu drobnost, nebo jdeme na kafe. Ale moje mamka to dělá od dětství, myslela jsem, že toho nechá, když nám bude 15-18, ale dávala pořád, jednou to chtěla utnout a já ji v legraci říkám, ale já jsem tvoje dítě pořád, taky ti dávám něco ke dni matek :D Tak to držíme dál a je mi fuk, že si někdo myslí, že je to infantilní.

Na rozdíl od tebe mě nikdy nemlátila a vztah máme normální, mám ji ráda, i když někdy mi taky dává zabrat.

Není u tebe problém, že tam cítíš jistou faleš, že to dělá před okolím, aby se ukázala jako milá a pečující?

Jestli ti to vadí, tak ji to vrať a řekni díky nechci. S tvými zkušenostmi bych to přijmout nechtěla, nebo kdyby to byla čokoláda atp., tak i když mám ráda čokoládu, tak by letěla do koše, abych si ulevila, nebo ji někomu dala, ale nechtěla bych to jíst a asi bych to nechtěla ani doma.

PS To, že je někdo tvoje biologická matka, tak nemá právo ti ubližovat a musí respektovat tvoje hranice.

crejzy
2. čer 2023

Tipla bych že se tak máma snaží napravit nebo vyžehlit chyby. Vyčetli jste ji vaše dětství ? Jinak úplně chápu to jak ji to nevěříte, jak je vám to nepříjemné… ( čerpám z vlastní zkušenosti)

izz76
3. čer 2023

Já svoji dospělé dceři taky dávám Mikuláše, k velikonocum něco od zajicka,ale nema zatím děti,až bude mít děti, budu dávat jim.. U tebe zakladatelko je problém jaké vám matka zařídila dětství, chápu ze teď tyhle projevy neberes jako upřímně,ale jako pozu.

veruuu_kubesovic
5. čer 2023

Mojí mamce je teda o 10let víc a já si užívám, že pořád jsem její "dite" byť mi bude 37let...dokud žije, klidně ať mi dává maličkosti k různým svátkům...